Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

znak "X" w ikonce baterii ...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 28 sierpnia 2006 - 12:56

po wielu moich przygodach z MB nadszedl moment krytyczny ;) laptopik zupelnie juz oszalal i nie wykrywa baterii. zapewniam ze bateria jest dobrze wlozona. reset PMU nic nie pomaga :( dzis juz nie mam czasu jechac do serwisu, lecz jutro z rana pojade. czytalem na forum z apple.com ze to bateria sie rozsypala, wymiana na nowa rozwiazuje problem :/ nie oczekuje ze pomozecie rozwiazac problem, bo to juz tylko chyba serwis zrobi :/ pisze "dla potomnych" zeby wiedzieli ze takie cuda moga spotkac ich MB.

#2 Kwiatki

Kwiatki
  • 1 096 postów
  • SkądPoznan

Napisano 28 sierpnia 2006 - 13:13

po wielu moich przygodach z MB nadszedl moment krytyczny ;)
laptopik zupelnie juz oszalal i nie wykrywa baterii. zapewniam ze bateria jest dobrze wlozona. reset PMU nic nie pomaga :(

dzis juz nie mam czasu jechac do serwisu, lecz jutro z rana pojade.
czytalem na forum z apple.com ze to bateria sie rozsypala, wymiana na nowa rozwiazuje problem :/

nie oczekuje ze pomozecie rozwiazac problem, bo to juz tylko chyba serwis zrobi :/ pisze "dla potomnych" zeby wiedzieli ze takie cuda moga spotkac ich MB.

OT:

gdzies kiedys pisales ze proc Tobie chodzi na 1GHz - tak jest jesli pracujesz na baterii - w trybie oszczedzania. na kablu powinno byc 1.83Ghz

#3 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 28 sierpnia 2006 - 13:18

OT:

gdzies kiedys pisales ze proc Tobie chodzi na 1GHz - tak jest jesli pracujesz na baterii - w trybie oszczedzania. na kablu powinno byc 1.83Ghz

jako 1GHZ pracuje gdy nie ma baterii wlozonej i jest podpiety kabel. nie ma znaczenia na w jakim trybie pracuje...
dodam ze teraz tak samo jest...bateria wlozona, ale nie wykrywalna i zegar jest na 1Ghz

#4 Kwiatki

Kwiatki
  • 1 096 postów
  • SkądPoznan

Napisano 28 sierpnia 2006 - 13:27

jako 1GHZ pracuje gdy nie ma baterii wlozonej i jest podpiety kabel. nie ma znaczenia na w jakim trybie pracuje...
dodam ze teraz tak samo jest...bateria wlozona, ale nie wykrywalna i zegar jest na 1Ghz

no to cos jest nieteges - na opakowaniu od mojego coreduo 1.83 mam napisane ze tryb normalny to 1.83Ghz a tryb oszczedny to 1GHz i tak tez mam wykrywany przez system - wstawie dzisiaj wyniki z xbencha 1.3 - u mnie wyszlo ponad 88pkt

zobaczy czy nie masz gdzies ustawione oszczednosc energii czy jakis tryb oszczedny czu jeszcze co innego

#5 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 28 sierpnia 2006 - 13:45

no to cos jest nieteges - na opakowaniu od mojego coreduo 1.83 mam napisane ze tryb normalny to 1.83Ghz a tryb oszczedny to 1GHz i tak tez mam wykrywany przez system - wstawie dzisiaj wyniki z xbencha 1.3 - u mnie wyszlo ponad 88pkt

zobaczy czy nie masz gdzies ustawione oszczednosc energii czy jakis tryb oszczedny czu jeszcze co innego

nie mam nic wiecej ustawione ... najgorsze jest to ze zegar sie nie zwieksza w zaleznosci co robie. jak kompresuje MP3 to na kablu jest 1GHz a jak dzialala bateria to bylo 1,5 GHz ale po chwili sie zwiekszalo na 1,83GHz

#6 maryo666

maryo666
  • 574 postów
  • SkądPuławy

Napisano 28 sierpnia 2006 - 14:11

To przy okazji wizyty w serwisie pewnie sie okaze, bo byc moze to jakas wada fabryczna... a update firmwaru robiles?

#7 Kwiatki

Kwiatki
  • 1 096 postów
  • SkądPoznan

Napisano 28 sierpnia 2006 - 14:17

i pomyslec ze bardzo chcialem macbooka - az ciary lataja

#8 devilia

devilia
  • 1 872 postów
  • SkądDziałdowo, PL

Napisano 28 sierpnia 2006 - 14:27

a ja sie ciesze, ze nie kupilem wtedy macbooka tylko pb :D

#9 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 28 sierpnia 2006 - 15:12

firmware mam up to date. jutro bede widzial co i jak ... bede was informowal ;)

#10 maryo666

maryo666
  • 574 postów
  • SkądPuławy

Napisano 28 sierpnia 2006 - 15:38

Jak bedziesz juz w serwisie to zapytaj o REV. B moze cos wiedza a dla potencjalnych kupujacych bedzie to cenna informacja :wink: .

#11 sel4

sel4
  • 787 postów
  • SkądGdynia

Napisano 28 sierpnia 2006 - 15:42

a ja w tym tygodniu odbieram macbooka z UK. Mam nadzieje, że będzie dobrze. W końcu to marka apple!

#12 _sys

_sys
  • 2 046 postów
  • SkądB-stok i okolice

Napisano 28 sierpnia 2006 - 15:46

Oddaj go w cholerę i kup PB. Jeszcze tak kłopotliwego notebooka jak twój w całej swojej "karierze" nie widziałem.

#13 wicius

wicius
  • 852 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 sierpnia 2006 - 16:12

W moim MacBook'u Pro mam to samo, nie jest to nic złego. Zaraz po włączeniu notebook'a chodzi na 1.0 GHz. Gdy włącze parę okienek Safari + iTunes to idzie na 1.5 GHz. Gdy do tego zacznę ładować Dashboard (mam trochę okienek więc troszkę muli a RAM'u jeszcze mam 512, ale już niedługo) to wchodzi na pełne obroty 1.83 GHz. Wszystko na kablu. Nie jest to, uważam, nic nienormalnego.

#14 sel4

sel4
  • 787 postów
  • SkądGdynia

Napisano 28 sierpnia 2006 - 16:20

może to tak specjalnie, jak ni epotrzebujesz pełnej mocy procka...

#15 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 29 sierpnia 2006 - 15:39

W moim MacBook'u Pro mam to samo, nie jest to nic złego. Zaraz po włączeniu notebook'a chodzi na 1.0 GHz. Gdy włącze parę okienek Safari + iTunes to idzie na 1.5 GHz. Gdy do tego zacznę ładować Dashboard (mam trochę okienek więc troszkę muli a RAM'u jeszcze mam 512, ale już niedługo) to wchodzi na pełne obroty 1.83 GHz. Wszystko na kablu. Nie jest to, uważam, nic nienormalnego.

dziwne bo nie zmienia sie nawet gdy kompresuje MP3 lub cos z iMovie ...

DZIS DOSTALEM NOWA BATERIE!!
pojemnosc baterii mam 99% i jest jak powinno... dzis sprawdze czy na nowej baterii laptop sie usypia czy znow wylacza.
za 2-3 tyg. dostana nowe klawiatury i wymienia mi klawiature(serwisnant powiedzial ze stanowczo kwalifikuje sie na wymiane)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych