Witam,
jak w temacie mam dwa zestawy słuchawkowe bluetooth w każdym z nich pojawia się ten sam problem, często nie działa mikrofon. Nie mam pojęcia czemu tak się dzieje odtwarzanie działa bez problemu. W sensie zamiast normalnego głosu słychać jakieś trzaski i tyle.

Skype i bluetooth - problem z mikrofonem
Rozpoczęty przez
huski
, 27 sty 2009 13:09
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 stycznia 2009 - 13:09
Napisano 27 stycznia 2009 - 13:12
wina Skype czasami tak jest nic nie poradzisz, może nowa wersja coś naprawi
jak u ciebie działa na microfonie wbudowanym
Napisano 27 stycznia 2009 - 14:07
bo w skype właśnie trzeba ustawić, mikrofon, bo inaczej korzysta z wbudowanego
Napisano 27 stycznia 2009 - 23:50
@Theiron, na wbudowanym śmiga zawsze
@Virign, no właśnie jak ustawiam na ten z blue to czasem się pier*** ale tylko czasem nie wiem od czego to zależy, inne urządzenia nie interferują bo wyłączam
Napisano 28 stycznia 2009 - 00:07
U mnie też występują podobne symptomy, zauważam nagły, bezpodstawny spadek jakości rozmowy przy korzystaniu ze słuchawki bluetooth, ale jestem prawie pewny, że to wina słuchawki (przy rozmowie przez telefon odnotowałem podobną sytuację) - rozważałeś taką opcję?
PS. Słuchawka Jabra 250v
Napisano 29 stycznia 2009 - 14:25
Mam bardzo podobne doświadczenie - raz potrafi działać bez zarzutu, a innym razem są trzaski, nawet w czasie rozmowy zdarza się, że przez kilka chwil są trzaski, a potem się coś samo naprawia. Jeśli mikrofon nie działa już wcześniej, przed nawiązaniem połączenia, to pomaga jedynie restart. Na wbudowanym mikrofonie działa bez problemu. Nie jest to też wina słuchawki, bo próbowałem na dwóch - Nokia HS-26W i Nokia BH-102. Strasznie to wkurzające, więc jeśli ktoś zna rozwiązanie problemu, byłoby fajnie gdyby zechciał się podzielić.
Napisano 29 stycznia 2009 - 18:46
Zazwyczaj używam blue tylko do Skype więc nie bardzo wiem jak zachowuje się podczas rozmowy telefonicznej. Ale zauważyłem, że jeśli cokolwiek nie gra t jest to mikrofon. Odtwarzanie zdaje się działać bez problemu zawsze.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych