[TUTORIAL] Napisy do filmów - w kilku prostych krokach
Posted 17 January 2009 - 15:58
Posted 30 January 2009 - 23:15
Posted 30 January 2009 - 23:26
Posted 31 January 2009 - 11:44
Posted 31 January 2009 - 11:49
w ogolę pym playera nie mogę uruchomić, w docku pojawiają się 2 ikony pym playera, a obrazu nie ma, na dodatek są trudności z wyłączeniem go. Za to Mplayer spisuje się świetnie
a u mnie odwrotnie mplayer szwankował
poza tym Pym playera używam tylko do rmvb, a resztę oglądam w Front Row
Posted 01 February 2009 - 11:09
Posted 01 February 2009 - 11:36
Miałem kilka filmów których VLC za Chiny Ludowe nie chciał wyświetlać z napisami, mimo iż były w katalogu i o takiej samej nazwie jak plik avi. Poza tym VLC wyświetla napisy w taki sposób że czasem ich nie widzę po prostu, innaczej gdy wgrane są .txt, inaczej gdy .srt, jakoś nie da się tego łatwo przestawiać, albo ja jestem jakiś ciemny.
Wczoraj natomiast wpadłem na stronę Chroma movie player for Mac OS X i tam znalazłem Chroma Player, który wydaje się być czymś, czego szukałem: odtwarza filmy, można podrasować trochę kontrast, polskie znaki ustawiłem poprzez zmianę kodowania w nim na windows latin central european, i gra ślicznie, a napisy duże i wyrażne białe.
ponadto, na tej stronie, znajdziecie trochę sowtwaru który może się przydać w tej kwestii
Player subtitles download (Mac)
Posted 04 February 2009 - 19:35
Posted 04 February 2009 - 21:01
w VLC wkurza mnie jedynie, że czasem ni cholery nie chce wczytać napisów, zauwaźyłem też że czasem chroma źle wyświetla mi te same napisy co vlc dobrze i na odwrót, czasem vlc opóżnia a chroma, myślę, że oba programy mogą inaczej traktować napisy albo inną liczbę klatek, pojęcia nie mam, ale nie chciało mi się zbytnio wnikać,
mam jeszcze pytanko do Ciebie ex3v, czy wiesz może jak ustawić w VLC, żeby napisy były wyraźne? chodzi mi o to, że są tak wświetlone w obraz, jakby już w nim były i nie mają ostrych krawędzi, a chciałbym by były takie jak chroma, czy PYM.
Czy w VLC można w ogóle regulować pozycję tekstu? Podobnie z rozmiarami, duże są za małe, a bardzo duże już są na cały ekran...
Posted 04 February 2009 - 21:20
Posted 04 February 2009 - 22:25
W ogóle nie trzeba męczyć się z napisami bo rozpoznaje chyba wszystkie rodzaje (sub, txt, srt, ass) i automatycznie szuka kodowania tak by znaczki się wyświetlały jak mają się wyświetlać (zaznaczona funkcja w opcji Obrazek 1)
Wystarczy, że nazwa napisów i filmu jest taka sama a wszystko śmiga jak burza
Posted 05 February 2009 - 14:19
dla 10.4 i 10.5:
XBMC Media Center
dla 10.5:
Plex Media Center for OS X
Ten drugi bardziej makowy
Posted 17 April 2009 - 00:15
Mpalyer jest dobry ale świetny jest [url=http://www.macupdate.com/info.php/id/28298/mplayer-osx-extended]Download MPlayer OSX Extended for Mac[/url].
W ogóle nie trzeba męczyć się z napisami bo rozpoznaje chyba wszystkie rodzaje (sub, txt, srt, ass) i automatycznie szuka kodowania tak by znaczki się wyświetlały jak mają się wyświetlać (zaznaczona funkcja w opcji [url=http://www.grabup.com/uploads/0263250fd51312fafc7219ddd0fd5430.png]Obrazek 1[/url])
Wystarczy, że nazwa napisów i filmu jest taka sama a wszystko śmiga jak burza
Potwierdzam, bezproblemowy. Dla mnie najlepszy.
Bezposredni link do developera:
[url=http://mplayerosx.sttz.ch/]MPlayer OSX Extended[/url]
albo
[url=http://code.google.com/p/mplayerosxext/]mplayerosxext - Google Code[/url]
Posted 16 May 2009 - 19:07
Posted 08 September 2009 - 18:27
Posted 08 September 2009 - 19:22
Mam problem z QNapi (0.1.6. RC2). Pobrałem, wgrałem do Programów. Po kliknięciu ikonki nic się nie dzieje, nie pojawia się w docku. To samo po przeciągnięciu do docka, kliknięcie nie powoduje żadnej akcji. Przeładowałem system (10.5.8) ale nic nie pomogło. Będę wdzięczny za podpowiedzi.
pojawia się w pasku na górze i jest też w procesach (activity monitor), wystarczy teraz że przeciągniesz film na ikonę qnapi na pulpicie i pojawi się pasek postępu a napisy ściągną się do tego samego katalogu co film i z tym samym tytułem, dalej już tylko film do mplayera i miłego oglądania
pozdro
p.s. no chyba że nie ma napisów w bazie...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users