Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Opera!! jak to usunąć?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lutego 2009 - 22:49

Witam Jakis czas temu zainstalowałem Operę, ale mi nie leży. Usunąłem. Niestety zostały jakieś śmieci i tak np. gdy odpalam jakiś plik torrent, uruchamia mi się on w Operze właśnie. Gdy klikam na niego to w wyborze programów do otwierania tego rodzaju plików na pierwszym domyślnym miejscu jest....Opera w 3 wersjach. jak się tego cholerstwa pozbyć? Z góry dziekuję. Aha, oczywiście AppTrap jest włączony na stałe i użyłem już AppCleaner.......

#2 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 lutego 2009 - 22:57

application support w bibliotekach, usuń katalog "opera"

#3 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 lutego 2009 - 23:02

nie masz przypadkiem zainstalowanego pakietu Adobe, albo jakiejś tam jego części? (Photoshopa np.?) bo nie ma innej opcji niż to, że Opera jeszcze gdzieś jest zainstalowana jeżeli się włącza (a nie wywala, że nie ma takiego programu) a pakiet Adobe przemyca w sobie właśnie Operę

#4 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lutego 2009 - 23:03

Virgin - od tego zacząłem przy drugiej "odinstalacji", przeszukałem wszystko chyba i nic nie ma a ten torrent nadal domyslnie otwiera sie w operze.... no dostane cholery zaraz:) Żeby jeszcze była jedna ale gdy klikam prawym na plik to mam poza transmision - 4 miejsce, uTorrent - 5 miejsce, opery w trzech różnych wersjach......pomóż plis:):) Edit bo nie zauważyłem, Roberto - mam Adobe CS4 Master Collection.......... nie wiesz jak to wywalić z Adobe? No chyba, ze Opera jest integralna częścią tego pakietu ...gdzieś?

#5 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 lutego 2009 - 23:08

Edit bo nie zauważyłem Roberto - mam Adobe CS4 Master Collection.......... nie wiesz jak to wywalić z Adobe? No chyba, ze Opera jest integralna częścią tego pakietu ...gdzieś?

ano właśnie jest:/ i to jest bardzo problemowe, bo nawet "Default Apps" nie pomaga - ciągle mi zmienia torrenty na operę:/

#6 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lutego 2009 - 23:12

Czyli nic sie nie da z tym uczynić....? Niechby sobie już była ale ta domyślność przy torrentach jest tak bardzo wku....ca!!!

#7 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 lutego 2009 - 23:12

e... ja tam ją wywaliłem ;) i mi PS działa CS3 co prawda, ale zawsze ;) no ale w sumie to mam Operę zainstalowaną i tak, ale... ogólnie to: powchodź w .app'y Adobe i poszukaj w nich Opera.app

#8 jabłek

jabłek
  • 622 postów

Napisano 13 lutego 2009 - 23:15

A to dziwne bo mi normalnie dziala a mam opere, torrenty otwieraja sie w transmission lub uTorrent. Czy ja mam cos nie tak :D?

#9 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lutego 2009 - 23:20

wiesz, mi się tez otwiera jak wskażę na Transmission..... ale wolałbym żeby mi nie zmieniał domyślności.... No bo domyślnie jest Opera. Szukam w appsach Adobe.....ale trochę tego jest a "szukaj" nie znajduje.

#10 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 lutego 2009 - 23:28

Musisz wejść w środek appsow żeby tam zaczelo szukać (ppm i show package contents)

#11 Hex

Hex
  • 2 660 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 lutego 2009 - 23:30

Zobacz w Adobe bridge/Contents/MacOS tam ona chyb a siedzi, Opera ;) A domyślny program dla torrentów zmieniasz oczywiście przezez command+I na pliku "otwórz w programie" a następnie zmień wszystko ?

#12 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lutego 2009 - 23:51

co to znaczy w "środek appsów" gdzie konkretnie.... jakis dzis juz chyba jestem "poniszczony".... sorry jesli pytanie jest głupie..... Ok. HEX - dzięki.... naprawde już ide spac:)

#13 Hex

Hex
  • 2 660 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 lutego 2009 - 23:53

Prawoklik na aplikację i pokaż zawartość pakietu
Na zrzucie masz ścieżkę gdzie jest opera.
Dołączona grafika

#14 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 lutego 2009 - 00:02

dzieki, dzięki, dzięki:) Super. Gdyby były te "respecty" to bym kliknął.....

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych