Syczenie LCD przy zmniejszeniu jasności
Posted 02 September 2006 - 22:04
Posted 02 September 2006 - 22:25

Posted 03 September 2006 - 01:05
Posted 03 September 2006 - 01:28

Posted 03 September 2006 - 08:33
menu>extra>Snake: OFF
a poważnie, jak to się będzie nasilać to może zmotaj sobie od jakiegoś kumpla jakiegoś starego crt na czas naprawy- chyba lepsze to niż nic.
zobacz gwarancje może są jakieś specjalne warunki żeby dali zastępczy/wymienili na nowy
pozdrawiam
Nie ma opcji rozmagnesowania. Teraz nie syczy... Serwis Samsunga nie proponuje nic na okres naprawy sprzętu. Wymiana na nowy tylko jak nie da się*naprawić obecnego.
Zabawna rzecz... Zarówno HP jak i Samsung mieszczą się w Warszawie na Szturmowej 2A... Pewnie nawet w tym samym budynku. Na kase za aparat HP czekałem zamiast 14 dni 45 dni... Na szczęście serwis Samsunga jest w Szczecinie, ale zarząd w tym samym miejscu. Oby więcej nie syczał...
Posted 03 September 2006 - 10:39
Posted 03 September 2006 - 10:44
Ale jak ma być rozmaagnesowanie jak to jest LCD? Wiesz w ogóle jak działa LCD albo CRT, czym się różnią? To "syczenie" przy zmianie jasności często się zdarza (a w zasadzie zawsze, ale słabo je słychać) w każdym LCD. Zmiana jasności w LCD polega na zmianie natężenia światła ze świetłówki podświetlające matrycę. realizuję się to, że zmianę napięcia w świetlówce, ale nie jest to takie proste. Korzystałeś kiedyś, ze ściemniacza z żarówką energooszcze?ną (świetlówką właśnie)? Wychodzi stroboskop - dlatego potrzebna jest przetwornica (uład elektroniczny mający dużo kondensatorów itp), która w czasie łądowania/rozładowywania piszczy (kondensatory). Jasność na 100% jest domyślna i przetwornica wtedy jakby najmniej pracuje, więc jest cicho. Jeżeli masz dobry słuch i zmneijszysz janość w laptopie na 50% i przyłoźysz ucho do matrycy to też usłyszy pisk.
No to mnie uspokoiłeś. Zasade działania CRT znam, LCD jeszcze nie. Masz ode mnie punkt do reputacji. Dzięki i pozdrawiam.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users