Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iBluetooth od iSpazio.net

• Zamknięty Temat jest zamknięty
651 odpowiedzi w tym temacie

#276 Zibcio

Zibcio
  • 245 postów
  • SkądK r a k ó w

Napisano 12 marca 2009 - 09:37

"kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamień" - panowie nie róbcie z siebie świętych krów , osobiście nie jestem za złodziejstwem , ale czy takie aplikacje ja mms i chociaż by ten nieszczęsny bluetooth nie powinny być standardowo w każdym iphonie . Czy samo łamanie iphona jest tak zgodnie z sumieniem , pewnie nie - tak że dajcie już spokój ,cieszmy sie z tego że mamy wreszcie program , a czy ktoś kupi czy ukradnie to naprawdę sprawa jego sumienia

#277 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2009 - 09:46

Powinny być standardowo, ale nie są i programiści za świetną robotę chcą pobrać opłatę w wysokości ok. 20 zł. O co Wam chodzi? Macie telefony warte 2000zł (jak nie więcej), a szkoda Wam kilkunastu na Bluetooth czy MMS? Trzeba było kupić Nokie i nie narzekać. Klima też powinna być standardowo w samochodach - czy to powód żeby je kraść? Fakt - tutaj MeDevil nie jest autorem całej aplikacji, ale na Boga - jest też współtwórcą. Crackujcie sobie, nikt Wam nie broni - ja nie mam zamiaru się pieprzyć potem z aktualizacjami. Osobiście już mam iBluetooth, wszystko działa idealnie - wysyłanie od/do z Nokią E71 i laptopem Sony VAIO zakończone sukcesem. :) Bardzo dobrze też działa w tle - będąc np. w Safari po prostu otrzymujemy komunikat o pliku. Polecam.

#278 davegrass

davegrass
  • 95 postów

Napisano 12 marca 2009 - 09:50

dlaczego podczas próby pobrania licencji pokazuje mi sie komunikat o błędzie? Registration feiled! Czy też tak macie?

#279 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2009 - 09:52

Bardzo dużo ludzi chce pobrać licencję i serwery nie dają rady. Musisz klikać do skutku.

#280 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 12 marca 2009 - 09:52

Chetnie rzuce ten kamien :) Byc moze JB jest nielegalny, ale dzieki niemu mozna miec od wczoraj w pelni funkcjonalny telefon. MMS'y, BT... czy iLog (MobileLog), nie zapominajac o darmowym BossPrefs. Dodajmy do tego aplikacje z AppStore, jak eWallet i Newstand, i nie mozna juz nic zarzucic temu urzadzeniu jakim jest iP. Dyskusja na temat co powienien miec, a czego nie ma bez JB jest bez sensu. Polityka Apple jest taka a nie inna, mozna sie z nia zgadzac i nie robic JB, lub olac ich i zaplacic za aplikacje ktore rozbudowuja telefon. Zaplacilem za MMS'y, choc dostaje je raz na ruski rok, zaplacilem za BT i pewnie tez bede z niego korzystal sporadycznie, iLog tez kupilem choc czekam na podobienstwo ExtendedLog z Nokii... Suma wydanych pieniedzy to nie caly wagon papierosow, ktorych troche pale... i programisci maja dwa powody do radosci, pierwszy jest taki ze dostali pieniadze za swoja ciezka prace, drugi ze teoretycznie mniej pale :P Jak ktos chce cos crack'owac... owszem to sprawa jego sumienia, ale najbardziej mnie mecza pytania, dlaczego skoro ukradlem to nie dziala, albo jak sobie poradzic ze skradzionym programem ?!? Czy jak kupiliscie samochod, lub zamierzacie go kupic, to paliwo do niego bedziecie kradli ?!? Hmm, kupujac samochod, zatankowany jest on tyle, aby wystarczylo dojechac do najblizszej stacji... choc zawsze mozna go popchnac do domu :)

#281 Hardknox

Hardknox
  • 194 postów
  • SkądPolska - Austria

Napisano 12 marca 2009 - 09:53

Wiecie co, w sumie szczerze wam powiem bijąc się w pierś używając narazie wersji edukacyjnej że aplikacja poszła mi tylko i wyłącznie po cracku, przed nim sypał komunikatem "Unable to start stack..." więc dla mnie i pewnie dla wielu innych to jedyne rozwiązanie a co do etyki to dla kogoś takiego jak ja kto wydaje m-c na zakupy w iTunes Store około 300-400 zł to nie jest problem kupić aplikacje jak będzie już w pełni funkcjonalną bez bugów aplikacją

#282 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2009 - 09:57

Jailbreak nie jest nielegalny. Ile razy trzeba to powtarzać.
Chciałbym w tym miejscu prosić o zakończenie OT. Crackujcie, kupujcie - jak kto woli. Zostawcie jednak te informacje dla siebie.

#283 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 12 marca 2009 - 09:58

Nie wiem czy mozna uzasadniac korzystanie z crack'a zakupami w iT na jakas kwote. To tak jak z przykladem samochodu, skoro go kupiles, to firma od ktorej go nabyles powinna Ci tankowac samochod do konca zycia ?!? Jesli chodzi o komunikat "Unable to start stack...", wystarczy wlaczyc BT w telefonie i odpalic program.

#284 jaguar754

jaguar754
  • 136 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2009 - 09:58

Davvido zamykaj...

#285 macendrju

macendrju
  • 358 postów

Napisano 12 marca 2009 - 10:01

Hej, aplikacje pobralem wczoraj, zainstalowałem bez problemu. Objawy po instalacji mam jak wiekszosc tu czyli: Po wlaczeiu aplikacji klikam raz na Get License czekam (po prawej na gorze nieaktywny znaczek bluetooth) i po chwili wyskakuje mi okienko z napisem:
Registrationa failed. Unable to activate this product! If you feel this is an error, please write to support@medevil.net.

Klikam ok i ponownie Get licensce. I tak w kolko mi wyskakuje ten komunikat. Raz poraz aplikacja sie zwiesza i wylacza. Proszę o krotki ale wyrazny tutorial od ludzi ktorym to ruszylo.

Rozumiem, ze Get License na zmiane z komunikatem klikamy? Mam wylaczany edge ale jestem na wifi. czy to ok?

Prosze Was o wyrazne wskazowki, nie zamierzam nic krakowac. Płace za dobrą robotę. Bez przesady stac nas na telefon za 1200 zł a nie stac na wydanie troche ponad 17 zł.

#286 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 12 marca 2009 - 10:04

Aplikacja sie nie zawiesza, tylko czeka na odpowiedz z serwera, czasem dosc dlugo... jesli bedziesz podtrzymywal ekran (by nie wygasl) dostaniesz jedna zdwoch mozliwych odpowiedzi... albo znana wiekszosci z nas ze rejestracja sie nie powiodla lub bedziesz mial szczescie i zaczniesz cieszyc sie z BT :)

#287 Hardknox

Hardknox
  • 194 postów
  • SkądPolska - Austria

Napisano 12 marca 2009 - 10:05

eRestin próbowałem to robić ale jak pisałem, nie byłem w stanie zmusić aplikacji do działania Co do zakupów nie uzasadniałem nimi cracka tylko to że jestem w stanie zapłacić za aplikacje z czystym sumieniem tylko jeżeli mi będzie poprawnie działać, a ty byś chyba nie kupił aplikacji która nawet nie może się uruchomić poprawnie prawda ;) Widzisz ty też płacisz za apsy chodź korzystasz z nich sporadycznie jak ja, ale Ci poprawnie funkcjonują a do pełnej funkcjonalności iBluetootha jeszcze daleko :)

#288 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 12 marca 2009 - 10:09

Hardknox nie wiem niestety czy w pelni funkcjonuje czy nie, gdyz nie dostalem jeszcze licencji... Davvido doczekal sie takiej i napisal ze wszystko smiga... wiec wierze ze dziala. Dlaczego mialbym nie zaplacic ?!?

SwirlyMMS tez na dzien dobry mial bugi ale autor je naprawial, Newstand tez takie posiadal... ciagle sa poprawki... heh, OS X i Windows tez maja swoje latki... czyli jak mam to rozumiec ?!? czekac az wydadza program do ktorego nigdy nie bedzie potrzeby latek ?!?

#289 rycho31

rycho31
  • 29 postów

Napisano 12 marca 2009 - 10:10

U mnie niezabardzo dziala ta aplikacja.Kiedy che cos przeslac,zaraz u odbiorcy pojawia sie komunikat ze operacja przerwana,a u mnie program sam sie zamyka.odinstalowalem i zainstalowalem na nowo,restart i nadal to samo.

#290 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 12 marca 2009 - 11:04

ale mam farta przed chwilą kupiłem i prawie natychmiast dostałem licencje :D

#291 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2009 - 11:17

http://cp.medevil.net)]In[/url] order to proceed with the paypal payment, we need to know what device are you activating.
Please, note that license is PER DEVICE and CAN NOT BE TRANSFERRED,
so be sure to write it correctly!

Trochę mnie to martwi, bo co jeśli zmienię iPhone'a? Licencję do Kate, SwirlyMMS czy biteSMS można przenieść bez problemu w takiej sytuacji - czy iBluetooth będę musiał kupić jeszcze raz? Oj, to mi się nie podoba... Zaraz napiszę do MeDevil'a.

#292 sensuel

sensuel
  • 23 postów

Napisano 12 marca 2009 - 11:22

a ja mam pytanie z innej beczki czy mozna korzystac ze słuchawek stereo bluetooth? bo to dla mnie najwazniejsze

#293 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 12 marca 2009 - 11:27

a ja mam pytanie z innej beczki

czy mozna korzystac ze słuchawek stereo bluetooth?
bo to dla mnie najwazniejsze

jeszcze nie

#294 sensuel

sensuel
  • 23 postów

Napisano 12 marca 2009 - 11:42

jeszcze nie

ale rozumiem ze taka opcja jest w planach i prawdopodobnie wyjdzie w nastepnych aktualizacjach ?

#295 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 12 marca 2009 - 11:43

Przeciez napisal "jeszcze", uzbroj sie w cierpliwosc, moze niedlugo dodadza ;] pozdro

#296 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2009 - 11:44

A u mnie nie chce się podłączyć słuchawka. Mogę używać iBluetooth'a lub słuchawki, ale nie da rady równocześnie. Też tak macie?

#297 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 12 marca 2009 - 11:48

A u mnie nie chce się podłączyć słuchawka. Mogę używać iBluetooth'a lub słuchawki, ale nie da rady równocześnie. Też tak macie?

każdy tak będzie miał , przecież iBluetooth wyłącza najpierw BT jeśli masz włączone a potem odpala swojego daemona BT więc gryzie się z tym systemowym i dla tego nie działa

#298 macendrju

macendrju
  • 358 postów

Napisano 12 marca 2009 - 12:03

ufff odpalile i przetestowane z nokia e51. wymiana pliku z iphne na e51 i laptopa pc okey. Jedynie zdjecia to tylko miniaturki. Widzialnosc w drugą strone, tj nokia e 51 nie widzi iphone. No coz ale to juz postep. gratuluje ;)

#299 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 12 marca 2009 - 12:07

Widzialnosc w drugą strone, tj nokia e 51 nie widzi iphone.

ustaw sobie Visible w opcjach bo domyślnie jest wyłączona a zdjęcia najlepiej wysyłać z katalogu dcim wtedy dochodzą w normalnej wielkości

#300 mikitattoo

mikitattoo
  • 34 postów

Napisano 12 marca 2009 - 12:25

jest zaje........bioza!juz kupiona i wszystko gra!na to czekalem i poczekam spokojnie na updaty!dzieki!!!!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych