Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

udostepnianie danych mac - mac

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 arturkmak

arturkmak
  • 35 postów
  • SkądDublin

Napisano 20 stycznia 2009 - 18:15

Witam! Dzis prosze o mala pomoc w konfiguracji polaczenia sieciowego miedzy dwoma MACami w celu udostepniania danych (miedzy nimi własnie). Wszystko jak do tej pory ustawialem sam i nawet udalo mi sie ustawic polaczenie miedzy moim MACiem i PCetem wiez mam na mysli to ze polaczenie dzialalo jak i sama wymiala plików tez. Z MACami mam problem taki ze polaczenie wydaje sie byc ok ale kiedy wchodze w skrzynke wrzutowa na drugim MACu wyskakuje mi komunikat ze "Niemozesz wejsc w katalog "skrzynka wrzutowa" gdyz nie masz wystarczajacych przywilejow dostepu." Czy ktos ma pomysl co powinienem zrobic? Poloczene Bluetooth dziela bez zarzutu (jesli to ma jakies znaczenie). Z gory dziekuje za zainteresowanie sie tematem!

#2 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 20 stycznia 2009 - 18:19

Po co te kombinacje ? Spinasz 2 Macintosh'e kablem FireWire i jednego z nich uruchamiasz w trybie Dysku (z wciśniętym "T").

#3 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 20 stycznia 2009 - 18:34

A połączyłeś się jako użytkownik?

#4 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 stycznia 2009 - 11:21

madmax32 ale jaki to ma sens? Dwa komputery mają pracować:)

#5 grabka

grabka
  • 184 postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 11:26

@arturkmak Skrzynka wrzutowa działa właśnie w ten sposób. Nie zobaczysz jej zawartości. Masz tylko możliwość zapisu, ale bez odczytu. Spróbuj przenieść plik na ikonę skrzynki, to przekonasz się, że masz możliwość kopiowania :-)

#6 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 stycznia 2009 - 11:32

Preferencje systemowe -> udostępnianie -> i ustalasz czy ma być "zapis", "odczyt" zapis i odczyt"

#7 arturkmak

arturkmak
  • 35 postów
  • SkądDublin

Napisano 21 stycznia 2009 - 22:34

ok dzieki wielkie!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych