Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Cichy dźwięk w słuchawkach - co robić?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Yoozek

Yoozek
  • 17 postów

Napisano wczoraj, 21:12

Mam Iphona 14 i od czasu do czasu słucham na nim multimediów przez słuchawki Huawei, a także łącze go z interkomem kasku motocyklowego - Sena 30K. Niestety - w obu przypadkach jest ten sam problem. 

Jeśli słucham czegoś na słuchawkach bezprzewodowych w domu, bez hałasu dookoła mnie, to jest OK. Tak samo, jeśli motocyklem jadę z prędkością "miejską", gdy nie ma dużego huku od powietrza. Wtedy też słyszę komunikaty GPS, muzykę, czy rozmowy telefoniczne. 

Ale jeśli np. w słuchawkach bezprzewodowych pójdę na siłownię, gdzie gra z głośników ich muzyka, to swoją muzykę ze słuchawek ledwo słyszę, a o słuchaniu "mówionych" podcastów mogę zapomnieć. 

Jeśli natomiast jadę motocyklem z prędkościami "pozamiejskimi", czy tym bardziej autostradowymi - to nie słyszę praktyczne nic, co pochodzi z Iphona. Natomiast dobrze słyszę to, co np. mówi do mnie przez interkom kolega jadący obok na swoim motocyklu. Czyli to nie jest problem słuchawek motocyklowych, tylko sygnału z iphona. 

Dodam, że jest to niezależne od tego, czy na iphonie mam ustawione "Bezpieczne używanie słuchawek", czy nie.

Czy ma ktoś jakąś podpowiedź - jak sobie z tym poradzić?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych