Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problemy z drukarką SHARP AR-M165

• This topic is locked This topic is locked
9 replies to this topic

#1 Herostrates

Herostrates
  • 46 posts
  • SkądSkądinąd

Posted 10 February 2009 - 12:20

Witam serdecznie
Mam prośbę o pomoc
Chciałbym użytkować na macu drukarkę sharp AR-M165, ale mam problemy z jej wykryciem pod USB. W panelu Drukarki i Fax pod menu Domyślne mi jej nie wykrywa tzn. nie wyświetla na stałe co jakiś czas w okienku "nazwa drukarki" miga mi nazwa tej drukarki ale w żaden sposób nie mogę jej dodać. Cały panel Domyślne nie wyświetla mi też żadnych innych drukarek.
Ściągnąłem dodatkowo te sterowniki Szczegłowe informacje : AR-M165/M207 PS/PPD Printer-Driver for MacOS 10.5 ALL
Zainstalowałem, ale nic po tym mi się nie dzieje. Nie mogę znaleźć też miejsca w którym zainstalowały mi się te sterowniki.
Pozdrawiam

#2 dcaLQ3Dneopl

dcaLQ3Dneopl
  • 32 posts

Posted 10 February 2009 - 18:19

problem z drukarką SHARP.. Miałem dzisiaj ten sam problem z Samsungiem CLP-315. Spróbuj zrobić to, co ja: Preferencje systemowe> Drukarka i faks> Podłącz dotychczasową "drukarkę domyślną", która pracowała na łączu USB. Następnie kliknij + (plus), aby dodać drukarkę. -Powinna pokazać się nazwa dotychczasowej drukarki. -Kliknij na tej nazwie jeden raz lewym przyciskiem myszy. - Na dole pod oknem pokaże się nazwa dotychczasowej drukarki - Skasuj ją i wpisz w to miejsce pełną nazwę drukarki SHARP. - Potem kliknij na "Użyj"> zaznacz sterownik> wyszukaj Sharp. U mnie po wpisaniu nazwy drukarki, w polu "użyj" od razu komputer wyszukał sterowniki i ustawił nową drukarkę jako domyślną i dodał do listy drukarek. Powinno pomóc. Powodzenia!:razz:

#3 Herostrates

Herostrates
  • 46 posts
  • SkądSkądinąd

Posted 10 February 2009 - 19:53

problem w tym, że mi nic po kliknięciu +(plus) się nie wyświetla, jeno czasem miga moja drukarka, której nie mogę uchwycić i kliknąć na nią

#4 dcaLQ3Dneopl

dcaLQ3Dneopl
  • 32 posts

Posted 10 February 2009 - 20:14

problem z drukarką SHARP.. Spróbuj przy dotychczasowej drukarce rozłączyć i połączyć kabel USB. Jeśli do tej pory pracowała, to musi być widoczna w "Preferencjach">Drukarka i faks. Obie drukarki MUSZĄ być podłączone do komputera i WŁĄCZONE i wtedy wykonaj kroki opisane w 1 podpowiedzi.;)

#5 Herostrates

Herostrates
  • 46 posts
  • SkądSkądinąd

Posted 10 February 2009 - 21:49

właśnie chodzi o to że nie pracowała wcześniej dopiero próbuje ją uruchomić

#6 slash

slash
  • 400 posts

Posted 10 February 2009 - 22:17

Śmiem podejrzewać że masz podstawowy model. Jest tam napisane że postscript jest opcją (a raczej podła emulacja postscript). Póki jej nie zakupisz i nie zainstalujesz w drukarce, póki nie będziesz mógł drukować. Dla pewności jednak, wydrukuj stronę konfiguracyjną / testową i sprawdź zainstalowane opcję. Swoją drogą, masz Mac i kupujesz drukarkę Sharp - nie rozumiem.

#7 Herostrates

Herostrates
  • 46 posts
  • SkądSkądinąd

Posted 11 February 2009 - 14:27

Źle podejrzewasz. Sharp to duży kombajn wykorzystywany w pracy. Proszę nie fetyszyzować apple.

#8 slash

slash
  • 400 posts

Posted 11 February 2009 - 21:10

Powiem tak. Nie fetyszyzuje apple. Jestem z branży nazwijmy to kopiarkowej, słowo kombajn pasuje do sprzętu Sharp, zero możliwości integracji z systemami informatycznymi, zero zaawansowanych funkcji bezpieczeństwa, zero finezji, zero designu. Smutne ale prawdziwe. Pisząc "duży kombajn" o sprzęcie 16 stron / min. robisz błąd, a parafrazując wielbłąda. Wracając do tematu, Sharp AR-M163 w standardzie ma GDI. Jeśli chcesz drukować na Apple to musisz zainstalować opcję PS (pewnie PCL też). Nie czuj się urażony, ale Sharp dla użytkowników zaawansowanych, świadomych jest dziwnym wyborem, jak dla mnie. Jak masz Windę Home Edition, kupuj Sharp na GDI. Jak chcesz mieć sieciowy system wielofunkcyjny, to nie kupujesz Sharp, zwłaszcza mając sprzęt Apple.

#9 Herostrates

Herostrates
  • 46 posts
  • SkądSkądinąd

Posted 12 February 2009 - 08:20

Nie wiem gdzie wyczytałeś, że to ja kupiłem tą kopiarkę? Tak czy inaczej pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

#10 slash

slash
  • 400 posts

Posted 13 February 2009 - 14:16

Nigdzie nie wyczytałem że ją kupiłeś. Nie adresowałem tego do Ciebie, bo napisałeś "Chciałbym użytkować...". Pisząc podstawowy model, wyjaśniłem kwestię wymaganych dodatków. Samsung ma PS3 (emulację, również podłą) w standardzie. Mam nadzieję że coś to pomogło.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users