Wi-Fi w iPhone nie podświetlone brak możliwości włączenia
Napisano 04 lutego 2009 - 01:03
Ludzie błagam o pomoc. Mój IP śmiga na 2.2.1 korzystałem z Wi-Fi bez problemu, nagle na następny dzień WI-FI w telefonie zostało wyłączone.(próbowałem z JB i bez i nic. A w ustawieniach nie można nic zrobić bo jest nieaktywne (brak sieci WI-FI) Robiłem już chyba wszystko. Restore, na nowo całość, aktualizacja z 2.1 do 2.2.1 nic nie działa.W domu łącze przez WI-FI wszystkie urządzenia w biurze też mam dostępne chyba z 4 sieci, ale co z tego jak nie mogę nawet włączyć wi-fi
Bardzo proszę o pomoc. mój mail ( basters5@wp.pl )
Pozdrawiam
Basters
Napisano 04 lutego 2009 - 01:32
Napisano 04 lutego 2009 - 23:47
Napisano 09 marca 2009 - 23:13
Napisano 06 sierpnia 2009 - 09:15
Napisano 11 sierpnia 2009 - 16:26
Napisano 24 października 2009 - 12:58
Napisano 29 stycznia 2010 - 20:49

Napisano 30 stycznia 2010 - 02:29
Napisano 30 stycznia 2010 - 10:59
Napisano 05 lutego 2010 - 19:51
mam taki sam problem. Początkowo restart telefonu pomagał, lecz po kilku dniach wifi już całkowicie się nie uruchamiało. Symptomami było brak adresu wifi oraz "wygasły" suwak wifi z którym nie dało się nic zrobić oraz bateria bardzo szybko się rozładowywała ( podczas nocy, przy dobrym zasięgu i zerowym użytkowaniu traciła 25-35%).
Firmware zainstalowany na iPhonie 3g 16gb (bez sim lock )to 3.1.2 i z JB. Korzystając z okazji, iż kilka dni temu pojawił się FW 3.1.3 postanowiłem pozbyć się problemu niedziałającego wifi poprzez uaktualnienie. Byłem przekonany, iż moje problemy są związane z softwarem bo kilka dni wcześniej zainstalowałem nowy theme który całkowicie zmieniał oblicze iphona. Jakież to było moje zdziwienie gdy po update FW sytuacja się nie zmieniła ! Jak wiadomo nowy FW uaktualniał baseband i pomimo tego problem pozostawał nierozwiązany.
Kombinacja co dalej, oczywiście google i znalazłem ( [url=http://support.apple.com/kb/TS1559?viewlocale=pl_PL]Nie można używać połączeń Wi-Fi ani Bluetooth z telefonem iPhone lub z odtwarzaczem iPod touch, ponieważ dla urządzenia nie podano adresu[/url] ) opis problemu na stronach apple, stosując się do wszystkich kroków nic nie pomogło. Zrezygnowany i wkurzony postanowiłem oddać telefon do serwisu poprzez ere gdzie telefon był zakupiony. Na stronie umożliwiającej sprawdzenie gwarancji dowiedziałem się, iż iphone ma ważną gwarancje do 02/02/2010 a że właśnie był 02/02 i godzina 17:30 to zrobiło mi się bardzo ciepło. Szybki rzut oka na czujniki wilgotności, żeby nie walczyć z wiatrakami, wszystko OK. Dalej poszukiwania faktury i nie ma, więc szybciutko do firmy i raczej nie będąc zwolennikiem supermarketów, byłem w niebo wzięty, iż istnieją ponieważ punkty ery są tam czynne do 21 ( w łodzi ).
Telefon został oddany poprzez ere do serwisu regenersis i został już przyjęty do serwisu. Oczywiście jak przyczyna usterki zostanie ustalona to na pewno podzielę się szczegółami.
Pozdrawiam
majkool
I o to chodzi, takich użytkowników na forum nam potrzeba

Napisano 09 lutego 2010 - 12:35

Napisano 10 lutego 2010 - 22:37
Napisano 11 lutego 2010 - 23:36

Napisano 11 lutego 2010 - 23:43

Napisano 12 lutego 2010 - 18:27
Napisano 13 lutego 2010 - 01:30
W związku z tym, że regenersis jest bardzo wyczulone na kwestie zalania i czujników wilgotności miałem nadzieję na pozytywne rozpatrzenie gwarancji ponieważ mój iPhone był wolny od tych problemów!! Jak się okazało, bardzo się myliłem !!! Jestem pedantyczny co do dbałości o iPhona, więc zakupiłem case i ochraniacz ekranu Belkina za niecałe 200 zł ponad rok temu by zapobiec uszkodzeniu oraz zniszczeniu.
Ale UWAGA regenersis wymyslił sobie NOWĄ wade- ROZSZCZELNIENIE obudowy a co za tym idzie utrate gwarancji. A to, że wifi nie działa nie zostało zbadane ponieważ starciłem gwarancje więć gdyby nawet w środku mojego iPhone był nietoperz to i tak nic nie zmieni ponieważ Iphone był rozszczelniony. Według Pań z call center regenersisi powinienem zauważyć rozszczepienie obudowy gołym okiem. Lecz w poszukiwaniu czujnika wilgotności i oglądania iPhona po raz tysięczny przed wysłaniem iPhona do serwisu nie zauważyłem rozszczelnienia obudowy które jest widoczne GOŁYM Okiem !!!!
W związku z powyższym, nie odnosząc się do żadnych procesów sam postanawiam wkroczyć na drogę sądową z regenersis !! W moejej rodzinie nie brakuje radców prawnych oraz adwokatów więc mam zamiar wyjaśnić tą sprawę !!! Nie mam zamiary płacić 1000 PLN za nowy telefon skoro stary się posypał z byle powodu !
Zakupiłem wiele urządzeń marki apple w USA i działały bez problemu po dziś dzień ! Lecz gdy zakupiłem telefon w Erze to akurat musiał się ROZSZCZELNIĆ !!! - hmmm dziwny jest ten świat. Nie mam zamiaru dowodzić, iż urządzenia Apple są do kitu itp lecz w moim przypadku powątpiewam w zakup jakiegokolwiek iPhona, ponieważ kwestia serwisu regenersis pozwoliła mi się zastanowić nad gwarancją Apple u polskich operatorów i ile ona jest warta !
By rozwiać niejasności miałem przyjemność reklamować macbook pro w sad'zie gdzie byłem zaskoczony szybkością oraz jakością obsługi czego regenersis jest przeciwieństwem !!!!!!!!!!!
Napisano 13 lutego 2010 - 10:59
Napisano 19 lutego 2010 - 21:22
Napisano 25 lutego 2010 - 15:15
Napisano 25 lutego 2010 - 15:48
- przejście z Plusa do Orange
- aktualizacja softu do 3.1.3
Opcja pierwsza jako wifi-killer chyba odpada, czyli wina softu, i to oby w blokowaniu działania wifi a nie usmażenia chipa...
-wina softu?
O czym ty piszesz! Ja tez mam 3.1.3-i absolutnie zadnych negatywow odnosnie tego softu NIE zauwazylem!
Mam pytanie-w jaki sposob wgrales 3.1.3-poprzez Aktualizacje czy poprzez Restore?*
Napisano 26 lutego 2010 - 13:29
Napisano 27 lutego 2010 - 11:23
No dobra, ale to, że Ty nie masz nie znaczy, że inni nie mogą mieć, tym bardziej, że na innych forach iPhone'y mają dokładnie takie same objawy choroby, które pojawiły się akurat po aktualizacji do 3.1.3.-wina softu?
O czym ty piszesz! Ja tez mam 3.1.3-i absolutnie zadnych negatywow odnosnie tego softu NIE zauwazylem!
Mam pytanie-w jaki sposob wgrales 3.1.3-poprzez Aktualizacje czy poprzez Restore?*
Soft za pierwszym razem poszedł jako update, potem było i restore.
Napisano 27 lutego 2010 - 14:29
Napisano 15 kwietnia 2010 - 10:49
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych