Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.x] [Cydia] Repozytoria - linki, opisy repozytoriów i zawartych w nim paczek.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adrian4

Adrian4
  • 200 postów
  • SkądCanterbury

Napisano 08 lutego 2009 - 23:39

Opis zawartości repozytoriów dla Cydii. Myślę, że ułatwi to użytkownikom dobranie odpowiednich paczek do konkretnych celów.

iClarified, możemy dodać poprzez:

- wpisanie http://cydia.iclarified.com/ w: Manage -> Sources -> Edit -> Add
- wybranie repo z listy w: Home -> More Package Sources

Po dodaniu repozytorium znajdziemy w nim następujące paczki:

- Disable Auto-Correction | Program, za pomocą którego wyłączysz autokorektę pisowni.

- iLog | Ceniona i przydatna aplikacja. Dzięki niej mamy możliwość "zarządzania" połączeniami w iPhone.

- Pysl (2.0b2) | "Narzędzie filtrujące połączenia i SMSy. Zabezpiecz swoje wiadomości i bądź spokojny."
Nie posiadam iPhona, więc mogę tylko przetłumaczyć krótki opis aplikacji.

- Volume Boost (2.0.1)
- Volume Boost (2.1.0)
- Volume Boost (2.2.0)

Powyższe paczki spowodują "zwiększenie się ogólnej głośności" iPhona/Toucha. Mówiąc prostym językiem, za ich pomocą usuniemy skutki europejskiej blokady głośności. :)
Volume Boots działa na trzech wersjach firmware (podane w nawiasie). Dla każdej z nich mamy oddzielną paczkę.

MyApple.pl, możemy dodać poprzez wpisanie http://cydia.myapple.pl/ w: Manage -> Sources -> Edit -> Add.

Po dodaniu repozytorium znajdziemy w nim następujące paczki:

- biteSMS po polsku | Pełne spolszczenie do biteSMS 2.4 & 2.5

- Black Interface | Paczka zmieniająca kolor pasków i detali interface-u z domyślnie niebieskiego na czarny. Wszystko działa i wygląda lepiej niż przy Black Navigation Bars dostępnej w WinterBoard.

- Black Keys | Po zainstalowaniu, klawiatura zmieni kolor na czarny. Dodatek do Black Interface.

- iGinger | Rozkład jazdy komunikacji miejskiej. Projekt w fazie testowej. Aktualne rozkłady dostępne są dla Poznania, Białegostoku oraz Tych. Więcej informacji na ten temat - tutaj.

- Ikonki dla repozytorium | Aplikacja podmienia szare ikonki [?] w repozytorium MyApple.pl na firmowe ikonki forum MyApple.pl.

- iPolish | Poprawki dla języka polskiego w iPhone i iPod Touch.

- Orange - logo | Logo operatora Orange widoczne przy zasięgu.

- Plus GSM - logo | Logo operatora Plus GSM widoczne przy zasięgu.

- Polska klawiatura | Ukrywa wszystkie dodatkowe znaki na klawiaturze, które nie należą do języka polskiego. Przykładowo: Po przytrzymaniu litery "A" zobaczymy tylko "A" oraz "Ą".

- Rozkład MPK | Rozkład jazdy komunikacji miejskiej dla Łodzi. Dostęp offline.

- Tap to unlock | Plik odpowiedzialny za wartość slidera "odblokuj". Po jego instalacji możemy zamienić slider na dowolny przycisk.

- Wiki2Touch | Wikipedia dla iPhone i iPoda Touch. Serwer. Po instalacji serwera oraz bazy danych możemy korzystać z niej w trybie offline.

- Wiki2Touch - dane | Wikipedia dla iPhone i iPoda Touch. Baza danych.

Temat w trakcie rozwoju. Wszystkie sugestie proszę wysyłać na PM. Pytania odnośnie repozytoriów proszę zadawać w temacie. :)

#2 guumbass

guumbass
  • 168 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 00:20

Supcio! Czekam, aż będzie tego więcej, bo jak wejdę w temat z pełną lista repozytoriów bez opisów to, aż nie wiadomo co rwać! :)

#3 Smartek

Smartek
  • 114 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 19:40

Świetny pomysł. Tylko coś Cydia na 2.2.1 świruje... Mam nadzieję, że nie tylko mnie? Często przy dodawaniu źródeł wyskakuje jakiś komunikat (teraz go nie pamiętam) i często aplikacje mają przy "disk using" po 0,0KB i nie da się ich zainstalować.

#4 Adrian4

Adrian4
  • 200 postów
  • SkądCanterbury

Napisano 10 lutego 2009 - 23:43

Wszystkie repozytoria instaluję pod najnowszym firmware. Nie mam problemów z instalacją i użytkowaniem aplikacji. Jeżeli chodzi o "disk using", to mam tak samo jak Ty. :)

#5 szakalek

szakalek
  • 11 postów

Napisano 18 kwietnia 2009 - 09:23

a mi nie dziala link cydia.myapple.pl dlaczego??

#6 borsuk1

borsuk1
  • 1 450 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 kwietnia 2009 - 10:17

szakalek. Repo MyApple powinno już działać.

#7 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 18 kwietnia 2009 - 11:24

U mnie nie działa niestety.

#8 szakalek

szakalek
  • 11 postów

Napisano 18 kwietnia 2009 - 18:02

fajne mam dodane do sources ale jak wejde zobaczyc co tam jest to nic nie ma i nie moge usunac tego zrodla bo mam standardowe jak jailbreak'owalem to sie wgralo

#9 peresada

peresada
  • 2 postów

Napisano 18 maja 2009 - 19:51

Ja też nie mogę dodawać niektórych repozytoriów, np. cydia.myapple.pl i apt.modmyi.com )(tam jest xGPS) i wielu innych. Mam komunikat: Did not Find Repository The indicated repository could not not be found., itp że może próbuję dodać repo installera, albo że url nie taki. W ogóle coś nie tak z moją cydią, bo nie mam dostępnych standardowych paczek i nie mogę ich wyszukać, np Clippy. Wie coś ktoś na ten temat. iPhone 3g, 2.2.1

#10 gas

gas
  • 21 postów

Napisano 18 maja 2009 - 20:20

Ja też nie mogę dodawać niektórych repozytoriów, np. cydia.myapple.pl i apt.modmyi.com )(tam jest xGPS) i wielu innych. Mam komunikat:
Did not Find Repository
The indicated repository could not not be found., itp
że może próbuję dodać repo installera, albo że url nie taki.

Mam identyczny problem ;/ rowniez iPhone 3g, 2.2.1

#11 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 maja 2009 - 13:30

Ludzie, przeglądajcie choć to forum, a nie walcie od razu z pytaniami......To żaden problem i nic złego się nie dzieje...

#12 klosiek

klosiek
  • 32 postów
  • SkądBiałobrzegi

Napisano 05 kwietnia 2010 - 21:58

Z tego co wiem już tego repozytorium nie ma :P.

#13 niwy

niwy
  • 49 postów
  • SkądJarosław

Napisano 04 maja 2010 - 11:28

może ktoś odświeżyć te listę ??

#14 dany2b

dany2b
  • 1 postów

Napisano 06 maja 2010 - 20:35

witam... czy ma ktos repozytoria ale aktualne bo te wyszukane z netu i Tu sa raczej do bani bo wiekszosc nie dziala albo sa problemy z polaczeniem sie... prosze o pomoc w aktualnych repo... z gory dzieki!!!!!!

#15 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 06 maja 2010 - 21:26

Aktualne repozytoria są standardowo w Cydii. Co do reszty to w większości są to pirackie źródła, więc tutaj ich Tobie nie mogę podać, ale zdarzają się też oryginalne repozytoria autorów pewnych rozszerzeń. Najlepiej ich szukać poprzez nazwę aplikacji bądź tutaj są często podawane w różnych tematach. Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych