Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

TOP 20 - najlepsze gry na iPhone/iPod touch 2008

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
62 odpowiedzi w tym temacie

#26 Adam666666

Adam666666
  • 61 postów
  • SkądLook Behind you

Napisano 05 lutego 2009 - 00:16

Niby w AppStore pocket guitar to gra, ale to raczej poprostu aplikacja muzyczna.

---- Dodano 05-02-2009 o godzinie 00:18 ----

Film jest dobry. :)

zarówno film jak i piosenka :smile:

#27 vlodeck

vlodeck
  • 91 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 00:48

Niezle zestawienie, jednak moj nr 1 to Labirynth :) Btw. nie rozumiem do konca co w tym filmiku robi Lux Eterna :)

#28 xanael

xanael
  • 387 postów
  • SkądPL

Napisano 05 lutego 2009 - 07:34

bardzo fajne!

#29 Gość_brodek_*

Gość_brodek_*

Napisano 05 lutego 2009 - 08:37

ja do tego wszystkiego bym dołożył:Aurora Feint:The Beginning i całą resztę kolejnych części.. niby przesuwanie klocków ale grafika i zdobywanie umiejętności magicznych itd.... wciagające na maxa... gram do wyczerpania baetrii

#30 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 08:45

A ja nic bym nie dokładał, ranking jest pisany przez 1 osobę, więc siłą rzeczy trudno oczekiwać, że trafi on w gusta wszystkich użytkowników forum. Osobiście nawet gdybym chciał to nie mogę się do niczego przyczepić, jak zwykle endrju odwalił kawał dobrej roboty (może od teraz zaczniesz robić coś w stylu podsumowań miesięcznych?).

#31 matuesz

matuesz
  • 27 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 11:48

Średniowieczny wój. Oj chyba się na historii w szkole nie uważało...jak już coś to starożytny heros.
A zestawienie bardzo dobre. Ale labirynth dałbym na trzecie miejsce.

Zgadza się, Sparta to starożytność, nie średniowiecze. Zdaje się że ta gra jest oparta na filmie 300, który to swoją drogą oglądałem wczoraj. Niestety nie zweryfikuję tego bo nie mam iPhone/iPod Touch.

PS:
Ten wojownik z zielonym listkiem na hełmie wygląda nieco komicznie ;-)

#32 kuchar

kuchar
  • 14 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 lutego 2009 - 12:32

kiedy pojawił się TRISM ? :)
Jeżeli w 2008, to moim skromnym zdaniem powinien znaleźć się w pierwszej piątce ;)

#33 kubiel93

kubiel93
  • 13 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 lutego 2009 - 13:09

Piosenka Kawał dobrej roboty. Myśle, że gry Touchgrind i TikiTower również zasługują na miejsce w tej 20 ;P Btw co to za piosenka w tle filmu?

#34 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2 857 postów
  • SkądLublin, Poland

Napisano 05 lutego 2009 - 13:17

TikiTowers zasługuje jak najbardziej, szkoda tylko, że byłem święcie przekonany, że została wydana już w 2009 roku. A jeśli o utwór chodzi to jest to "Requiem for a dream" ;)

#35 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 05 lutego 2009 - 14:59

Wszystko, tylko nie Requiem For A Dream - Clinta Mansella

Film jest dobry. :)

Nie kwestionuję tego, endrju wsadził mnóstwo roboty.
Oceniam jedynie muzykę.
Kiedy pierwszy raz pojawiła się ona po za filmem „Requiem for a Dream” czyli w pierwszym oficjalnym trailerze „The Lord of the Rings - The Two Towers” Petera Jacksona zaczęła być wykorzystywana wszędzie gdzie tylko jest to możliwe. W końcu zaczęły powstawać żarty, że jeżeli chcesz aby twój filmik był dobry, podniosły i pełen patosu, musisz użyć Requiem for a Dream. W krótkim czasie, utwór Clinta Mansella spadł z piedestału, zostając uważanym przez wielu za największe zło dla własnych produkcji filmowych.
Widząc chociażby po komentarzu troszkę wyżej jeszcze nie każdy go zna, ale prawie każdy kto usłyszy go pierwszy raz użyje we własnej produkcji na YouTube, czyniąc ją co najwyżej kiczowatą ;).

Powyższym w żaden sposób nie ujmę nic autorowi rankingu. Dzięki mu, że miał chęci go napisać, jednak IMO podkład muzyczny w takiej wersji mógł sobie odpuścić ;)

#36 Adrian4

Adrian4
  • 200 postów
  • SkądCanterbury

Napisano 05 lutego 2009 - 15:01

Z tego co pamiętam, film będzie emitowany przez Polsat w najbliższym czasie. A może już był... Warto obejrzeć, bo jest bardzo wysoko w światowym rankingu filmów (18 miejsce). Mimo produkcji z 2000 roku świetnie trafia w nasze czasy. Z coraz większą nadzieją czekam na "gry premium". Warto zapłacić nawet 20$ i mieć coś porządnego, w co będziemy grać przez długi okres i będziemy do tego wracać niż mieć po 10 gier, a każda po 2$ lub 6$. Poza tym, jak można było przeczytać w newsach, gry oznaczone jako premium będą różnić się całkowicie od ich poprzedników. Mam wrażenie, że większość, jeżeli nie wszystkie gry z AppStore, to gry jak z telefonów komórkowych, a przecież Apple rzuca rękawicą w Sony... Edit: Quimeen, chyba nie zrozumiałeś mojego przekazu, zahaczającego o ironię. Przeczytaj jeszcze dwa razy, w razie potrzeby wytłumaczę.

#37 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2 857 postów
  • SkądLublin, Poland

Napisano 05 lutego 2009 - 15:12

Quimenn zgodzę się z Tobą, bo utwór jest faktycznie ikoną kiczu, ale... Otóż jest kilka małych "ale". Kiedy pierwszy raz usłyszałem "Requiem..." to tak sobie pomyślałem, że jeśli kiedykolwiek stworzę jakiś projekt filmowy to użyję właśnie tego utworu, i choć już dawno się "przejadł" to dotrzymałem tego co sobie obiecałem ;) Poza tym utwór wydawał mi się pasować do tegoż filmu. Jeśli komukolwiek to przeszkadza to przepraszam, ale to yltylko takie małe "zboczenie", a zresztą o gustach się nie dyskutuje, także muzykę zostawmy, oczywiście dzięki za spostrzeżenia, postaram się, o ile jeszcze coś podobnego będę tworzył, użyć inej muzyki ;) Mam tylko nadzieję, że chociaż sam film się podobał, pominąwszy tę nieszczęsną muzykę.

#38 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 05 lutego 2009 - 15:18

Quimenn zgodzę się z Tobą, bo utwór jest faktycznie ikoną kiczu, ale...

Otóż jest kilka małych "ale". Kiedy pierwszy raz usłyszałem "Requiem..." to tak sobie pomyślałem, że jeśli kiedykolwiek stworzę jakiś projekt filmowy to użyję właśnie tego utworu, i choć już dawno się "przejadł" to dotrzymałem tego co sobie obiecałem ;) Poza tym utwór wydawał mi się pasować do tegoż filmu. Jeśli komukolwiek to przeszkadza to przepraszam, ale to yltylko takie małe "zboczenie", a zresztą o gustach się nie dyskutuje, także muzykę zostawmy, oczywiście dzięki za spostrzeżenia, postaram się, o ile jeszcze coś podobnego będę tworzył, użyć inej muzyki ;)

Mam tylko nadzieję, że chociaż sam film się podobał, pominąwszy tę nieszczęsną muzykę.

Endrju nie martw się, ja też go użyłem w moim pierwszym filmiku ;) . Muzyka sama w sobie jest fajna. Jedynie to, że wpycha się ją wszędzie już nie ;)

Edit: Quimeen, chyba nie zrozumiałeś mojego przekazu, zahaczającego o ironię. Przeczytaj jeszcze dwa razy, w razie potrzeby wytłumaczę.

Nie zrozumiałem, widocznie twoja ironia jest zbytnio zawoalowana.

#39 RobAndzik

RobAndzik
  • 365 postów
  • SkądIngolstadt DE

Napisano 05 lutego 2009 - 15:29

offtop Kurcze, czy wy tez zauwazyliscie ze userzy ktorzy maja Maci maja tak jakby wiecej luzu w sobie i w wypowiedziach od ludzi posiadajacych tylko iphone'y ? ;>

#40 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 05 lutego 2009 - 15:41

offtop

Kurcze, czy wy tez zauwazyliscie ze userzy ktorzy maja Maci maja tak jakby wiecej luzu w sobie i w wypowiedziach od ludzi posiadajacych tylko iphone'y ? ;>

Pewnie dlatego, że mają więcej pieniędzy ;) .
Gdyby mnie było stać na Maca to byłbym bardziej wyluzowany? Super.
Ja zauwazyłem, że największymi luzakami są dzieci bizmesmenów, tacy pozerzy.

Boże drogi, czy wy naprawdę musicie oceniać ludzi po tym co posiadają?

#41 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2 857 postów
  • SkądLublin, Poland

Napisano 05 lutego 2009 - 15:46

No to ja jestem parawyluzowany :D nie mam ani maca ani iPhone'a...

#42 partnerzy

partnerzy
  • 57 postów
  • SkądNY

Napisano 05 lutego 2009 - 15:50

Ja tam czasem lubie "pocwiczyc" na iSlots... A jaki wtedy mam luz, jak kredyty szybko schodza :)

#43 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 16:05

Bardzo fajnie, że ktoś wreszcie taki ranking stworzył : I w zupełności się zgadzam z pierwszą (tutaj ostatnią :P) pozycją - Fieldrunners. Uwielbiam TD. Szkoda, że ich tak mało na AppStore. Mogłeś też umieścić Touchgrind. Ostatnio dużo lepsza gra.

#44 Meser

Meser
  • 68 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 05 lutego 2009 - 16:07

Touchgrind jest mistrzem!

#45 RobAndzik

RobAndzik
  • 365 postów
  • SkądIngolstadt DE

Napisano 05 lutego 2009 - 16:39

Pewnie dlatego, że mają więcej pieniędzy ;) .
Gdyby mnie było stać na Maca to byłbym bardziej wyluzowany? Super.
Ja zauwazyłem, że największymi luzakami są dzieci bizmesmenów, tacy pozerzy.

Boże drogi, czy wy naprawdę musicie oceniać ludzi po tym co posiadają?

Nawet przez mysl mi nie przyszlo ze w tej ocenie wykladnikiem posiadania maca/iphone sa pieniadze.

Poprostu od czasu jak iphone pojawil sie w Polsce, na forum obserwuje sie takie a nie inne zachowanie, np. wlasnie to co napisales wyzej. Przypuszczenia no ale juz atak.

Na chwile obecna wiekszosc z nas stac na Mac'a bo na pewno posiadamy laptopa za okolo 2k a tyle wlasnie kosztuje uzywany macbook. To juz nie jest produkt Premium jakim byl kilka lat temu.

#46 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 05 lutego 2009 - 16:53

Czujesz sie zaatakowany emotikonką wyrażającą żart? ;) Przepraszam, ale w twoim poprzednim poście wyraźnie widać podział na ludzi lepszych i gorszych ze względu na posiadany sprzęt, a to jakiś absurd. Wiesz dlaczego wcześniej nie było takiego zachowania? Bo i zachowanie tutejszych użytkowników było inne, ze względu, że nie robili sobie podziałów na gorszych (posiadaczy iPhone) i lepszych, posiadaczy komputerów Apple. A ostatnio taki podział zauważyłem wiele razy. To już stało się normalne, że "elita" naśmiewa się z użytkowników iPhone na tym forum.

#47 plateku

plateku
  • 18 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 17:35

A mnie tam bardzo wciągneło Puzzle Quest, dziw bierze że nikt tu tej gry nie wymienił, ale być moze wyszla wlaśnie w 2009... w kazdym razie pierońsko ciężko się oderwać od tego "match 3 colors" z pseudo fabułą :P

#48 RobAndzik

RobAndzik
  • 365 postów
  • SkądIngolstadt DE

Napisano 05 lutego 2009 - 17:38

Czujesz sie zaatakowany emotikonką wyrażającą żart? ;)
Przepraszam, ale w twoim poprzednim poście wyraźnie widać podział na ludzi lepszych i gorszych ze względu na posiadany sprzęt, a to jakiś absurd.
Wiesz dlaczego wcześniej nie było takiego zachowania? Bo i zachowanie tutejszych użytkowników było inne, ze względu, że nie robili sobie podziałów na gorszych (posiadaczy iPhone) i lepszych, posiadaczy komputerów Apple. A ostatnio taki podział zauważyłem wiele razy. To już stało się normalne, że "elita" naśmiewa się z użytkowników iPhone na tym forum.

Czlowieku, ja widze ze Ty jestes ostro niedowartosciowany. Proponuje wyluzowac, pojsc na spacer itp.

Jaka elita ? Jakich gorszych i lepszych ? Chodzi tylko o zachowanie na forum, o uprzejmosc, poprawna pisownie, pomoc innym i zakladanie tematow nie majacych zadnego sensu.

Nie wszystko kreci sie wokol pieniedzy.. Wiecej luzu w zyciu.

Co do szufladkowania ludzi na tych gorszych i lepszych pod katem posiadanego sprzetu - zawsze bylem temu przeciwny i wiele razy na tym forum ganilem to otwarcie.

Ostatni offtop z mojej strony.

#49 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 05 lutego 2009 - 17:55

Co do szufladkowania ludzi na tych gorszych i lepszych pod katem posiadanego sprzetu - zawsze bylem temu przeciwny i wiele razy na tym forum ganilem to otwarcie.

Kurcze, czy wy tez zauwazyliscie ze userzy ktorzy maja Maci maja tak jakby wiecej luzu w sobie i w wypowiedziach od ludzi posiadajacych tylko iphone'y ? ;>

Koniec OT.

#50 Mixersky

Mixersky
  • 424 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 lutego 2009 - 22:00

fieldrunners troche przesadzone zdecydowanie wolę grac w bardziej rozbudowane gry jak asphalt czy PES /ferrari/BIA...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych