zacinanie sie software np.garage band...ze tak powiem
Rozpoczęty przez
Octave007
, 07 lut 2009 19:12
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 07 lutego 2009 - 19:12
otoz moj macbook pro to 2.8 procek, 4 gb ramu, 7200 ob/min 320hdd i pomimo tych silnych parametrow gdy pracuje na macu... uzywajac garageband, slysze jak loopy mi sie zacinaja, albo dzwieki sa znieksztalcone(nawet gdy garagband to jedyn program uruchomniony) albo mam odpalony TYLKO itunes po czy wlaczam dodatkowo Tractor pro i slysze 1.5sek przerwe w odtwarzaniu muzy... tez tak macie? bo mnie to dziwi strasznie... gdzie jest pies pogrzebany?
Napisano 10 lutego 2009 - 03:29
zagladaccie na moj temat a nikt nic niepotrafi odpowiedziec??? czemu sie tak dzieje
Napisano 10 lutego 2009 - 11:50
Prawdopodobnie coś ze sterownikiem dźwięku jest nie tak. Czy masz tak od samego początku?
Wiem, że nie jest to najlepsza porada, ale najszybsze będzie archive and install - zachowasz wszystko, tylko system zostanie przeinstalowany
Napisano 10 lutego 2009 - 18:48
odpal sobie monitor procesow w terminalu (top) albo activity monitor z utilities i sprawdz czy ktorys proces nie wariuje po uruchomieniu garageband/tractor
Napisano 10 lutego 2009 - 22:42
A masz jakas zewnetrzna karte muzyczna? Jesli nie, jesli uzywasz standartowej karty ktora jest w Maku to otworz AudioMidi Setup (jest w Applications/Utilities - nie wiem jak to sie nazywa w polskim systemie), tam w zakladce Audio Devices w rozwijalnym menu zaznacz Properties for: Built-in Output. I wtedy zobacz czy w czesci Audio Output nie masz czasem zaznaczonego Format powyzej 48000 Hz. Jesli masz 96000, to zjedz na nizsza wartosc, najlepiej 44100; potem taka sama ustaw w preferncjach Traktora, czy tez GarageBand. Zobacz czy wciaz sie rwie dzwiek. Mam nadzieje ze to pomoze.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych