Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Pages 2.0 i zaznaczanie tekstu oraz obrazków

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 29 August 2006 - 09:08

Mam taki problemik. Tworzę tekst (jeden podrozdział) w Pages 2.0 i przeciągam do niego zdjęcia. Następnie chciałbym dodać cały podrozdział w innym pliku w którym znajdują się inne rozdziały. Problem w tym, że Pages nie chce mi zaznaczyć tekstu i zdjęć. Poradzicie coś na to? I przy okazji... da się umieścić podpisy pod zdjęciami by wyglądało to sensownie?

#2 robcel

robcel
  • 290 posts
  • SkądMA,PL

Posted 29 August 2006 - 09:21

Ja mam takie subiektywe wrażenie, że tekst taki z rozdziałami, podrozdziałami, podpisami i ew. przypisami to łatwiej by mi było zrobić w NeoOffice...

#3 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 29 August 2006 - 09:24

Ja mam takie subiektywe wrażenie, że tekst taki z rozdziałami, podrozdziałami, podpisami i ew. przypisami to łatwiej by mi było zrobić w NeoOffice...

Jak dla mnie Pages jest świetny!!! Przypisy robi się bez problemów. Obsługa grafiki, bez problemu. Tak na prawdę to pierwsze zaskoczonko - to kopiowanie tekstu i grafiki. Polecam sprawdzić jak Pages działa ;-)

#4 robcel

robcel
  • 290 posts
  • SkądMA,PL

Posted 29 August 2006 - 09:28

Nie no działam w nim, ale nie robilem jakichś bardziej skomplikowanych publikacji. Tylko jakieś ulotki, zaproszenia itp. :)

#5 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 29 August 2006 - 09:39

Nie no działam w nim, ale nie robilem jakichś bardziej skomplikowanych publikacji. Tylko jakieś ulotki, zaproszenia itp. :)

Nie nazwałbym mojej pracy inżynierskiej skomplikowaną publikacją ;-)

#6 robcel

robcel
  • 290 posts
  • SkądMA,PL

Posted 29 August 2006 - 09:45

Skromność... no cóż, jest odbierana jako cecha pozytywna :D

#7 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 13 September 2006 - 07:20

Mam taki problemik. Tworzę tekst (jeden podrozdział) w Pages 2.0 i przeciągam do niego zdjęcia. Następnie chciałbym dodać cały podrozdział w innym pliku w którym znajdują się inne rozdziały. Problem w tym, że Pages nie chce mi zaznaczyć tekstu i zdjęć. Poradzicie coś na to?

Sprawa okazała się bardziej prosta niż się wydawało. W sumie jak zawsze z Maczkami, tak prosta, że trudno było to zauważyć;-)
W oknie Inspectora wybieram trzecią pozycję z górnego menu - Wrap.
Następnie klikam wstawione zdjęcie i wybieram Moves with text w sekcji Object Placement. Wszystko działa...

Szukam jeszze prostego sposobu na przyklejenie podpisu do zdjęcia.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users