Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Game Pad - Logitech Rumblepad 2 vs ChillStream vs Microsoft XBox 360 Controller

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 faj3r

faj3r
  • 270 posts

Posted 11 February 2009 - 12:44

zastanawiam się nad kupnem Pad'a do gier.
Używałem na PC kiedyś Logitech Rumblepad 2 i byłem bardzo zadowolony. jest to jednak starsza konstrukcja i dziś myślę o logitech ChillStream - aczkolwiek nie posiada on wibracji, które są dość fajnym dodatkiem.

Chciałbym Was zapytać, jednak, czy ktoś spotkał się z możliwością niepodłączenia Microsoft XBox 360 Controller for Windows do Mac'a?
To najfajniejszy Pad jaki jest teraz na rynku (oprócz analogowych joysticków 2x analogowe spusty)

Produkty Logitech'a można z Mac'ami używać bezproblemowo, ale Microsoft... :) no z tym różnie bywa - choć myszki MS są oferowane nawet w Apple Store.

#2 biskup

biskup
  • 2479 posts
  • SkądKraków

Posted 11 February 2009 - 13:04

Ja mam Cordless RumblePad 2 i jest nie do zdarcia. (a miał kilka ciekawych przygód typu lot z biurka na parkiet i na ścianę :P) Jedyny mankament jest taki, że pod Os X nie działają wibracje. Oczywiście nie trzeba żadnych dupereli typu drivery. Działa OOTB

#3 faj3r

faj3r
  • 270 posts

Posted 11 February 2009 - 13:31

Jedyny mankament jest taki, że pod Os X nie działają wibracje.

Ooo... a to ciekawe jest. To w takim razie zaczynam jeszcze poważniej myśleć o Logitech ChillStream.

#4 biskup

biskup
  • 2479 posts
  • SkądKraków

Posted 12 February 2009 - 13:07

a masz pewność, że w chillStreamie będą działać? ze strony logitecha wynika, że chillstream nie ma oficjalnego wsparcia dla os x, więc prawdopodobnie będzie tak samo jak z rumblepadem...

#5 faj3r

faj3r
  • 270 posts

Posted 12 February 2009 - 14:17

a masz pewność, że w chillStreamie będą działać?

ze strony logitecha wynika, że chillstream nie ma oficjalnego wsparcia dla os x, więc prawdopodobnie będzie tak samo jak z rumblepadem...

Logitech ChillStream w ogóle nie ma funkcji wibracji. Ma zamiast tego wentylator.
Natomiast najistotniejszą zaletą ChillStream jest to, że jest to nowy pad wzorowany na padzie z X-box'a (a nie jak Rumblepad który był wzorowany na padzie z PlayStation) i ma w związku z tym oprócz analogowych joysticków analogowe spusty.

Poczytałem trochę w sieci o padach i zaczynam się obawiać innych problemów. Zdaje się że gra musi obsługiwać dany rodzaj Pada - stery systemowe to nie wszystko.
Tu Rumblepad wygrywa, bo jest na rynku od kilku lat i jest uznany i popularny wiec jak jakaś gra obsługuje pady to obsługuje Rumblepad'a na 101%.

Z ChillStream'em może być problem.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users