Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Skype na telefonach WiFi - VoIP (SIP)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Darrarski

Darrarski
  • 469 postów
  • SkądWarszawa / Piastów

Napisano 16 stycznia 2009 - 23:17

Szukam oprogramowania, które umożliwi używanie telefonów WiFi VoIP SIP z kontami Skype. Znalazłem trochę artykułów na ten temat, ale ponieważ jestem średnio w temacie, niewiele z nich zrozumiałem. Mam w biurze sieć WiFi i kilka telefonów VoIP, mam też wykupione kilka numerów SkypeIn. Chciałbym mieć możliwość dzwonienia z tych telefonów poprzez SkypeOut i odbierania na nich połączeń SkypeIn. Wiem, że potrzebna jest jakaś (software'owa) bramka Skype <--> SIP. Trochę tego typu programów znalazłem, wszystkie płatne, a ja zanim coś kupie chciałbym mieć pewność że będzie spełniać moje oczekiwania. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie, to będę wdzięczny za pomoc. Aha, oprogramowanie może być na platformę Windows.

#2 Redviking

Redviking
  • 583 postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 00:45

A nie lepiej/taniej wyjdzie jakas usluga SIP? Voipdiscount czy cos podobnego?

#3 Darrarski

Darrarski
  • 469 postów
  • SkądWarszawa / Piastów

Napisano 17 stycznia 2009 - 10:58

To by było w moim wypadku ostateczne rozwiązanie. Tymczasem szukam możliwości korzystania z usług Skype za pomocą telefonu SIP. Jakieś propozycje?

#4 daboni

daboni
  • 287 postów

Napisano 18 stycznia 2009 - 19:47

Witaj!
miej swiadomosc, ze jakkolwiek jakosc dzwieku skype - skype najczesciej jest bardzo dobra, to skype - zwykly telefon juz roznie bywa...
Przechodzilem ten temat i skonczylo sie na tym, ze do telefonow w biurze zakupilem bramke voip, a prywatnie w domu uzywam E71 (da sie voipa ustawic).
Polecam przy tym firme FreecoNet - voip | telefonia internetowa | tanie rozmowy | operator voip (mozesz tam i sprzet i uslugi zakupic). To jedna z najtanszych ofert z przyzwoita jakoscia rozmowy. Probowalismy tez nonoh ktore jest jeszcze tansze teoretycznie, ale na 10 prob wdzwonienia 4 bywaly udane, a za kazda operator pobieral pieniadze jak za impuls :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych