Z cyklu jak..
Na przykład ja nie lubie mieć czegokolwiek na Biurku, i szczerze powiedziawszy nie wiem jak zorganizować sobie Dokumenty żeby się śmietnik nie zrobił...
Pozdrawiam

(Jak) organizujesz sobie dane...
Rozpoczęty przez
nips
, 13 lut 2009 12:23
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 lutego 2009 - 12:23
Napisano 13 lutego 2009 - 16:09
Hm, to chyba zależy od tego jakie Ty masz dokumenty. U mnie w folderze "Dokumenty" są między innymi takie foldery jak Praca, Uczelnia1, Uczelnia2 (oczywiście nie dosłownie - zastąpione one są nazwą firmy i nazwami uczelni), Książki, Języki itd.
Ogólnie jestem zwolennikiem porządku na dysku. Wszystko staram się mieć poorganizowane w sensowne foldery. Jakieś pierdułki (cytaty, teksty wzięte z netu, dowcipy) mam w programie MacJournal (ale dowolny agregujący takie rzeczy się nada - Yojimbo, Together etc.)
Poza tym (co prawda nie mam, ale to kwestia braku kasy na ten program, bo z pewnością go zakupię po tym, co widziałem w demie) warto spróbować aplikacji LEAP. Pozwala wygodnie przeszukiwać dane, dodawać tagi itd. Znacznie wygodniejsze od Spotlighta.
Powodzenia!

Napisano 14 lutego 2009 - 00:54
No właśnie, ja też lubię porządek, ale czasem się nie mogę zdecydować, np.
Mam projekt ktory lezy sobie w dokumentach w jakiejstam hierarhii (projekty/costam/costam), do projektu używam powiedzmy jakichś grafik, ale nie wiem czy nie użyje ich do innego, więc powiedzmy pcham je do obrazki/costam/costam...
Mam porzadek (wzgledny) na dysku ale nie mam porządku w projektach, muszę szykać po katalogach. Z drugiej strony lepiej mieć porządek w projekcie, ale jak ich jest 100 a mnie się przypomni że kiedyś użyłem powiedzmy grafiki którą teraz potrzebuję to muszę przejrzeć całą masę katalogów i znowu chaos
program agregujący tu chyba nie pomoże, bo i tak będę musiał przejrzeć 1000 grafik...
Przez to że nie mogę się zdecydować, mam na dysku ciągły bałagan bo wpycham pliki na kilkanaście sposobów i z żadnego nie jestem zadowolony do końca
Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych