Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nagrywanie rozmów - szukam softu

• Zamknięty Temat jest zamknięty
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pati007

Pati007
  • 265 postów
  • SkądSuchy Las, PL

Napisano 26 stycznia 2009 - 22:01

Witajcie :) Szukam oprogramowania do iPhone, które umożliwiłoby mi nagrywanie rozmów. Niestety wszędzie znajduję tylko soft a'la dyktafon - nawet najbardziej rozbudowane programy jakie znalazłam umozliwiają tylko robienie notatek głosowych lub nagrywanie dźwięków otoczenia tylko przez mikrofon iPhone'a :( Czy w ogóle istnieje taki soft na iPhone? Pozdrawiam Patrycja

#2 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 22:09

To pytanie pojawia się tu już nie pierwszy raz a z racji tego, że korzystam z tego forum regularnie mogę odpowiedzieć, że takiego programu nie ma póki co. Przynajmniej nie przypominam sobie, zeby w jakimkolwiek podobnym wątku ktoś zaprezentował program służący do tego.

#3 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 stycznia 2009 - 23:12

Program sie nazywa iTalk ktory jest w cydii i darmowy w iTunes Store =)

Mikrofonu nie trzeba bo obok glosnika masz mikrofon =)

#4 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 23:20

Program sie nazywa iTalk ktory jest w cydii i darmowy w iTunes Store =)

Mikrofonu nie trzeba bo obok glosnika masz mikrofon =)

Sam chętnie przetesuje ten program jutro ale z tego co widze w komentarzach do niego to ktoś napisał "brakuje tylko nagrywania rozmów". Jaka jest więc prawda? Bo jeśli nagrywa on na zasadzie prowadzenia rozmowy w trybie głośnomówiącym i wyłapywania tego przez mikrofon to lekka lipa :/ No ale tak jak mówie, sam sprawdzę jutro, mam nadzieję, ze się myle :)

#5 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 27 stycznia 2009 - 00:07

iTalk z Cydii i z AppStore to dwie różne aplikacje. Ale to raczej ma małe znaczenie zważywszy na fakt, że żadna z nich nie umożliwia nagrywania rozmów telefonicznych. Na przyszłość sugeruję weryfikować źródła informacji, bo szczególnie ostatnio daje się zauważyć wyraźny spadek poziomu merytorycznego tego forum. Nie spodziewałbym się raczej od firmy, która nie pozwala nawet na automatycznie dodawanie znaków * czy # do numerów z książki aby kiedykolwiek umieściła w swoim sklepie aplikację służącą do nagrywania rozmów.

#6 pepos

pepos
  • 70 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 stycznia 2009 - 00:31

Spoof

Pati007 mam dla ciebie dobrą i złą wiadomość jest program który nagrywa rozmowy iPhona nawet dwa. Oba są dostępne w CYDII (źródło Big Bossa) pierwszy nazywa się SpoofApp a drugi iSpoof. Ale teraz zaczynają się niestety schody. Oba są płatne i ten pierszy na 99% działa tylko w Stanach i Kanadzie. Oba działają na zasadzie kupowania minut. Ceny w granicach 10$ za 60 minut tylko ze trzeba podać numer karty kredytowej. Ja szczerze nie polecam chodź wyglądają zachęcająco oprócz nagrywania rozmów pozwalają m.in zmienić głos oraz numer telefonu. Zawsze jakieś rozwiązanie.

#7 giku

giku
  • 250 postów

Napisano 27 stycznia 2009 - 01:59

takiego programu w appstore nie bedzie, poniewaz w czasie rozmowy stopowane sa wszelkie aplikacje *inaczej: nie ma aplikacji dzialajacych w tle.

#8 Pati007

Pati007
  • 265 postów
  • SkądSuchy Las, PL

Napisano 27 stycznia 2009 - 11:22

Oba są dostępne w CYDII (źródło Big Bossa) pierwszy nazywa się SpoofApp a drugi iSpoof.

O tych programikach już też czytałam :( Niestety wykupywanie minut nie wchodzi w grę, bo tu nie chodzi tylko o nagrywanie rozmów wychodzących, ale także (a właściwie przede wszystkim) przychodzących... Poza tym w PL żaden może nie działać :(

takiego programu w appstore nie bedzie, poniewaz w czasie rozmowy stopowane sa wszelkie aplikacje *inaczej: nie ma aplikacji dzialajacych w tle.

To wiadomo, ale ciągle liczę, że pojawi się coś alternatywnego na Cydii czy Instalerze (tak jak SwirlyMMS, który na AppStore też nigdy się nie pojawi z wiadomych względów)...

No nic... Czyli pozostaje czekać... Lub wrócić na jakiś czas do Nokii n95 ;)

#9 giku

giku
  • 250 postów

Napisano 27 stycznia 2009 - 11:41

hehe, polecam g1 android, ma wszystko... chociaz moze poczekaj bo w tym roku kilka modeli ma wyjsc. (beda mniejsze i ladniejsze :) pozdrawiam

#10 kalboy92

kalboy92
  • 458 postów
  • SkądKalisz

Napisano 28 stycznia 2009 - 13:25

Nie koniecznie... Moze tak być, że włącza się aplikację i dzwoni przez nią :]

#11 giku

giku
  • 250 postów

Napisano 28 stycznia 2009 - 13:41

Oficjalne API (czyli to, czego moga uzywac aplikacje, dopuszczone przez cenzorow apple do appstore), nie ma funkcjonlanosci dzwonienia, ani dostepu do funkcji telefonu :/ podobnie jak nie powstana oficjalne aplikacje: - majace dostep do bilblioteki: itunes (np. djowanie swoimi kawalkami) - nagrywajace video - zarzadzajace smsami itd.. niestety...

#12 kalboy92

kalboy92
  • 458 postów
  • SkądKalisz

Napisano 28 stycznia 2009 - 21:22

To przepraszam ni było mi wiadomo, ze takie coś jest :( eh...

#13 Lashe

Lashe
  • 232 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 marca 2009 - 12:53

iXtension iLog 2.0

Może już niedługo... :)

#14 claesoup

claesoup
  • 63 postów

Napisano 26 lipca 2009 - 16:45

iXtension iLog 2.0

Może już niedługo... :)

Pomarzyć ;) Już chyba z półtora roku mówią "soon". Wg mnie projekt zarzucony. Szkoda tylko, że nie napiszą tego oficjalnie.

#15 Jacek6663

Jacek6663
  • 156 postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 20:19

odświeżam bo chciałem się zorientować czy coś się zmieniło w tym temacie ?

#16 giku

giku
  • 250 postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 21:39

Nie i gwarantuje, ze to sie nie zmieni... juz ja ich znam :)

#17 kamil1114

kamil1114
  • 596 postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 22:23

A nie ma żadnego innego programu do nagrywania rozmów ? Nic nowego nie powstało ?

#18 sarawan

sarawan
  • 2 postów

Napisano 24 stycznia 2010 - 09:04

Witam wszystkich, nie chce zaśmiecać tego forum więc podepnę się tutaj. Mam iPhone 3G i potrzebuje wyciągnąć notatkę głosową (18-min) w iTunes nie mogę znaleźć folderu z tymi notatkami czy jest jakiś sposób ? Dziękuje i pozdrawiam.

#19 gucorek

gucorek
  • 596 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 24 stycznia 2010 - 09:12

folder muzyka szukaj na samym końcu za piosenkami bedziesz mieć date i godzine i to są właśnie notatki głosowe….

#20 sarawan

sarawan
  • 2 postów

Napisano 24 stycznia 2010 - 09:27

Dzięki gucorek :)

#21 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 06 lipca 2010 - 11:25

Odświeżamy !! Mamy już multitasking więc może się coś pojawi nowego w temacie ? Nie dziwi Was fakt, że żadna firma nie pokusi się o zrobienie takiego programu ?? Przecież to byłaby jedna z najczęściej chyba ściąganych aplikacji z cydii przynosząca krociowe zyski.

#22 sercabit

sercabit
  • 313 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 września 2010 - 12:54

odswierzam... pojawilo sie cos w koncu?

#23 Shrek

Shrek
  • 1 333 postów

Napisano 02 września 2010 - 22:36

Dodam tylko, że używam do voipa Acrobits Softphone, który ma genialnie rozwiązane nagrywanie rozmów i się okazuje, że Czesi potrafili i przebili wszelkie inne app do sipa. Nie ma raczej technicznych przeszkód, żeby zmontować taki dodatek, widocznie jest coś na przeszkodzie, o czym nie wiemy :) A szkoda ... BTW, gdyby ktoś był zainteresowany, to dodam, nagrywanie włączane ręcznie lub z automatu, każdą rozmowę lub określoną wcześniej wychodzące lub tylko przychodzące i nie ma z tym kłopotu i kosztuje śrubki. Teraz jeszcze w najnowszym wydaniu w pełni działa multi na 4 w 3GSie, jestem zawsze zalogowany do swojej sieci (GTS) i mam zawsze nr stacjonarny przy sobie, rewelacja. Warunek 100% działania, minimalny sygnał 3G, w EDGE niestety zrywa, ale to normalne.

#24 cozy

cozy
  • 89 postów
  • SkądLondek

Napisano 06 września 2010 - 20:52

A jak znalezc nagrane rozmowy w iP (pliki) ? Chce je sciagnac na Maca. Softphone naprawde rewelacja !!!!

#25 Shrek

Shrek
  • 1 333 postów

Napisano 06 września 2010 - 21:05

Odsłuchiwać możesz z historii połączeń, wchodzisz w rozmowę, dalej strzałeczka w prawo
i masz wszystkie opcje odsłuchu, kasowania ect. Można wysłać na maila, to najszybsza opcja
zrzucenia na kompa, albo po włączeniu opcji web access, w safari otwierasz bonjour, znajduje
Ci iP i masz wszystko jak na dłoni, odsłuch, zasysanie, kasowanie z poziomu przeglądarki.

Pełny tutek tej opcji:
Call Recording and Web Access on Acrobits Softphone | Acrobits.cz

Wszystkie inne ustawienia, pomoc
Tutorials for Acrobits Softphone | Acrobits.cz

Genialne filmiki, każdy sobie poradzi z tym materiałem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych