modem ZXDSL 852 na Mac OS 10.4.6
Rozpoczęty przez
makselon
, 28 sie 2006 17:20
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 sierpnia 2006 - 17:20
TP SA sprzedala mi w zestawie instalacyjnym Neostrady modem ZXDSL 852 chinskiej firmy ZTE. Na plycie instalacyjnej sa sterowniki do Mac OS X, z instrukcji w pdf'ie jednoznacznie wynika, ze usluga powinna na tym modemie pod Mac OS X dzialac, no ale oczywiscie tak nie jest. Moj MacBook widzi modem, sterowniki sa rozpakowane, ale nie zapala sie w ogole dioda ADSL, w tym miejscu moje mozliwosci sie wyczerpuja. Na XP'ku Neostrada dziala, wiec zakladam, ze powodem sa sterowniki (w jednym z punktow instrukcji instalacyjnej jest info dodatkowe do nazwy systemu Mac OS X podajace wersje Mac OS 10.2, z czego wnioskuje, ze owe driver'y obsluguja OS X'y maksymalnie do wersji 10.2). Wyczytalem w post'ach z lutego tego roku, ze rozwiazaniem jest kupno i instalka routera. Nigdy nie mialem z tym urzadzeniem stycznosci. Czy ktos moze mi odpowiedziec na pytanie, na jakiej zasadzie lacze z uzyciem takiego routera mojego MacBook'a z Neostrada? Z gory dzieki! PS. Polecam obsluga techniczna (???) TP SA! Mozna sie niezle posmiac...

Napisano 30 sierpnia 2006 - 15:15
Dzieki post'om na forum sam sobie poradzilem. LinkSYS WAG200G, polecam! Via Ethernet zaden problem, 5 minut. Via AirPort mordowalem sie dlugo i... sam do teraz nie kumam, jakim cudem sie udalo, ale sie udalo!
Mam nadzieje, ze jestem zalogowany w TPSA, a nie w jakiejs kosmicznej sieci przez lacze telefoniczne...

Napisano 10 października 2006 - 12:11
Jeżeli sobie poradziłeś, to wspomóż teraz koleżankę poradą, bo mam dokładnie ten sam problem i nie mam pojęcia, jak to ugryźć...
Robię wszystko wg instrukcji na płycie instalacyjnej i nic z tego nie wynika - na modemie miga wciąż czerwone światełko (USB).
Co mam zrobić? Help!
Napisano 10 października 2006 - 12:13
P.S. Mój modem to Speed Touch 330, usiłuję go zainstalować na OS X 10.4.6
Napisano 08 grudnia 2007 - 23:40
Problem tkwi w pliku Phonebook.ini System Folder > Preferencys.
powino być VPI=0
VCI=35 dla neostrady.
W os9 udało się go wyedytować.
W osX nie. Musiałem go zmienić w katalogu PPPoA - 038 (rozpakowuje go instalator)
I po edycjii uruchomić instalację speeda z tego katalogu
W sumie 10 min
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych