Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

(Jak) organizujesz sobie dane...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 nips

nips
  • 329 postów
  • SkądPabianice

Napisano 13 lutego 2009 - 12:23

Z cyklu jak.. Na przykład ja nie lubie mieć czegokolwiek na Biurku, i szczerze powiedziawszy nie wiem jak zorganizować sobie Dokumenty żeby się śmietnik nie zrobił... Pozdrawiam

#2 MaciekM

MaciekM
  • 352 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 lutego 2009 - 16:09

Hm, to chyba zależy od tego jakie Ty masz dokumenty. U mnie w folderze "Dokumenty" są między innymi takie foldery jak Praca, Uczelnia1, Uczelnia2 (oczywiście nie dosłownie - zastąpione one są nazwą firmy i nazwami uczelni), Książki, Języki itd. Ogólnie jestem zwolennikiem porządku na dysku. Wszystko staram się mieć poorganizowane w sensowne foldery. Jakieś pierdułki (cytaty, teksty wzięte z netu, dowcipy) mam w programie MacJournal (ale dowolny agregujący takie rzeczy się nada - Yojimbo, Together etc.) Poza tym (co prawda nie mam, ale to kwestia braku kasy na ten program, bo z pewnością go zakupię po tym, co widziałem w demie) warto spróbować aplikacji LEAP. Pozwala wygodnie przeszukiwać dane, dodawać tagi itd. Znacznie wygodniejsze od Spotlighta. Powodzenia! :)

#3 nips

nips
  • 329 postów
  • SkądPabianice

Napisano 14 lutego 2009 - 00:54

No właśnie, ja też lubię porządek, ale czasem się nie mogę zdecydować, np. Mam projekt ktory lezy sobie w dokumentach w jakiejstam hierarhii (projekty/costam/costam), do projektu używam powiedzmy jakichś grafik, ale nie wiem czy nie użyje ich do innego, więc powiedzmy pcham je do obrazki/costam/costam... Mam porzadek (wzgledny) na dysku ale nie mam porządku w projektach, muszę szykać po katalogach. Z drugiej strony lepiej mieć porządek w projekcie, ale jak ich jest 100 a mnie się przypomni że kiedyś użyłem powiedzmy grafiki którą teraz potrzebuję to muszę przejrzeć całą masę katalogów i znowu chaos :) program agregujący tu chyba nie pomoże, bo i tak będę musiał przejrzeć 1000 grafik... Przez to że nie mogę się zdecydować, mam na dysku ciągły bałagan bo wpycham pliki na kilkanaście sposobów i z żadnego nie jestem zadowolony do końca :) Pozdrawiam

#4 MaciekM

MaciekM
  • 352 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 lutego 2009 - 06:21

wygląda na to, że LEAP to idealny program dla Ciebie. Wtedy na dobrą sprawę nie liczy się w jakim folderze co jest. Potestuj: Leap

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych