Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak nauczyć się tworzenia stron www??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 gucorek

gucorek
  • 596 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 05 lutego 2009 - 20:13

Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak zaczeliście się uczyć tworzyć strony www? Jakieś kursy ? Bo na informatyce tylko foldery i word. a ja chciałbym nauczyć się czegoś więcej:) Jak w ogóle zaczeliście przygody z tworzeniem stron, programowaniem itp? ps:literówka się wkradła, ale i tak z polaka ma 5 :P:P

#2 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 05 lutego 2009 - 20:17

Nie robiłem własnych stron, ale pewnie musisz zdecydować czy strona ma być w php, html, flash itd i zacząc uczyć się danej dziedziny, wpisując w google np: kurs html; jak zrobić własna stronę.

#3 jabłek

jabłek
  • 622 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 20:23

Na poczatek polecam Joomle

#4 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 lutego 2009 - 20:38

za tworzenie stron przy pomocy php nie ma co się brać jak się nie zna html i css bo to bez sensu - php się używa do 'generowania' html'a więc najpierw trzeba sam html poznać

flash nie służy do robienia stron (ewentualnie do jakiś prezentacji, ale stronami bym tego nie nazwał) ale głównie do wstawiania multimediów

polecam kurs Kurs HTML - strona WWW za darmo i tamtejsze forum, na którym także się udzielam
oraz Tworzenie stron WWW za pomocą XHTML/CSS - Kurs BrowseHappy

nie używaj żadnych programów WYSIWYG, ale nie używaj też do tego notatnika
ogólnie na początku najpierw poznaj sam html i css a potem się bierz za jakieś cms'y w stylu joomla czy wordpress, bo tak to trochę bez sensu

ja zacząłem od książki heliona coś w stylu "tworzenie stron www, ćwiczenia", a potem mnóstwo info z internetu i forum

#5 RobAndzik

RobAndzik
  • 365 postów
  • SkądIngolstadt DE

Napisano 05 lutego 2009 - 20:43

Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak zaczeliście się uczyć tworzyć strony www? Jakieś kursy ? Bo na informatyce tylko foldery i word. a ja chciałbym nauczyć się czegoś więcej:) W_ogóle jak zaczeliście przygody z tworzeniem stron, programowaniem itp??

Kiepsko taka ortografia bedzie wygladac na stronie www ;)

#6 jabłek

jabłek
  • 622 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 20:43

A ja zaczynalem od Joomli i co? Wiem co robi ;). Uwazam ze kazdy powinien sobie sam dobrac od czego woli zaczynac.

#7 mperlam

mperlam
  • 275 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 20:53

A ja zacząłem od zera i doszedłem do poziomu, kiedy wszystkie rzeczy które robię, umiem i nie muszę się już na tyle uczyć :D

#8 dekkiel

dekkiel
  • 209 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 21:03

Heh ja zaczołem zacząłem z tego kursu 1 co podał roberto. Potem z tego css i php teraz java i C++ xDD

#9 mf.31101985

mf.31101985
  • 723 postów
  • SkądRadom, PL

Napisano 05 lutego 2009 - 21:11

Ja zaczynałem (jeszcze w Windows - około roku 2000) od zapisywania stron, które mnie interesowały pod względem "technicznym" na dysku i edycji plików .html w Notatniku. Kopiowałem różne elementy kodu HTML i sprawdzałem "co wyjdzie". Później nauczyłem się Flash'a, zaczynałem od Macromedia Flash 5

#10 gucorek

gucorek
  • 596 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 05 lutego 2009 - 21:15

Dzieki za wszystkie informacje i sory za literówke

#11 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 05 lutego 2009 - 21:26

To się nazywa błąd ortograficzny ;)

#12 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 lutego 2009 - 00:39

Na poczatek polecam Joomle

Co to w ogóle jest za odpowiedź?
"A ja polecam schabowe!"

Nie ma to jak wypowiedzi osób, które nie mają zielonego pojęcia o poruszonym temacie...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych