Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod T. - email z za granicy na telefon w Polsce - koszt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 michalpolska

michalpolska
  • 66 postów

Napisano 14 lutego 2009 - 14:59

Witam, orientuje się ktoś może, ile by kosztowało odbiorcę odebranie maila na telefon komórkowy z za granicy? Dokładniej: 17 wyjeżdzam , biorę komórkę, ale pomyślałem, że może powysyłam jedno stronne smsy z iPoda, koszt będzie tylko za odebranie gprs czy jak w roamingu? Wiem ,że jak z roamingu to rachunek byłby spory po sporych wiadomościach. Więc jak to jest? Wysyłał bym z konta iPoda Gmail , na Orange w PL. Drugie pytanie , czy istniała by możliwość , używania bramek sms? Darmowych bramek, polskich , i z nich wysyłać SMSy a nie emaile. Dało by się?

#2 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 lutego 2009 - 15:05

no jak będziesz mieć dostęp do WiFi to nie będziesz płacił za połączenie z netem no chyba że samo wifi będzie płatne ;) ale tak, to kosztów nie będzie, i co tam sobie będziesz robił (np. wysyłał smsy z bramek) to już twoja sprawa ;] w końcu internet na iPhonie to taki sam jak na kompie (nie jakieś WAPy itp.) no chyba że się będziesz łączył przez edge/3g

#3 michalpolska

michalpolska
  • 66 postów

Napisano 14 lutego 2009 - 15:08

iPod Touch , nie iPhone, ja nawet nie miał bym jak ponieść kosztów, WiFi hotelu, chodzi o koszty odbiorcy, czy on za połączenie z internetem jak mms, żeby odebrać maila, ile za to zapłaci? Kilka groszy czy kilka naście zł...

#4 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 lutego 2009 - 15:09

No odbiorca zapłaci jak za połączenie z internetem jeśli będzie odbierał to przez komórkę.

#5 michalpolska

michalpolska
  • 66 postów

Napisano 14 lutego 2009 - 15:11

Ale będzie to cena roamingowa, czy normalna krajowa?

#6 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 lutego 2009 - 15:13

jeśli będzie w kraju no to krajowa, jeśli będzie za granicą to roamingowa

#7 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 lutego 2009 - 15:16

odebranie maila z zagranicy czy odebranie maila za granicą? bo to 2 różne sprawy tak naprawdę odebranie maila to odebranie maila - kosz jest ten sam, niezależnie skąd ten mail przecież

#8 michalpolska

michalpolska
  • 66 postów

Napisano 14 lutego 2009 - 15:18

mail wysłany z za granicy , do Polski , na PL telefon.

#9 arsen

arsen
  • 798 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 14 lutego 2009 - 15:26

Może i być wysłany z księżyca nawet ;) jak wspomniał Roberto jest to zupełnie nieistotne.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych