Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

TOP 20 - najlepsze gry na iPhone/iPod touch 2008

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
62 odpowiedzi w tym temacie

#26 Adam666666

Adam666666
  • 61 post贸w
  • Sk膮dLook Behind you

Napisano 05 lutego 2009 - 00:16

Niby w AppStore pocket guitar to gra, ale to raczej poprostu aplikacja muzyczna.

---- Dodano 05-02-2009 o godzinie 00:18 ----

Film jest dobry. :)

zar贸wno film jak i piosenka :smile:

#27 vlodeck

vlodeck
  • 91 post贸w

Napisano 05 lutego 2009 - 00:48

Niezle zestawienie, jednak moj nr 1 to Labirynth :) Btw. nie rozumiem do konca co w tym filmiku robi Lux Eterna :)

#28 xanael

xanael
  • 387 post贸w
  • Sk膮dPL

Napisano 05 lutego 2009 - 07:34

bardzo fajne!

#29 Go艣膰_brodek_*

Go艣膰_brodek_*

Napisano 05 lutego 2009 - 08:37

ja do tego wszystkiego bym do艂o偶y艂:Aurora Feint:The Beginning i ca艂膮 reszt臋 kolejnych cz臋艣ci.. niby przesuwanie klock贸w ale grafika i zdobywanie umiej臋tno艣ci magicznych itd.... wciagaj膮ce na maxa... gram do wyczerpania baetrii

#30 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5聽535 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dBia艂ystok

Napisano 05 lutego 2009 - 08:45

A ja nic bym nie dok艂ada艂, ranking jest pisany przez 1 osob臋, wi臋c si艂膮 rzeczy trudno oczekiwa膰, 偶e trafi on w gusta wszystkich u偶ytkownik贸w forum. Osobi艣cie nawet gdybym chcia艂 to nie mog臋 si臋 do niczego przyczepi膰, jak zwykle endrju odwali艂 kawa艂 dobrej roboty (mo偶e od teraz zaczniesz robi膰 co艣 w stylu podsumowa艅 miesi臋cznych?).

#31 matuesz

matuesz
  • 27 post贸w

Napisano 05 lutego 2009 - 11:48

艢redniowieczny w贸j. Oj chyba si臋 na historii w szkole nie uwa偶a艂o...jak ju偶 co艣 to staro偶ytny heros.
A zestawienie bardzo dobre. Ale labirynth da艂bym na trzecie miejsce.

Zgadza si臋, Sparta to staro偶ytno艣膰, nie 艣redniowiecze. Zdaje si臋 偶e ta gra jest oparta na filmie 300, kt贸ry to swoj膮 drog膮 ogl膮da艂em wczoraj. Niestety nie zweryfikuj臋 tego bo nie mam iPhone/iPod Touch.

PS:
Ten wojownik z zielonym listkiem na he艂mie wygl膮da nieco komicznie ;-)

#32 kuchar

kuchar
  • 14 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 05 lutego 2009 - 12:32

kiedy pojawi艂 si臋 TRISM ? :)
Je偶eli w 2008, to moim skromnym zdaniem powinien znale藕膰 si臋 w pierwszej pi膮tce ;)

#33 kubiel93

kubiel93
  • 13 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕

Napisano 05 lutego 2009 - 13:09

Piosenka Kawa艂 dobrej roboty. My艣le, 偶e gry Touchgrind i TikiTower r贸wnie偶 zas艂uguj膮 na miejsce w tej 20 ;P Btw co to za piosenka w tle filmu?

#34 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2聽857 post贸w
  • Sk膮dLublin, Poland

Napisano 05 lutego 2009 - 13:17

TikiTowers zas艂uguje jak najbardziej, szkoda tylko, 偶e by艂em 艣wi臋cie przekonany, 偶e zosta艂a wydana ju偶 w 2009 roku. A je艣li o utw贸r chodzi to jest to "Requiem for a dream" ;)

#35 Quimeen

Quimeen
  • 1聽004 post贸w
  • Sk膮dTrzebinia

Napisano 05 lutego 2009 - 14:59

Wszystko, tylko nie Requiem For A Dream - Clinta Mansella

Film jest dobry. :)

Nie kwestionuj臋 tego, endrju wsadzi艂 mn贸stwo roboty.
Oceniam jedynie muzyk臋.
Kiedy pierwszy raz pojawi艂a si臋 ona po za filmem „Requiem for a Dream” czyli w pierwszym oficjalnym trailerze „The Lord of the Rings - The Two Towers” Petera Jacksona zacz臋艂a by膰 wykorzystywana wsz臋dzie gdzie tylko jest to mo偶liwe. W ko艅cu zacz臋艂y powstawa膰 偶arty, 偶e je偶eli chcesz aby tw贸j filmik by艂 dobry, podnios艂y i pe艂en patosu, musisz u偶y膰 Requiem for a Dream. W kr贸tkim czasie, utw贸r Clinta Mansella spad艂 z piedesta艂u, zostaj膮c uwa偶anym przez wielu za najwi臋ksze z艂o dla w艂asnych produkcji filmowych.
Widz膮c chocia偶by po komentarzu troszk臋 wy偶ej jeszcze nie ka偶dy go zna, ale prawie ka偶dy kto us艂yszy go pierwszy raz u偶yje we w艂asnej produkcji na YouTube, czyni膮c j膮 co najwy偶ej kiczowat膮 ;).

Powy偶szym w 偶aden spos贸b nie ujm臋 nic autorowi rankingu. Dzi臋ki mu, 偶e mia艂 ch臋ci go napisa膰, jednak IMO podk艂ad muzyczny w takiej wersji m贸g艂 sobie odpu艣ci膰 ;)

#36 Adrian4

Adrian4
  • 200 post贸w
  • Sk膮dCanterbury

Napisano 05 lutego 2009 - 15:01

Z tego co pami臋tam, film b臋dzie emitowany przez Polsat w najbli偶szym czasie. A mo偶e ju偶 by艂... Warto obejrze膰, bo jest bardzo wysoko w 艣wiatowym rankingu film贸w (18 miejsce). Mimo produkcji z 2000 roku 艣wietnie trafia w nasze czasy. Z coraz wi臋ksz膮 nadziej膮 czekam na "gry premium". Warto zap艂aci膰 nawet 20$ i mie膰 co艣 porz膮dnego, w co b臋dziemy gra膰 przez d艂ugi okres i b臋dziemy do tego wraca膰 ni偶 mie膰 po 10 gier, a ka偶da po 2$ lub 6$. Poza tym, jak mo偶na by艂o przeczyta膰 w newsach, gry oznaczone jako premium b臋d膮 r贸偶ni膰 si臋 ca艂kowicie od ich poprzednik贸w. Mam wra偶enie, 偶e wi臋kszo艣膰, je偶eli nie wszystkie gry z AppStore, to gry jak z telefon贸w kom贸rkowych, a przecie偶 Apple rzuca r臋kawic膮 w Sony... Edit: Quimeen, chyba nie zrozumia艂e艣 mojego przekazu, zahaczaj膮cego o ironi臋. Przeczytaj jeszcze dwa razy, w razie potrzeby wyt艂umacz臋.

#37 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2聽857 post贸w
  • Sk膮dLublin, Poland

Napisano 05 lutego 2009 - 15:12

Quimenn zgodz臋 si臋 z Tob膮, bo utw贸r jest faktycznie ikon膮 kiczu, ale... Ot贸偶 jest kilka ma艂ych "ale". Kiedy pierwszy raz us艂ysza艂em "Requiem..." to tak sobie pomy艣la艂em, 偶e je艣li kiedykolwiek stworz臋 jaki艣 projekt filmowy to u偶yj臋 w艂a艣nie tego utworu, i cho膰 ju偶 dawno si臋 "przejad艂" to dotrzyma艂em tego co sobie obieca艂em ;) Poza tym utw贸r wydawa艂 mi si臋 pasowa膰 do tego偶 filmu. Je艣li komukolwiek to przeszkadza to przepraszam, ale to yltylko takie ma艂e "zboczenie", a zreszt膮 o gustach si臋 nie dyskutuje, tak偶e muzyk臋 zostawmy, oczywi艣cie dzi臋ki za spostrze偶enia, postaram si臋, o ile jeszcze co艣 podobnego b臋d臋 tworzy艂, u偶y膰 inej muzyki ;) Mam tylko nadziej臋, 偶e chocia偶 sam film si臋 podoba艂, pomin膮wszy t臋 nieszcz臋sn膮 muzyk臋.

#38 Quimeen

Quimeen
  • 1聽004 post贸w
  • Sk膮dTrzebinia

Napisano 05 lutego 2009 - 15:18

Quimenn zgodz臋 si臋 z Tob膮, bo utw贸r jest faktycznie ikon膮 kiczu, ale...

Ot贸偶 jest kilka ma艂ych "ale". Kiedy pierwszy raz us艂ysza艂em "Requiem..." to tak sobie pomy艣la艂em, 偶e je艣li kiedykolwiek stworz臋 jaki艣 projekt filmowy to u偶yj臋 w艂a艣nie tego utworu, i cho膰 ju偶 dawno si臋 "przejad艂" to dotrzyma艂em tego co sobie obieca艂em ;) Poza tym utw贸r wydawa艂 mi si臋 pasowa膰 do tego偶 filmu. Je艣li komukolwiek to przeszkadza to przepraszam, ale to yltylko takie ma艂e "zboczenie", a zreszt膮 o gustach si臋 nie dyskutuje, tak偶e muzyk臋 zostawmy, oczywi艣cie dzi臋ki za spostrze偶enia, postaram si臋, o ile jeszcze co艣 podobnego b臋d臋 tworzy艂, u偶y膰 inej muzyki ;)

Mam tylko nadziej臋, 偶e chocia偶 sam film si臋 podoba艂, pomin膮wszy t臋 nieszcz臋sn膮 muzyk臋.

Endrju nie martw si臋, ja te偶 go u偶y艂em w moim pierwszym filmiku ;) . Muzyka sama w sobie jest fajna. Jedynie to, 偶e wpycha si臋 j膮 wsz臋dzie ju偶 nie ;)

Edit: Quimeen, chyba nie zrozumia艂e艣 mojego przekazu, zahaczaj膮cego o ironi臋. Przeczytaj jeszcze dwa razy, w razie potrzeby wyt艂umacz臋.

Nie zrozumia艂em, widocznie twoja ironia jest zbytnio zawoalowana.

#39 RobAndzik

RobAndzik
  • 365 post贸w
  • Sk膮dIngolstadt DE

Napisano 05 lutego 2009 - 15:29

offtop Kurcze, czy wy tez zauwazyliscie ze userzy ktorzy maja Maci maja tak jakby wiecej luzu w sobie i w wypowiedziach od ludzi posiadajacych tylko iphone'y ? ;>

#40 Quimeen

Quimeen
  • 1聽004 post贸w
  • Sk膮dTrzebinia

Napisano 05 lutego 2009 - 15:41

offtop

Kurcze, czy wy tez zauwazyliscie ze userzy ktorzy maja Maci maja tak jakby wiecej luzu w sobie i w wypowiedziach od ludzi posiadajacych tylko iphone'y ? ;>

Pewnie dlatego, 偶e maj膮 wi臋cej pieni臋dzy ;) .
Gdyby mnie by艂o sta膰 na Maca to by艂bym bardziej wyluzowany? Super.
Ja zauwazy艂em, 偶e najwi臋kszymi luzakami s膮 dzieci bizmesmen贸w, tacy pozerzy.

Bo偶e drogi, czy wy naprawd臋 musicie ocenia膰 ludzi po tym co posiadaj膮?

#41 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2聽857 post贸w
  • Sk膮dLublin, Poland

Napisano 05 lutego 2009 - 15:46

No to ja jestem parawyluzowany :D nie mam ani maca ani iPhone'a...

#42 partnerzy

partnerzy
  • 57 post贸w
  • Sk膮dNY

Napisano 05 lutego 2009 - 15:50

Ja tam czasem lubie "pocwiczyc" na iSlots... A jaki wtedy mam luz, jak kredyty szybko schodza :)

#43 Kvczor

Kvczor
  • 1聽468 post贸w

Napisano 05 lutego 2009 - 16:05

Bardzo fajnie, 偶e kto艣 wreszcie taki ranking stworzy艂 : I w zupe艂no艣ci si臋 zgadzam z pierwsz膮 (tutaj ostatni膮 :P) pozycj膮 - Fieldrunners. Uwielbiam TD. Szkoda, 偶e ich tak ma艂o na AppStore. Mog艂e艣 te偶 umie艣ci膰 Touchgrind. Ostatnio du偶o lepsza gra.

#44 Meser

Meser
  • 68 post贸w
  • Sk膮dWarsaw, Poland, Poland

Napisano 05 lutego 2009 - 16:07

Touchgrind jest mistrzem!

#45 RobAndzik

RobAndzik
  • 365 post贸w
  • Sk膮dIngolstadt DE

Napisano 05 lutego 2009 - 16:39

Pewnie dlatego, 偶e maj膮 wi臋cej pieni臋dzy ;) .
Gdyby mnie by艂o sta膰 na Maca to by艂bym bardziej wyluzowany? Super.
Ja zauwazy艂em, 偶e najwi臋kszymi luzakami s膮 dzieci bizmesmen贸w, tacy pozerzy.

Bo偶e drogi, czy wy naprawd臋 musicie ocenia膰 ludzi po tym co posiadaj膮?

Nawet przez mysl mi nie przyszlo ze w tej ocenie wykladnikiem posiadania maca/iphone sa pieniadze.

Poprostu od czasu jak iphone pojawil sie w Polsce, na forum obserwuje sie takie a nie inne zachowanie, np. wlasnie to co napisales wyzej. Przypuszczenia no ale juz atak.

Na chwile obecna wiekszosc z nas stac na Mac'a bo na pewno posiadamy laptopa za okolo 2k a tyle wlasnie kosztuje uzywany macbook. To juz nie jest produkt Premium jakim byl kilka lat temu.

#46 Quimeen

Quimeen
  • 1聽004 post贸w
  • Sk膮dTrzebinia

Napisano 05 lutego 2009 - 16:53

Czujesz sie zaatakowany emotikonk膮 wyra偶aj膮c膮 偶art? ;) Przepraszam, ale w twoim poprzednim po艣cie wyra藕nie wida膰 podzia艂 na ludzi lepszych i gorszych ze wzgl臋du na posiadany sprz臋t, a to jaki艣 absurd. Wiesz dlaczego wcze艣niej nie by艂o takiego zachowania? Bo i zachowanie tutejszych u偶ytkownik贸w by艂o inne, ze wzgl臋du, 偶e nie robili sobie podzia艂贸w na gorszych (posiadaczy iPhone) i lepszych, posiadaczy komputer贸w Apple. A ostatnio taki podzia艂 zauwa偶y艂em wiele razy. To ju偶 sta艂o si臋 normalne, 偶e "elita" na艣miewa si臋 z u偶ytkownik贸w iPhone na tym forum.

#47 plateku

plateku
  • 18 post贸w

Napisano 05 lutego 2009 - 17:35

A mnie tam bardzo wci膮gne艂o Puzzle Quest, dziw bierze 偶e nikt tu tej gry nie wymieni艂, ale by膰 moze wyszla wla艣nie w 2009... w kazdym razie piero艅sko ci臋偶ko si臋 oderwa膰 od tego "match 3 colors" z pseudo fabu艂膮 :P

#48 RobAndzik

RobAndzik
  • 365 post贸w
  • Sk膮dIngolstadt DE

Napisano 05 lutego 2009 - 17:38

Czujesz sie zaatakowany emotikonk膮 wyra偶aj膮c膮 偶art? ;)
Przepraszam, ale w twoim poprzednim po艣cie wyra藕nie wida膰 podzia艂 na ludzi lepszych i gorszych ze wzgl臋du na posiadany sprz臋t, a to jaki艣 absurd.
Wiesz dlaczego wcze艣niej nie by艂o takiego zachowania? Bo i zachowanie tutejszych u偶ytkownik贸w by艂o inne, ze wzgl臋du, 偶e nie robili sobie podzia艂贸w na gorszych (posiadaczy iPhone) i lepszych, posiadaczy komputer贸w Apple. A ostatnio taki podzia艂 zauwa偶y艂em wiele razy. To ju偶 sta艂o si臋 normalne, 偶e "elita" na艣miewa si臋 z u偶ytkownik贸w iPhone na tym forum.

Czlowieku, ja widze ze Ty jestes ostro niedowartosciowany. Proponuje wyluzowac, pojsc na spacer itp.

Jaka elita ? Jakich gorszych i lepszych ? Chodzi tylko o zachowanie na forum, o uprzejmosc, poprawna pisownie, pomoc innym i zakladanie tematow nie majacych zadnego sensu.

Nie wszystko kreci sie wokol pieniedzy.. Wiecej luzu w zyciu.

Co do szufladkowania ludzi na tych gorszych i lepszych pod katem posiadanego sprzetu - zawsze bylem temu przeciwny i wiele razy na tym forum ganilem to otwarcie.

Ostatni offtop z mojej strony.

#49 Quimeen

Quimeen
  • 1聽004 post贸w
  • Sk膮dTrzebinia

Napisano 05 lutego 2009 - 17:55

Co do szufladkowania ludzi na tych gorszych i lepszych pod katem posiadanego sprzetu - zawsze bylem temu przeciwny i wiele razy na tym forum ganilem to otwarcie.

Kurcze, czy wy tez zauwazyliscie ze userzy ktorzy maja Maci maja tak jakby wiecej luzu w sobie i w wypowiedziach od ludzi posiadajacych tylko iphone'y ? ;>

Koniec OT.

#50 Mixersky

Mixersky
  • 424 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 05 lutego 2009 - 22:00

fieldrunners troche przesadzone zdecydowanie wol臋 grac w bardziej rozbudowane gry jak asphalt czy PES /ferrari/BIA...

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych