Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iMac G5 sam się wyłącza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 kali

kali
  • 21 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 lutego 2009 - 22:21

Witam, Od jakiegoś czasu komputer sam się wyłącza ( I'mac G5 2.0 ghz 1gb PPC ). Po włączeniu działa idealnie. Wyłącza się kilka razy dziennie, przy czym chodzi praktycznie na okrągło. Mam wrażenie że następuje to podczas większego obciążenia. np. pracuję równocześnie w Illustratorze i photoshopie, gra radio, jakieś komunikatory, wyszukiwarka itd. Hmm, kiedyś się tak nie działo. Onyxem czyszczę co jakiś czas. Proszę o pomoc.

#2 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 04 lutego 2009 - 22:33

1. Może masz ustawiony czas wyłączania się Maca ? System Preferences > Energy Saver >Schedule, lub 2. wiatraki nie wyrabiają się z chłodzeniem bebechów z powodu kurzu zalegającego na łopatkach itp.. lub 3. Miejsce pracy Maca ma słabą wentylację - więc brakuje wymiany powietrza. Mac pracuje praktycznie na okrągło ? Może tutaj też jest przyczyna Twojego problemu ?

#3 kali

kali
  • 21 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 lutego 2009 - 22:54

Dzięki! jutro rozbieram i lecę odkurzaczem :) pozdrawiam

#4 LASERman

LASERman

• 2 286 postów
  • SkądMaidstone, UK

Napisano 04 lutego 2009 - 23:03

Wątek przeniosłem do właściwego działu.

#5 misioslaw

misioslaw
  • 1 595 postów
  • SkądTychy

Napisano 05 lutego 2009 - 03:40

Jeśli odkurzanie nie pomoże to zawsze zostaje drastyczna forma chłodzenia :)
Dołączona grafika

Ja osobiście odkręciłem klapkę maskującą gniazdo pamięci(G5 Rev.C), żeby mu się lepiej ciągło :D

#6 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 05 lutego 2009 - 12:24

ja co jakiś*czas załączam go z altem, wiatraki wkręcają się*na max obrotów. Potem trzeba już tylko zetrzeć kurz z ekranu i dookoła maczka, jak zakręci to się*siwo wokoło robi ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych