Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Herbie trzyma z nami :)

• Please log in to reply
30 replies to this topic

#1 Shrek

Shrek
  • 1337 posts

Posted 26 January 2009 - 09:55

Coś w tym musi być, że taka osobowość trzyma z sadownikami, takimi jak my :D

Posted Image

#2 Smoczy

Smoczy
  • 4066 posts
  • SkądPrzemyśl

Posted 26 January 2009 - 10:01

niemal wszyscy muzycy używają jabłuszek,chyba tylko Kraftwerk używa Sony Vaio na scenie,ale jak w studio to niewiem

#3 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1574 posts
  • SkądMars

Posted 26 January 2009 - 23:40

Na moim ukochanym klipie Keane - Everybody's Changing niedawno odkryłem MBP. Nigdy na to nawet nie zwróciłem uwagi. Zbyt mnie poruszył żeby zwracać uwagę na takie pierdoły :P

#4 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 26 January 2009 - 23:54

Ale ja mam pytanie,bo nie znam sie na muzyce,do czego np.na koncercie potrzebny taki MB,czy inny komputer?

#5 kubasuchy

kubasuchy
  • 125 posts

Posted 26 January 2009 - 23:58

Z komputera można odpalać na żywca setki sampli, i w ogóle to można grać w sumie na koncercie tylko na komputerze+samplerze i nie jest nudno ani smutno

#6 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 27 January 2009 - 01:37

obrazowo: zamiast ciągać za sobą całą orkiestrę grasz tylko Pianino a reszta utworu leci sobie z komputera :)

#7 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1574 posts
  • SkądMars

Posted 27 January 2009 - 01:40

Ale ja mam pytanie,bo nie znam sie na muzyce,do czego np.na koncercie potrzebny taki MB,czy inny komputer?

Do sterowania instrumentami muzycznymi, rzecz jasna elektronicznymi no i żeby zaszpanować :D

#8 dsy

dsy
  • 633 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 January 2009 - 02:01

Trochę z innej beczki. Jeśli ktoś z was się interesuje jazzem zapewne wie, że zamkneli nam radio jazz. Ja jestem trochę tym załamany. Niby tworzy się streaming pod adresem radiojazz.fm. Szkoda, że do tego doszło.

#9 Marek - MvX

Marek - MvX
  • 49 posts
  • Skądplanet house

Posted 27 January 2009 - 02:33

;) strasznie się podniecacie jak ktoś ze sławnych ludzi używa apple muzycy amerykańscy przedewszystkim używają mac'ów ja też mając vaio kupiłem maca z myślą do używania go do muzy wspomagania djowania itd wszystko pięknie ładnie dopóki nie dpaliłem programu numark virtual vinyl który mam z kartą dźwiękową i vinylami na os x jakoś dziwnie wolno chodzi wyświeltanie diwne jest to bo sprzęt numark jest też amerykańskim produktem i oprogramowanie ma rev 5.2.1 czylu jest sporo poprawione w stosunku do pierwowzoru z serii 4 w tym momencie instaluję jako 2 system vistę na której to oprogramowanie na znacznie wolniejszym vaiośmiga nieporównwalnie szybciej zobaczymy co się będzie działo na MBP oid vistą ;) pozdrawiam maniaków nadgryzionego jabłuszka ps. podczas uruchamiania visty pierwszy raz zobaczyłem jak zaświeca się cyfrowe wyjście dźwiękowe w macbooku ;)

#10 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 27 January 2009 - 02:47

Znając troszkę firmę Numark to się szczerze nie dziwię. Problemu doszukiwałbym się raczej po stronie oprogramowanie dostarczonego przez tą firmę niż*w samym OSX, pewnie nieudany port z Windows.

#11 pididi

pididi
  • 47 posts
  • SkądPoznań

Posted 27 January 2009 - 07:33

Trochę z innej beczki. Jeśli ktoś z was się interesuje jazzem zapewne wie, że zamkneli nam radio jazz. Ja jestem trochę tym załamany. Niby tworzy się streaming pod adresem radiojazz.fm. Szkoda, że do tego doszło.

Powstało ChilliZet i powiem szczerze, że mi nawet bardziej odpowiada. Za dnia chillout (słyszałem nawet Telepopmusik czy Emiliane Torrini i innych wykonawców, których nie znajdziemy na innych stacjach) a wieczorami właśnie jazz. Nie narzekam :cool:

#12 Suave

Suave

• 2204 posts

Posted 27 January 2009 - 07:53

Chillzet jak najbardziej tak, za dnia przy pracy można posłuchać nawet, nie rozprasza i jest miłe dla ucha.

#13 mf.31101985

mf.31101985
  • 723 posts
  • SkądRadom, PL

Posted 27 January 2009 - 07:54

Trent Reznor nagrał i "złożył" całą pierwszą płytę (pt. "Pretty Hate Machine") swojego Nine Inch Nails na starym Macintosh'u i programie sekwencerowym, a był to rok 1989. Później cały czas NIN korzystało z komputerów i często z oprogramowania Apple. Na DVD dołączonym do ostatniej płyty "The Slip" (2008) jest 5 utworów zagranych na żywo w sali prób i w każdym klipie przewija się kilka MBP. Również w trakcie występów na żywo NIN korzysta z komputerów i oprogramowania Apple - Logic Studio Mainstage.

---- Dodano 27-01-2009 o godzinie 08:01 ----
Filmy na stronie Apple.com, w których różni wykonawcy opowiadają o dobrodziejstwach Logic Studio (m.in. Trent Reznor): Apple - Logic Studio - In Action

#14 kubasuchy

kubasuchy
  • 125 posts

Posted 28 January 2009 - 01:24

na macu spokojnie można nagrać i zmiksować płytę, która potem trafi na półki. Potrzeba tylko dobrego sprzętu pobocznego. Na własne oczy widziałem jak jeden z bardziej znanych polskich zespołów nagrywal swoją płytę w mieszkaniu gitarzysty na maca, a potem nieraz widziałem jak on tą płytę na macu w Cubase miksował. Potem tylko mastering u kogoś i płyta trafiła do sklepów. I żeby było śmieszniej, nie był to żaden wypasiony Mackbook Pro tylko biały Macbook. Dla kontrastu dodam, że jak perkusista mojego zespołu miksował płytę naszą na zwykłym laptopie pod windą, to wystarczyło zapodać na raz kilka wtyczek i wszystko padało, jakieś konkretne grzebanie było niemożliwe.

#15 dsy

dsy
  • 633 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 January 2009 - 02:18

Powstało ChilliZet i powiem szczerze, że mi nawet bardziej odpowiada. Za dnia chillout (słyszałem nawet Telepopmusik czy Emiliane Torrini i innych wykonawców, których nie znajdziemy na innych stacjach) a wieczorami właśnie jazz. Nie narzekam :cool:

Po takich wypowiedziach teraz rozumiem, że czasem nie warto wypowiadać się na forum.

#16 Hidden_Lucas

Hidden_Lucas
  • 78 posts
  • SkądSiemianowice Śląskie

Posted 29 January 2009 - 12:46

Widzę, że kilka osób słucha chilli zet, w tym ja ;). Jazz też sobie posłucham no i Lounge :)

#17 ksx4system

ksx4system

:(){ :|:& };:

• 593 posts
  • SkądPolska

Posted 29 January 2009 - 18:05

Widzę, że kilka osób słucha chilli zet, w tym ja ;). Jazz też sobie posłucham no i Lounge :)

najlepsze to jest radio PiN :D w Warszawie na 102MHz, w sieci też streamują (mp3 128kbit/s).

#18 ademiu

ademiu
  • 984 posts
  • SkądPoznań

Posted 29 January 2009 - 19:10

To foto, to z koncertu w Poznaniu ? A chilli zet średnio mi do gustu przypadło. Jak dla mnie, to radio nie ma żadnego klimatu. Tak jakby puścili jakieś Best of smooth, lounge ... i tak w kółko. Radio pin ciekawsze.

#19 Grzeczny

Grzeczny
  • 223 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 January 2009 - 19:16

Wpisujcie miasta. HH i ja z ..... (tu właśnie wpiszcie miasto)... korzysta z maka!!!!

#20 ademiu

ademiu
  • 984 posts
  • SkądPoznań

Posted 29 January 2009 - 19:21

Wpisujcie miasta. HH i ja z ..... (tu właśnie wpiszcie miasto)... korzysta z maka!!!!

Że co ?

#21 skurch

skurch
  • 374 posts
  • SkądJaworzno

Posted 31 January 2009 - 15:36

Trent Reznor nagrał i "złożył" całą pierwszą płytę (pt. "Pretty Hate Machine") swojego Nine Inch Nails na starym Macintosh'u i programie sekwencerowym, a był to rok 1989. Później cały czas NIN korzystało z komputerów i często z oprogramowania Apple. Na DVD dołączonym do ostatniej płyty "The Slip" (2008) jest 5 utworów zagranych na żywo w sali prób i w każdym klipie przewija się kilka MBP. Również w trakcie występów na żywo NIN korzysta z komputerów i oprogramowania Apple - Logic Studio Mainstage.

---- Dodano 27-01-2009 o godzinie 08:01 ----
Filmy na stronie Apple.com, w których różni wykonawcy opowiadają o dobrodziejstwach Logic Studio (m.in. Trent Reznor): Apple - Logic Studio - In Action

Nie dość że NIN używa Mac'ów w studio i na koncertach to jescze do tego, PowerBook jest bohaterem jednego z ich clipów:
Nine Inch Nails Only Music Video on Yahoo! Music

#22 kubasuchy

kubasuchy
  • 125 posts

Posted 31 January 2009 - 17:56

YouTube - Cool Kids Of Death - Nagrania Afterparty Gitara

tutaj cos z polski :)

#23 skurch

skurch
  • 374 posts
  • SkądJaworzno

Posted 02 February 2009 - 14:13

#24 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 02 February 2009 - 18:56

co to za zespół?
zakochałem się.... od pierwszego usłyszenia ;)

znalazłem już.
Nine Inch Nails (NIN).

#25 mf.31101985

mf.31101985
  • 723 posts
  • SkądRadom, PL

Posted 02 February 2009 - 20:39

co to za zespół?
zakochałem się.... od pierwszego usłyszenia ;)

Ja w NIN "zakochałem się" w 1999 roku, po premierze podwójnego albumu "The Fragile" :) i do dziś jestem wierny :D

A ten klip, do którego link podał skurch pochodzi z wspomnianego wyżej bonusowego DVD dołączonego do nowej płyty "The Slip" (2008).

Osobiście polecam albumy "The Downward Spiral" (1994), "Broken" (1992), "The Fragile" (1999) i "Year Zero" (2007) i "Pretty Hate Machine" (1989), czyli... prawie wszystkie ;) ale przede wszystkim trzy pierwsze wymienione

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users