Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Instalacja manualna programów z rozszerzeniem *.ded

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Gilbert24

Gilbert24
  • 9 posts

Posted 11 February 2009 - 01:15

Witam. Mógłby mi ktoś z wszechwiedzących wytłumaczyć jak na iphonie zainstalować program który pobrałem bezpośrednio z internetu, mianowicie chodzi mi tutaj o bitesms v2.0(ta wersja ma nieograniczona licencje). Jak pisałem wyżej pobrałem ową aplikację z internetu z rozszerzeniem .deb. Jak to zainstalować na iphonie?? Przez jaki program? Proszę nie odsyłać mnie do FAQ bo wyśmieje tam nic nie ma(chyba że nie zauważyłem). Edit: W temacie literówka zamiast .ded powinno być .deb

#2 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 11 February 2009 - 01:21

Przecież na sofcie 2.2.1 w Cydii jest najnowsza wersja tej aplikacji i chyba bez ograniczeń...

biteSMS - Install

Tzn. też o jakie ograniczenia Tobie chodzi ?

GL ")

#3 Gilbert24

Gilbert24
  • 9 posts

Posted 11 February 2009 - 01:23

Jest ograniczona licencja na wersje 3.0 instalowałem dzisiaj i mam licencje darmowa do 3.03.2009 Jest możliwość instalacji plików .deb manualnie na iphona?

#4 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 11 February 2009 - 01:50

Aha, no tak bo ja mam wersję 2.7 i jest darmowa... .deb to chyba plik debian... Czyli lepiej sciągnąć folder instalki z iPhone PC Suite wypakować i instalnąć WinSPC wersje 2.7 darmową... Pozatym na bank musi gdzieś być w Cydii wersja 2.7, która śmiga...

#5 psajcho

psajcho
  • 1212 posts
  • SkądBiałystok

Posted 11 February 2009 - 07:35

z terminala dpkg -i nazwa_pliku.deb

#6 boloney

boloney
  • 315 posts
  • SkądWalthamstow Central, Bochnia, Krakow

Posted 11 February 2009 - 08:35

Skopiuj to na iphona np do private/var/tmp zaloduj sie na roota z terminala wpisz cd /tmp później tak jak w odpowiedzi powyżej. Bardziej lopatologicznie chyba nie da sie tego wyjaśnić :)

#7 Gilbert24

Gilbert24
  • 9 posts

Posted 11 February 2009 - 11:26

Dzieki za pomoc wszystko śmiga :) Edit: A jednak nie do końca działa... Zainstalowało się na iphonie ale nie widać ikony od programu, wiem ze na pewno figuruje bo cydia chciała mi aktualizować bitesms do wyższej wersji. Jak zrobić zęby była widoczna ikona?

#8 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 February 2009 - 15:25

Respring - albo w BossPrefs>Power, albo z poziomu Terminala: killall SpringBoard.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users