Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.2 3G] Wysyłanie maili - błąd

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 rdominik

rdominik
  • 41 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 11:01

Witam Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Szukałem pomocy w innych postach, jednak nic nie znalazłem. Mianowicie mam problem z wysyłaniem maili z Iphona, polega on na tym, że po prostu nie da się nic wysłać. Z początku po wpisaniu adresu nadawcy pojawiał się komunikat, że nie jest jakiś błąd serwera. Pogrzebałem trochę w tych ustawieniach i teraz mam inny komunikat "adres nadawcy jest nieprawidłowy". Odbieranie maili działa poprawnie. Nie wiem czy to ważne ale mam abonament w erze. Zna ktoś może jakąś konfiguracje maila dla Iphona? Dzięki za pomoc:)

#2 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 stycznia 2009 - 11:07

a jakie masz konfiguracje u siebie bo ja np uzywam email z yahoo i dziala normalnie odbieranie i pisanie

#3 rdominik

rdominik
  • 41 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 11:09

mail w o2 i konfiguracje POP i SMTP takie jak podane na stronie o2.pl czyli poczta.o2.pl

#4 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 stycznia 2009 - 11:19

Jest tak czasami ze iPhone automatycznie skonfiguruje wszystkie ustawienie po 1 polaczeniu. Sprobuj otworzyc nowe konto i zostaw puste wszystkie pole i sprobuj sie polaczyc. jak sie nie polaczy to musisz koniecznie wpisac Serwer Poczty przychodzacej (bo u ciebie to dziala) i Serwer poczty wychodzacej.

#5 rdominik

rdominik
  • 41 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 11:22

tak też zrobiłem , usunąłem konto i skonfigurowałem na nowo. Odbieranie działa ale jak chce wysłać maila to pojawia się komunikat: nie prawidłowy adres nadawcy :confused:

#6 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 stycznia 2009 - 11:27

a porty ustawiles? w serwerze POP3 port 995 w serwerze SMTP port 25

#7 rdominik

rdominik
  • 41 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 11:31

miałem port 586 w SMTP zmieniłem na 25 i dalej to samo... A jednak zależy mi na wysyłaniu maili, zwłaszcza jako że nie ma mmsów to maili ze zdjęciami itp ...

#8 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 stycznia 2009 - 11:36

No to jest jeszcze taki sposob ale nie wiem czy sie sprawdza. A mianowicie to musisz najpierw zalozyc konto w GMAIL (mozesz zrobic z ta sama nazwa usera). Potem ustawic w gmail zeby odebral wszystkie maili z o2 i ustawic tez zebys mogl pisac z gmail jako o2. (wszystko na stronie gmail jest opisane). Potem w iPhone wpisz swoje konto na gmail i mysle ze bedzie dzialac. PS: Zaraz wlasnie wychodze na uczelni i tam jest internet bezprzewodowy to sprawdze z tym o2 co i jak.I jak wroce to napisze wynik

#9 rdominik

rdominik
  • 41 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 11:47

no niby tak ale to duzo mieszania ... :) W takim razie czekam i zobaczymy :D

#10 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 stycznia 2009 - 12:40

Udalo mi sie pisac email bezposrednio z o2 na poczte yahoo =). Zadna tutaj magia tylko zle cos ustawiles dlatego. Pokaze screeny jak wroce. Pozdro

---- Dodano 26-01-2009 o godzinie 16:54 ----
Ok wrocilem =). To jest screen i wpisz to co ja kaze ci pisac.

[URL=http://imageshack.us]Dołączona grafika[/URL]

Serwer Poczty przychodzacej
Nazwa hosta: poczta.o2.pl
Uzytkownik: twoja nazwa. przyklad jezeli masz email abcd@o2.pl to wpisz tylko abcd
Hasło: haslo z konta email

Serwer Poczty wychodzacej

Nazwa hosta: poczta.o2.pl
Uzytkownik: twoja nazwa. przyklad jezeli masz email abcd@o2.pl to wpisz tylko abcd
Hasło: haslo z konta email

Potem na gore (nie widac na screen) klikasz na POP i zatwierdzasz

Teraz idziesz do swojego maila no i mozesz odebrac oraz pisac email =). Pozdro

#11 rdominik

rdominik
  • 41 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 16:34

zrobiłem jak mówisz i działa :) Wpisywałem w nazwie login@o2.pl, dlatego nie działało :) Dzięki za pomoc :)

#12 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 stycznia 2009 - 16:35

Spoko ;P Polecam sie na przyszlosc ;D

#13 rdominik

rdominik
  • 41 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 16:35

OK, zrobiłem tak i działa :) Wcześniej wpisywałem w nazwie login@o2.pl, dlatego nie chciało wysyłać :) Dzięki za pomoc ! :)

#14 Suchy3f

Suchy3f
  • 11 postów

Napisano 17 lutego 2009 - 18:14

Ja mam konto na wp.pl oraz na gazeta.pl i tak samo nie mogę wysyłać maili. Wyskakuje taki sam komunikat jak rdominikowi. Nie chce obsługiwać tych kont przez Gmail. Czy jest jakiś sposów żeby owy komunikat już nie wyskakiwał i żebym mógł normalnie wysyłać wiadomości? Konto ustawiłem na podstawie instrukcji powyżej i nic. Proszę o pomoc!!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych