Konfiguracja do Traktor i Ableton?
Napisano 08 lutego 2009 - 06:38

Napisano 09 lutego 2009 - 16:36

M-AUDIO Audiophile USB - Karta dźwiękowa - Poradnik zakupów : porównanie cen, dane techniczne, testy i opinie, nowości i video...
Napisano 09 lutego 2009 - 17:08
Napisano 09 lutego 2009 - 17:12
Napisano 09 lutego 2009 - 17:38
polecam strone
djtechtools.com
Napisano 09 lutego 2009 - 19:58
Rozumiem ze masz napiety budzet, wiec pewnie wyzsza polka odpada (MOTU, Apogee, Edirol, TC Electronic, Presonus itp). Z tanich kart to swojego czasu standartem dla DJow byla taka:
ESI MAYA44 USB | Instrumenty i akcesoria muzyczne firmy Music-Town
po polsku:
ESI Maya 44 USB - djshop.pl . Studio . Korg . Akai . Novation . M-Audio . Roland . Access . Clavia . Cena . Dystrybutor . Dystrybucja .
Jesli chodzi o kontroler i klawe, to masz nieco maly budzet-pytanie, czy potrzebujesz kontrolwra nasladujacego decki czy wystarczy "zwykly" kontroler z galkami. Jesli to drugie, to zainteresuj sie seria nano firmy Korg -
KORG Nano Series Controllers
Za maly szmal mozesz kupic klawe, pady i kontroler.
Tak podaje Ci co mozna kupic za relatywnie niewielki szmal.
Napisano 09 lutego 2009 - 20:07
Napisano 09 lutego 2009 - 20:19

Napisano 09 lutego 2009 - 21:35
RELOOP Digital Jockey kontroler midi | Instrumenty i akcesoria muzyczne firmy Music-Town
HERCULES DJ Console RMX | Musical instrument and musical equipment from Music-Town
RELOOP Digital Jockey Interface Edition | Musical instrument and musical equipment from Music-Town
itp. Tylko wez je sprawdz, czy dzialaja z Makiem, czy maja te wyjscia co chcesz itd.
Do DJingu takiego jak chcesz to nie polecam karty klasycznej (typu to MAudio) bo to po prostu inne zastosowania.
Te sprzety zazwyczaj maja presety dla Traktora i innego softu tego typu, wiec tylko sie rzuca plik configu i masz juz gotowa mape sterownika w Traktorze

Napisano 09 lutego 2009 - 21:44
Napisano 09 lutego 2009 - 22:01
Napisano 26 lutego 2009 - 02:18
Napisano 27 maja 2010 - 19:39
Własnie takiego tematu szukałem. Jestem nowy na forum i postaram się opisać mój problem.
Podobnie jak kolega wyżej bawię się w DJ'ing. Postanowiłem kupić kartę dźwiękową. Polecono mi Behringera UCA202 ([url=http://www.behringer.com/EN/Products/UCA202.aspx]BEHRINGER: UCA202[/url])
Bardzo dobra karta, jak dla mnie wystarcza. Lecz pojawił się pewien problem. Znalazlem w sieci schemat połączeniowy [url]http://img19.allegroimg.pl/photos/400x300/10/18/59/55/1018595589_1[/url]
Na nim wszystko wyglada okey, podłączam karte pod USB, wyjscie audio z MacBooka do karty i mamy monitor na sluchawkach.
Master wychodzi z karty i teroretycznie jest super.
Kiedy przyszlo do ustawien mam w systemie do wyboru 2 karty:
- USB Behringer
- Wbudowana karta Apple
kiedy wybiore jedna z nich zostaje ona uruchomiona jako domyslna i na niej wypuszczony jest tzw. master.
Przechodzac do Traktora lub Virtual DJ. Program widzi jedna karte z 1 wyjsciem stereo. Jak wiemy potrzebuje rowniez monitora (odsluch).
Drugi kanal jest niedostepny. W ogole nie moge 'dorzucic' drugiej karty do wspolpracy.
I teraz pytanie. Czy istnieje jakis softowe rozwiazanie tego problemu. Np. wiem, ze w Windowsie jest taki jakby manager ktory wszystkie karty dzwiekowe zbiera w jedna wirtualna.
Dzieki temu mamy jedna wirtualna kartę ktora ma np. 3 kanaly.
Oczywiscie oczekuje takiego managera na moje Jabłko.
Z góry dziekuje za pomoc i odpowiedzi.
Dawid
Napisano 30 maja 2010 - 10:07
How to combine multiple audio interfaces by creating an aggregate device on Mac OS X v10.5 Leopard
Napisano 30 maja 2010 - 10:47
Wiec odpowiem wam w ten sposob. Ktos napisal wczesniej ze musisz miec w karcie muzycznej 4 wyjscia i wyjscie sluchawkowe itp. a po co? skoro przecietny Dj qrwa z 2 cd badz deckow wiec watpie ze ktos z was jest tak dobry jak Carl Cox ktory gra wlasnie z 4 (oczywiscie nie obrazam nikogo). Tak wiec skoro kolega kupil sprzet i kupil fast tracka to troszke zle wydales kase. Uzywalem M-Audio Torq - totalna porazka jakos nie podchodzi i nie jest to samo co Serato SL3 czy poprzednie SL1 - ale i serato mi oobiscie nie podeszlo wiec uzywam od prawie 2 lat traktora ktory jest wrecz niezastapiony. Mogles sie rozejrzec wlasnie za NI Traktor masz opcje Audio 2,4 lub najwyzszy model 8 lub masz zestaw wszsytko ze wszsytkich Traktor Scratch Pro z karta muzyczna Audio 8 2 vinylami i 2 plytami cd co umozliwia granie z 4 zrodel na raz cena cos ponad 2tys zloty, moim zdaniem nie jest to jakas wysoka cena za soft, sprzet oraz reszte rzeczy ktore dostajemy. Wiadomo sa fanatycy Serato jak i Torqa ja promuje Traktora ma o wiele wieksze mozliwosci i zostal dopracowany z duza precyzyjnoscia, Peat Tong go uzywa jak i James Zabiela wiec swiadczy to o czym a co do sterownika to bajka nie trzeba szukac plakac czy jakis sterownik podejdzie i bedzie w pelni zmapowany wystarczy dokupic steronik X1 za 750zloty i robisz nim wszystko!!
odsylam od lektory na strone producenta:
Omawiany wczesniej traktor Scratch Pro:
NATIVE INSTRUMENTS : HOME | HARDWARE AND SOFTWARE FOR MUSICIANS, PRODUCERS, DJS, GUITAR AND BASS PLAYERS
Kontroler X1
NATIVE INSTRUMENTS : HOME | HARDWARE AND SOFTWARE FOR MUSICIANS, PRODUCERS, DJS, GUITAR AND BASS PLAYERS
Interfejs Audio 8 wraz z traktorem PRO
Tutaj przekroj wszystkich produktow dl DJ i producentow od NI:
PS. nie myslic traktora PRO z Traktorem Scratch PRO!!
Jesli macie wszelkie pytanie piszcie na Privie
Napisano 30 maja 2010 - 12:55

Napisano 11 lipca 2010 - 11:45

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych