Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zepsuty soft i bezradne proby restore.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 20 stycznia 2009 - 14:40

Tak wiec. Bailem sie po premierze yellow snow. Nie bylo efektow wiec sobie odpuscilem, ale w koncu pare dni temu zainstalowalem 0.9.6 - efekt ? Widze tylko jablko i iPhone nie startuje nawet po 2h. Tryb awaryjny sie nie uruchamia. Podpinalem go pod rozne kompy i go nie widzi. W koncu lapek brata go zobaczyl i poskutkowalo to tym ze po kazdym wlaczeniu iPhone'a widze ikonke podepnij do iTunes. I tu zaczynaja sie schody - moj PC mimo ze ma czysty system nie moze znalezc driverow (system daje komunikat ze urzadzenie moze miec problem), a PC brata widzi OK, ale iTunes wywala blad 1602 i nie daje sie zrobic restore zadnycm softem. Brat takze ma czysty system.

Kurde ludzie tylko nie mowicie mi ze Apple wypuscilo takiego gniota, a dev-team odwalil taka fuszere ze roznoszenie ulotek przy -20'C i harowanie w cegielni przy blisko 70'C przy piecu przynioslo mi tylko iBrick'a... :/

---- Dodano 20-01-2009 o godzinie 16:00 ----
OK - poradzilem sobie (ufff... :) ) ale jest inny problem - nie moge zrobic JB. Tzn. Quick PWN wykrywa telefon normalnie itp. ale po restarcie w recovery mode nie prosi i wykonywanie tych wstzsykich czynnosci (wciskanie home buton i powera). Do tego nie pyta tez o bootloadera.

Jakas inna metoda ? Maczka teraz juz niestety nie mam wiec tylk opod windowsa. No i WinPWN odpada bo nie obsluguje 2.2...

#2 PiotrekXXX

PiotrekXXX
  • 336 postów
  • SkądEU

Napisano 20 stycznia 2009 - 19:55

wgraj gotowy obraz z JB przez Itunsa linki są podane na forum

#3 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 20 stycznia 2009 - 21:17

No wlasnie nad tym myslalem, tylko ze WinPWN nie obsluguje 2.2, a linkow znalezc nie moglem. Mozesz podlinkowac :?: :)

A - czy PWnageTool obsluguje 2.2 :?: Bo przymierzam sie do instalacji OSx86 na nowym sprzecie :)

---- Dodano 20-01-2009 o godzinie 21:19 ----
OK, najciemneij pod latarnią jak zwykle - juz mam :)

Ciekawi mnie tylko dlaczego teraz odmowil posluszenstwa (czy to ze przesiadlem sie z Viśty na XP ma cos do agdania :?:).

#4 PiotrekXXX

PiotrekXXX
  • 336 postów
  • SkądEU

Napisano 20 stycznia 2009 - 22:25

No wlasnie nad tym myslalem, tylko ze WinPWN nie obsluguje 2.2, a linkow znalezc nie moglem. Mozesz podlinkowac :?: :)

A - czy PWnageTool obsluguje 2.2 :?: Bo przymierzam sie do instalacji OSx86 na nowym sprzecie :)

---- Dodano 20-01-2009 o godzinie 21:19 ----
OK, najciemneij pod latarnią jak zwykle - juz mam :)

Ciekawi mnie tylko dlaczego teraz odmowil posluszenstwa (czy to ze przesiadlem sie z Viśty na XP ma cos do agdania :?:).

ale co się teraz dzieje?

#5 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 06:07

Napisalem w pierwsyzm poscie - kaze mi czekac na start w recovery mode i tak w nieskonczonosc, choc Phone startuje w recovery.

Zdziwilo mnie tez ze nie prosil o pliki bootloaderow (choc po updacie do 2.2 i basebanu 02.28 tez wczesniej nie prosil i bylo git, ale myslalem ze dlatego ze mial ich sciezki gdzies zpaisane; teraz na swiezym systemie niemozliwe zeby je mial).

---- Dodano 21-01-2009 o godzinie 14:36 ----
No i dizsiaj chcialme sprobowac wgrac zmodowany soft i.... iTunes w nieskonczonosc przygotowuje iPhone'a do odtworzenia.

Rzuce tym zaraz przez okno normalnie - jak ktos chce moze lapac...

---- Dodano 21-01-2009 o godzinie 14:46 ----
Wyglada na to ze JB ma jakies problemy z moim telefonem bo iTunes tez po restarcie (czyli jak jest ekran recovery mode) nie widzi telefonu.

Dzisiaj bede sie bawil iDenebem i sproboje PWnageTool, ale watpie zeby pomoglo skoro na dwoch kompach nie dizala.

Moje ostrzezenie - nie uzywajcie yellowsn0w - jak widac mi cos spiernicyzl tak ze dziala tylko oryginalny soft.

#6 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 15:56

z quickpwn mialem identyczny problem....na 2gim kompie zadzialalo....spróbuj na tym co ma problem z sterownikami wyinstalowac je i zainstalowac od nowa.... moim zdaniem walcz z quickpwn...a rzuc w kąt modyfikowane softy quickpwn musi dzialac.... iP nie da sie zepsuć ;) trzeba byc naprawde dziwnym zeby go zepsuć nieodwracalnie ;) Walcz...powodzenia ;)

#7 Paso

Paso
  • 5 postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 18:05

mam podobny problem. zrobilem (prawie) jailbreak'a na iphonie 3g (2.2). wedlug instrukcji w samym programie i wg filmiku na you tubie how to jailbreak iphone itd. film sam w sobie jest oceniany na 5 i wszyscy sie zachwycaja. co sie stalo u mnie. wszystko przebiegalo ladnie do czasu gdy iP mial sie zrestartowac. 3 godziny temu. od tamtej chwili telefon sie wlacza i wylacza non stop. nie dochodzi do konca tzn wyswietla sie tylko jabluszko. czy ktos wie co moge zrobic? bo restore nie mam jak (wylaczony tel.=brak polaczenia z komputerem). bylbym niezmiernie wdzieczny za pomoc. :) PS. przepraszam za brak polskich znakow.

#8 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 18:52

Tylko ze po reinstalacji iTunes i restarcie zaden z kompow ze sterami juz nie ma problemu (jeszcze zanim zalozylem topic juz sobie z driverami poradzilem). Teraz nagrywam iDeneba z nForce patchem - zobaczymy czy PwnageTool pomoze. Znalazlem tez w Tarnobrzegu w pewnym komisie (dla miejscowych w Kauflandzie - polecam) milego sprzedawce ktory zgodzil sie zobaczyc co on da rade zrobic, ale to dopiero w piatek (o ile wczesniej sobie nie poradze).

#9 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 21 stycznia 2009 - 19:22

Mam dla Ciebie niestety zle wiesci.Opisane symptomy wskazuja ze nie jest to problem typu software a uszkodzony jest Communication Board-stad nie konczace sie przygotowanie iP do odtworzenia.Ja osobiscie przeszedlem przez to samo(stad moja wiedza na ten temat).Koszty naprawy w servisie wyceniono na $250. To zdecydowalo ze mam obecnie iP 3G 16GB(dzialajacy) i dead Brick 16 GB w szufladzie. Ciebie czeka podobny dylemat:naprawiac czy kupic nowy?

#10 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 20:10

Nawet jesli bylby uszkodzony to dlaczego orginalny soft daje sie od razu przywrocic :?:

I czy ew. przyjma mi go na gwarancje (tylko co im powiedziec :?:) :?:

Kurde na nowego iPhone'a mnie nie stac, kurde nigdy wiecej w zyciu Apple - wszedzie pisza ze za nic nie da sie uwalic wgrywajac softa w tu prosze - rok ciezkiej harowy poszedl... Co ja teraz kurde rodzicom powiem...

---- Dodano 21-01-2009 o godzinie 20:29 ----
/EDIT

Napisze moze po kolei.

iTunes widzi telefon normalnie - synchronizuje itp. Moge wgrac oryginalnego softa zaciagnietego z MyApple.
Kiedy proboje zrobic JailBrek'a/wgrac modowany soft program oczekuje na przejscie iPhone'a w tryb recovery. Kiedy iPhone automatycznie uruchomi sie w recovery, Windows widzi go normalnie jako Apple (iBoot) Recovery Device (czy jakos tak), lecz programy wciaz czekaja na jego uruchomienie w tym trybie.

Z tego co czytam to uszkodzony communication borad daje sie we znaki poprzez brak zasiegu, brak wogole polaczenia z PC.

Jesli to prawda to za ile moge telefon opchnac :?: Jak juz go ew. opchne nigdy wiecej sie w iPhone'a nie wpadkuje - dziekuje w pare godzin stracilem to na co harowalem cale wakacje w cegielni przenoszac ok. 5t cegiel dziennie wlasnorecznie - od switu do nocy.

Nie jestem dizeckiem neo i nie bede tutaj klął, ale mam ochote uzyc siekiery na tym telefonie.

---- Dodano 21-01-2009 o godzinie 20:58 ----
W trybie DFU iTune wywala blad 1601 - sproboje pod iDenebem lub innym OS'em.

W recovery widzi normalnie i prosi o restore.

#11 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 23:04

Kiedy proboje zrobic JailBrek'a/wgrac modowany soft program oczekuje na przejscie iPhone'a w tryb recovery. Kiedy iPhone automatycznie uruchomi sie w recovery, Windows widzi go normalnie jako Apple (iBoot) Recovery Device (czy jakos tak), lecz programy wciaz czekaja na jego uruchomienie w tym trybie.

Mówię...mialem to samo...i na kolegi kompie zrobilem...na viscie...
Też wpadłem w panikę i mówiłem sobie...zajechałem nowiutkiego iP...
Trzeba...na spokojnie....bez nerwów...
Nie zepsułes go :) mówię Ci.... ja tez miałem idento problem ...1601 i nie dawal sie na JB...

Mam kolegę co pracuje w serwisie....u niego na moich oczach po prostu podpiął i zaskoczyło...
Wina stoi po stronie kompa...ew. systemu....ja tak obstawiam.

Apple to nie nokia...czy SE...ze za pierwszym razem załapiesz wszystko...

Nie rezygnuj...Walcz ;)
Powodzenia...jak bedziesz miec problemy to PW

eee masz jakis xp zmodyfikowany zainstalowany?

#12 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 22 stycznia 2009 - 14:57

Tak wlasnie mam nieco okrojonego Windowsa vLitem - nie zaden MX, ale "samoroboka" - mimo to pomyslalem zeby zainstalowac Viste 32bit (ta sama spod ktorej wczesniej robilem JB) i sprobowac, a noz przypadkowo cos wywalilem (chociaz niby widzi), ew. jutro w komisie sproboje.

Pol biedy ze Era sciaga simlocki - odapdl yellowsnow, ale Cydia mimo wsyzstko by sie przydala :)

Teraz robie reboot i wrzucam Viśtę (i oby powiedzieć wio przy JB :) )

Co do Nokii czy SE - wlasnie K800i po przeczytaniu paru tutkow zrobilem sobie maly tuning ---> IN4 - sterownik kamery w k810i

Oprocz wyglady ofkoz nowe camdrivery, akustyka itd.

---- Dodano 22-01-2009 o godzinie 18:23 ----
Najnowsze info - zadnen CB nie poszedl.

WLaczylem QPWN pod Vista i zaczelo prosic o wykonywanie kolejnych krokow, ale ze mam zafajdany FS to robie restore i po restore na czysto JB - dam znac, ale juz widze ze cos XP macil (i bynajmniej nie byla to wina pokrojonego - pod zwyklym XP SP2 tez nie dzialalo, dopiero pod Viśtą).

Swoja drogo owy chlopak z komisu do ktorego mialem jechac mowil mi ze przez jakis program (powiedzial ze przez WinPWN, ale on obsluguje softy do 2.0.2) zrobil sobie gotowy soft 2.2 z JB - powiedzial WinPWN, ale nie chce mi sie wierzyc, a maka koles nie ma zeby PwnageTool uzywac - jest jeszcze jakis soft :?:

#13 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 22 stycznia 2009 - 21:42

z tego wychodzi ze qpwn dziala albo pod xp sp3 albo pod vistą ? Na MX 7 działa qpwn...jeden z userów pisał ze działa. ot; jestem starym wyjadaczem chleba w modyfikacjach db2020 czyli k800i od SE ;) ale SE zamieniłem na iP Ja viste zarzuciłem to kompletnie nie chce działać....ehh...nienawidzę visty.

#14 mi.sio

mi.sio
  • 2 postów
  • Skądlubelskie

Napisano 23 stycznia 2009 - 17:17

Witam! Może ktoś podpowie co mogłem nafikać z iphonem 3G soft 2.2. Zakupiłem go z lookiem ery. Stosowałem z powodzeniem turbosima na plusa. W międzyczasie wykonałem JB PwnageToolem , Cydia, Instaler, wszystko śmigało aż miło. Wczoraj po zasłyszanych rewelacjach podłączyłem pod iTunes i ku mej radości ukazał się komunikat blokada pomyślnie usunięta itd. Włożyłem kartę plusa, zasięg pełny, ale.. Po naciśnięciu ikonki telefonu, klawiaturka znikała po ok 4s. i nie mogłem z tego poziomu wejść w swoje kontakty. Z zakładki kontakty w owszem, wybrałem jakiś nr. połączenie było, tylko nie miałem możliwości rozłączenia się. Nie było standardowych klawiszy (zielonej i czerw. słuchawki)
Myślę sobie zrobie restore w iTunes, pod koniec błąd 1013. Pojawił się od tego momentu obrazek kabla usb i iTunes.
Następnie próbowałem PwnageToolem wgrać mu nowy soft i lipa. Niby do końca wgrywa, pojakia się tablica z kotem i tyle. Nic nie każe wyłanczać, przyciskać i obrazek usb+iTunes.
Szukałem podpowiedzi, ale nic podobnego nie znalazłem.

---- Dodano 24-01-2009 o godzinie 00:59 ----
Już sobie poradziłem dzięki podpowiedzi Sebik`a z innego wątku. Problem tkwi w wersji iTunes. Pomaga aktualizacja do wersji 8.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych