jak zgrać okładki do płyt?
w "zaawansowane" kliknąłem "pobierz grafikę albumu" chwile pościągało a potem wyskoczyło: "nie można było pobrać grafiki dla pewnych albumów" tyle że nie zgrało do rzadnego, a niektóre płytki są nawet oryginalne, ripowane. Nie wiem o co w tym chodzi, pomóżcie!
iTunes - okładki płyt
Rozpoczęty przez
stachu_stach
, 03 lut 2009 15:56
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 lutego 2009 - 15:56
Napisano 04 lutego 2009 - 14:11
Widocznie masz źle otagowane utwory, albo inną wersję tagów. Poszukaj w internecie i kup/ściągnij program TagRunner. Mi ładnie pościągał okładki i teksty wielu utworów.
Napisano 04 lutego 2009 - 14:42
Można po przez ppm na albumie w iTunes => Informacje => i tam masz pusty kwadracik. Pobierasz zdjecie okładki (images.google.pl) lub sam robisz. otwierasz folder z tym zdjeciem oraz Informacje w iTines.
I teraz tak jakbyś przenosił plik miedzy folderami na nosisz go na ten kwadracik. i... juz
Uwaga, to sposób na to by "ładnie wyglądało" Jak chcesz by wszystko było automatycznie, razem z tekstami itd. spróbuj sposobem autora posta wyżej.
Napisano 04 lutego 2009 - 15:29
złe tagi na 100%.
jeżeli nie chcesz ich zmieniać to wgraj ręcznie, jeżeli chcesz zrobić to automatycznie to popraw otagowanie, jednak pierwsza metoda wydaje mi się szybsza..
Napisano 04 lutego 2009 - 15:39
No bo jest
ja robie własne składanki danego autora dlatego robię to w ten sposób
)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych