Witam, orientuje się ktoś może, ile by kosztowało odbiorcę odebranie maila na telefon komórkowy z za granicy?
Dokładniej: 17 wyjeżdzam , biorę komórkę, ale pomyślałem, że może powysyłam jedno stronne smsy z iPoda, koszt będzie tylko za odebranie gprs czy jak w roamingu? Wiem ,że jak z roamingu to rachunek byłby spory po sporych wiadomościach.
Więc jak to jest? Wysyłał bym z konta iPoda Gmail , na Orange w PL.
Drugie pytanie , czy istniała by możliwość , używania bramek sms? Darmowych bramek, polskich , i z nich wysyłać SMSy a nie emaile. Dało by się?

iPod T. - email z za granicy na telefon w Polsce - koszt
Rozpoczęty przez
michalpolska
, 14 lut 2009 14:59
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 lutego 2009 - 14:59
Napisano 14 lutego 2009 - 15:05
no jak będziesz mieć dostęp do WiFi to nie będziesz płacił za połączenie z netem
no chyba że samo wifi będzie płatne
ale tak, to kosztów nie będzie, i co tam sobie będziesz robił (np. wysyłał smsy z bramek) to już twoja sprawa ;] w końcu internet na iPhonie to taki sam jak na kompie (nie jakieś WAPy itp.)
no chyba że się będziesz łączył przez edge/3g

Napisano 14 lutego 2009 - 15:08
iPod Touch , nie iPhone, ja nawet nie miał bym jak ponieść kosztów, WiFi hotelu, chodzi o koszty odbiorcy, czy on za połączenie z internetem jak mms, żeby odebrać maila, ile za to zapłaci? Kilka groszy czy kilka naście zł...
Napisano 14 lutego 2009 - 15:09
No odbiorca zapłaci jak za połączenie z internetem jeśli będzie odbierał to przez komórkę.
Napisano 14 lutego 2009 - 15:11
Ale będzie to cena roamingowa, czy normalna krajowa?
Napisano 14 lutego 2009 - 15:13
jeśli będzie w kraju no to krajowa, jeśli będzie za granicą to roamingowa
Napisano 14 lutego 2009 - 15:16
odebranie maila z zagranicy czy odebranie maila za granicą?
bo to 2 różne sprawy tak naprawdę
odebranie maila to odebranie maila - kosz jest ten sam, niezależnie skąd ten mail przecież
Napisano 14 lutego 2009 - 15:18
mail wysłany z za granicy , do Polski , na PL telefon.
Napisano 14 lutego 2009 - 15:26
Może i być wysłany z księżyca nawet
jak wspomniał Roberto jest to zupełnie nieistotne.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych