Jakieś 3 tygodnie temu wyprowadziłem sie do Londynu, no i zostawiłem swojego iMaca w Polsce, bo nie wiadomo było czy znajdę pracę i w ogóle jak to będzie.
Teraz wszystko się zaczęło już układać, i chciałem, żeby mama przysłała mi iMaca kurierem.
Ale jak się okazało taka przyjemność w DHL-u to koszt ok. ... 1000 zł :/ Poza tym oni nie wysyłają na osoby prywatne tylko musi być na jakąś firmę.
Stąd moje pytanie - czy znacie jakiś bezpieczny i w miarę tani sposób żeby iMaca do Anglii posłać?
Czy może lepiej poprosić, żeby ktoś z rodziny wystawił go na allegro i po prostu sprzedać, i kupić sobie nówkę tutaj...
Jeśli tak, to ktoś chętny na iMaca 2.66 za jakieś 4100? Kupiony w październiku 2008 z gwarancją (ispot łódź).

Transport iMaca z Polski do Anglii
Rozpoczęty przez
kubasuchy
, 25 sty 2009 12:32
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 stycznia 2009 - 12:32
Napisano 25 stycznia 2009 - 13:07
a może jak ktoś Ciebie będzie odwiedząc w Anglii to podrzuci Maka ?
Napisano 25 stycznia 2009 - 13:24
niestety nikt się raczej nie wybiera do mnie, dopiero wyjechałem, pewnie jeszcze się cieszą, że mnie nie ma

Napisano 25 stycznia 2009 - 13:33
czytałem kiedyś na angielskim ze istnieje taki sposób podróżowania, że bilet kosztuje mniej, ale po przylocie na miejsce musisz dostarczyć przesyłke, taki listonosz, nie wiem jak to działa itd. Ale jeżli ktoś, np. z forumowiczów, z Łodzi będzie jechał do londynu to możecie się umówić, że przyjedziesz po niego na lotnicho, coś tam mu zapłacisz a on ci przywiezie Maca

Napisano 25 stycznia 2009 - 18:58
poszukaj w googlach firm ktore przewoza do anglii z polski jest ich kilka i na pewno beddzie taniej niz dhl-em
ew poszukaj u polskich duzych przewoznikow czy ktos nie ma aktualnie promocji na tej trasie
ja tak kiedys sie zalapalem na gls-a

Napisano 27 stycznia 2009 - 11:45
kierowcy autobusow sobie dorabiaja zabierajac paczki
najlepiej znalezc autokar lodz-londyn i z kierowca pogadac.

Napisano 27 stycznia 2009 - 11:53
No tak, ale boję się dać kierowcy bo nie daj boże coś w tym autobusie sie stanie to żadnego ubezpieczenia ani nic.
Dzięki za pomoc i propozycje, póki co i tak chwilowo nieaktualne bo znowu nie mam pracy :/
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych