Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iBluetooth od iSpazio.net

• This topic is locked This topic is locked
651 replies to this topic

#351 iPhone 25

iPhone 25
  • 1030 posts
  • SkądKielce

Posted 12 March 2009 - 21:48

a co do problemu zapisu zdjęcia to sprawdź czy w nazwie pliku wysyłanego masz ś,ą,ę,ć itd jak tak to zmień na s,a,e,c i sprawdź wtedy czy u was normalnie zapisuje pliki z tymi literami w nazwie?

#352 Diwi

Diwi
  • 231 posts

Posted 12 March 2009 - 21:54

Do osób które miały problem z wysyłaniem plików na różnorakiego typu Maki, rozwiązanie: W System Preferences w zakładce Sharing należy zaznaczyć "Bluetooth Sharing", wtedy wszystko śmiga że aż miło. Uff, nareszcie bluetooth na iPhone! Własnie ten telefon stracił wszystkie wady! :)

#353 iPhone 25

iPhone 25
  • 1030 posts
  • SkądKielce

Posted 12 March 2009 - 22:03

ehh a ja mam problem nie chce mi zapisać plików w galerii;/ ale śmieszne to że tylko tych co są :ę,ś,ć,ą,ż, itd..;/ pomoże ktoś?

#354 Zu-Kow

Zu-Kow
  • 137 posts
  • SkądŚwidnik

Posted 12 March 2009 - 22:28

przecież macie na głównej stronie w iBluetooth krzyżyk do zamknięcia app wtedy wyłącza się także sprzętowo, przy wyjściu przyciskiem home nie jest wyłączany bluetooth.

#355 straubus

straubus
  • 390 posts
  • SkądOpole/ Prudnik

Posted 12 March 2009 - 22:48

Potestuje jeszcze ... być może problem chwilowy, jutro dam znać jak wygląda stan baterii, narazie naładuje na 100%

#356 Cinn

Cinn
  • 117 posts

Posted 12 March 2009 - 22:50

ja tez mam problemy ze stack w iBluetooth. jak to obejsc?

#357 straubus

straubus
  • 390 posts
  • SkądOpole/ Prudnik

Posted 12 March 2009 - 23:43

Napisałem maila do MeDevila w sprawie anormalnego zuzycia baterii.. Jesli odpisze to dam znac co i jak;) tymczasem koncze kolejny dzien zabawy z iP. Do jutra

#358 loop_digga

loop_digga
  • 83 posts

Posted 13 March 2009 - 11:43

Jest u mnie tak jak i u niektórych z Was. Spodziewałem się, że bluetooth będzie troche zżerał, ale troszke przesada- wyłaczylem aplikacje krzyżykiem, SbSettintgs nic nie pokazywał, w ustawieniach bluetooth był wyłączony a przez noc naładowanie spadło z 82% do 62%. Niepokojące na tyle, że wywaliłem póki co (bo oczywiście nigdy podobnych sytuacji nie zaobserwowałem, a jedyną aplikacją ostatnio instalowaną był iBluetooth). Oby to załatali bo lipa straszna.

#359 Lita

Lita
  • 651 posts

Posted 13 March 2009 - 12:28

Niepokojące na tyle, że wywaliłem póki co (bo oczywiście nigdy podobnych sytuacji nie zaobserwowałem, a jedyną aplikacją ostatnio instalowaną był iBluetooth). .

e tam, bez przesady...

#360 flash608

flash608
  • 217 posts
  • SkądToruń

Posted 13 March 2009 - 12:35

Potwierdzam fakt "zżerania" baterii... Przez noc ponad 40% mi ubyło :/ Sprawdzałem w SysInfoPlus, Freememory i w MemTool, ale nie ma żadnego dodatkowego procesu, który by obciążał proca, bądź pamięć. Proces BTserver po uruchomieniu, przesłaniu paru plików, zamknięciu z 1,78MB/0,3% użycia proca wzrósł do 1,91MB/8,43% proca, więc nie tak znowu strasznie.

#361 pewuenos

pewuenos
  • 52 posts

Posted 13 March 2009 - 12:44

No a wyłączacie ibluetooth najnormalniej w swiecie "krzyżykiem" aby nie pracował "w tle" ?

#362 flash608

flash608
  • 217 posts
  • SkądToruń

Posted 13 March 2009 - 12:59

@pewuenos, mój opis problemu tyczy się właśnie takiego wyłączenia.

#363 macendrju

macendrju
  • 358 posts

Posted 13 March 2009 - 13:01

U mnie po wyłączeniu zwyczajnie w aplikacji na krzyżyk; baterii nic nie zżera. działa poprawnie.

#364 loop_digga

loop_digga
  • 83 posts

Posted 13 March 2009 - 13:03

Napisałem, że wyłączałem "krzyżykiem" także to nie to. @Lita, No nie takie "e tam", bo jak kogoś czeka dłuższa wycieczka poza dom to taki ostry spadek naładowania to nic dobrego ;) Ja w najbliższych dniach sobie nie moge na to pozwolić, odinstalowałem i licze na powrót do normalnej pracy baterii ;)

#365 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 March 2009 - 14:04

Dziwna sprawa. U mnie wszystko jest w porządku - bateria zachowuje się tak jak przed instalacją iBluetooth. Za to z SBSettings leci jak szalona ku zeru, a u Was pewnie nie. Do tej pory nie wiem od czego to zależy.

#366 reaper

reaper
  • 1108 posts

Posted 13 March 2009 - 15:06

Moje obserwacje do do baterii są następujące: Korzystam z Weather Elements V3 (theme na lockscreen, który co 30min sprawdza pogodą - po WiFi,3G lub Edge,w zależności co jest dostępne...chociaż po uśpieniu działa tylko 3G, które najbardziej ssie baterie), mam SBSettings (który ponoć żre baterie) często gram i korzystam z 3G i przykładowo teraz (godzina 14:57) mam 72% baterii, a od ładowarki odłączyłem telefon dzisiaj o godzinie 5:00. Zaznaczam,że naprawde prawie non stop telefon jest w użyciu, rzadko jest uśpiony. iBluetooth zainstalowany. Jedno, co zauważyłem to to,że procentowy wskaźnik baterii nie potrafi nie odświerzyać się prawidłowo.Czyli np. przez 5h mam 100% i nagle robi się 80% (nie wiem czym to jest spowodowane). Możliwe,że ktoś z Was zarejestrował znaczny spadek naładowania baterii właśnie podczas takiego "zawieszenia" wskaźnika naładowania baterii. Dodam,że iPhone'a ładuje (jeśli naprawdę "ostro" go używam) 1x/dzień. Nie wiem ile wytrzymałby gdybym używał go tylko do dzwonienia. Natomiast robiłem test... odinstalowywałem SBSetttings i inne - bateria trzyma podobnie lub ciut dłużej (można to jednak zaliczyć do błędu pomiaru).

#367 le1t00

le1t00
  • 540 posts
  • SkądPiła

Posted 13 March 2009 - 15:12

mam do was pytanie, jak odebrać jakiś plik? Widoczny jestem, ktoś się łączy i na tym koniec. Nie mogę nic zaakceptować bo nic nie ma. Mam pełną wersję

#368 reaper

reaper
  • 1108 posts

Posted 13 March 2009 - 15:13

Dziwne... u mnie pojawia się SAVE oraz SAVE AS (mam z crackiem)

#369 davegrass

davegrass
  • 95 posts

Posted 13 March 2009 - 15:32

Nie wiem czemu ale mi z samsunga mojej dziewczyny nic nie mogę wysłać. Do niej wysyłam a od niej nie mogę. Dodam ze na moja v3i idzie w obie strony bez problemu. Czy próbował jeszcze ktoś z samsungiem?

#370 Aqua

Aqua
  • 170 posts
  • SkądGdynia moje miasto

Posted 13 March 2009 - 15:45

Nie wiem czemu ale mi z samsunga mojej dziewczyny nic nie mogę wysłać. Do niej wysyłam a od niej nie mogę. Dodam ze na moja v3i idzie w obie strony bez problemu.

A zaznaczyłeś, że ma być widzialny dla innych ?

#371 le1t00

le1t00
  • 540 posts
  • SkądPiła

Posted 13 March 2009 - 15:53

"A zaznaczyłeś, że ma być widzialny dla innych ?" przecież ze z innym działa to czyli jest widzialny :) Mi również z Samsung e350 i e250 nie działa. Czyżby coś było nie tak z supportem dla Samsunga?

#372 loop_digga

loop_digga
  • 83 posts

Posted 13 March 2009 - 15:58

@reaper, ciekawa teoria, ale u mnie raczej wykluczam to. Wczoraj odłączyłem telefon ok. 13 i w zasadzie glownie leżał, przy instalacji iBluetooth ok. 19tej mialem jakieś 98% (wcześniej jedynie wifi, choćby po to by ten program zainstalowac i zdobyć licencje trial). Oczywiście troche się pobawiłem tym programem, no i spadło do ok. 85%, a reszte juz opisałem- 82% o 24tej, a o 8mej rano 62%. Spadek baterii był raczej regularny, ale i tak jak na zwykly Bluetooth dość znaczny (ledwie ze 3 pliki wysłane i to wyłacznie foto i 2 próby - nieudane - odebrania). No nie wiem, dla mnie i tak to ciekawostka, bo nie używam i nie używałem, ale mina kumpla, który nie kupił iPhone'a niedawno m.in. z powodu braku bluetotha była dość satysfakcjonująca ;) Dlatego szkoda, że nie wszystko u wszystkich jest jak być powinno.

#373 syndrom18

syndrom18
  • 633 posts

Posted 13 March 2009 - 16:07

Jailbreak nie jest nielegalny. Ile razy trzeba to powtarzać.
Chciałbym w tym miejscu prosić o zakończenie OT. Crackujcie, kupujcie - jak kto woli. Zostawcie jednak te informacje dla siebie.

Wybacz ale racji nie masz ;] JB to łamanie licencji Apple i dostep do plików systemowych.
By nie być gołosłownym: Apple: Jailbreak jest nielegalny! | iPhone Blog
Jest sporo o tym w necie. Ja zawsze mówiłem ze jest nie legalny i miałem racje;]

pozdrawiam i przepraszam za OT ale nie lubię jak ktoś wprowadza w błąd.

// Łamie licencję, ale prawnej konsekwencji nie poniesiesz za to - Davvido.

\\ Bo Apple nie chce sie "ścigać" takich ludzi.. strata czasu i kasy. Tak jak do tej pory ludzie którzy byli w ZOMO mają emeryturki rzedu 4tyś. i nie są ukarani za swoje zbrodnie choć wiadomo kto i co zrobił ;] - życie
OK , wszystko wiadomo o co chodzi.

#374 spoon3er

spoon3er
  • 111 posts

Posted 13 March 2009 - 16:09

jak macie problem z wysylaniem na iphona, to sprubojcie druga komorke blizej trzymac, mialem to samo z w910i mojej dziewczyny i dopiero jak fony sa obok siebie to odbieram bez problemu, co dziwne przy wysylaniu ten problem nie wystepuje

#375 reaper

reaper
  • 1108 posts

Posted 13 March 2009 - 16:15

Czy mogę podać link do wpełni działającego crack'a? Medevil sam nie zabrania użycia cracka, więc nie będzie to nielegalne,prawda?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users