Minimalizuj wszystko czyli windowsowe pokaż pulpit, jak?
Posted 14 January 2009 - 22:44

Posted 14 January 2009 - 22:54
Posted 14 January 2009 - 22:58
Posted 15 January 2009 - 08:45
Option i klik na pomarańczowy guzik
Pomaranczowy guzik ???
Posted 15 January 2009 - 09:26
Pomaranczowy guzik ???
chodzi chyba o ten na belce tytulowej okienka (minimalizuj) ale niektorzy maja wlaczona kolorystyke graphite

Posted 15 January 2009 - 09:36
Posted 15 January 2009 - 11:47

Posted 15 January 2009 - 16:19

Posted 15 January 2009 - 16:25
Posted 15 January 2009 - 19:32
Posted 15 January 2009 - 20:05
W polu przeznaczonym na skrypt wpisz:
tell application "System Events" repeat with i from 1 to count of (every process) set prg to (item i of (every process)) if name of prg is "Finder" then set visible of prg to true else set visible of prg to false end if end repeat end tell
Nadaj nazwę skrótowi (np. „Ukryj wszystko”) i dobierz do tego jakąś kombinację klawiszy.
Skrypt ten ukrywa wszystkie programy poza Finderem. Nie da się ukryć wszystkich programów, jeden musi pozostać widoczny,
więc jeżeli masz otwarte jakieś okna Findera, to będą one nadal zasłaniały Ci biurko. Jeśli chcesz się ich także pozbyć, dodaj do
powyższego skryptu następujący tekst:
tell application "Finder" set collapsed of Finder windows to true end tell
Wówczas po ukryciu wszystkich programów nastąpi automatyczne zwinięcie do Docka wszystkich otwartych okien Findera.
Posted 15 January 2009 - 21:19
Posted 15 January 2009 - 21:25
Ten Spark to chyba komunikator internetowy. Wydaje mi się bez sensu instalowanie nowego komunikatora
Mój błąd, zły adres mi się wkleił, już poprawiłem.

Spark to bardzo przydatne narzędzie, pozwalające na tworzenie nowych skrótów klawiszowych.
Spark 3.0b9 software download - Mac OS X - VersionTracker
Posted 15 January 2009 - 21:25
Spark is a powerful, and easy Shortcuts manager. With Spark you can create Hot Keys to launch applications and documents, execute AppleScript, control iTunes, and more...
Spark 3 Bęta9
Posted 16 January 2009 - 10:08
Posted 16 January 2009 - 20:28
Mój błąd, zły adres mi się wkleił, już poprawiłem.
Spark to bardzo przydatne narzędzie, pozwalające na tworzenie nowych skrótów klawiszowych.
Spark 3.0b9 software download - Mac OS X - VersionTracker
tan spark spoko sprawa ustawiłem sobie skrócik tak jak napisałeś więc wielkie thx

a swoją drogą jak to się człowiek musi nakombinować żeby mieć głupie windowsowskie pokaż pulpit

Posted 16 January 2009 - 20:33
Posted 16 January 2009 - 20:57
Posted 16 January 2009 - 21:07
Posted 16 January 2009 - 21:49

Posted 20 January 2009 - 12:02
jest ale f11 nie zwija wszystkich otwartych okien do docka tylko rozsuwa je na boki
Jechoł, jechoł, jechoł i nie dojechoł...
A co to za różnica - efekt jest ten sam - widzisz czyste biurko.
Jak pracujesz na mac-u, to staraj się wykorzystać jego filozofię i narzędzia, a nie na siłę szukać w nim Windowsa.
Ja pracując okazjonalnie na Windowsie czuję się jak bez jednej ręki, bo nie ma expose...
Posted 20 January 2009 - 12:57
ma ona bardzo dużo ciekawych możliwości sprawdźcie
Limk: Dockables | Go Ahead, Decorate Your Dock.
jest tam minimalizacja jednym przyciskiem wszystkich aplikacji do docka może wam sie przyda ja ją używam i jest spoko
Posted 20 January 2009 - 13:18
Ja pracując okazjonalnie na Windowsie czuję się jak bez jednej ręki, bo nie ma expose...
No nie...? Mam podobnie... ;-)
Posted 20 January 2009 - 13:47
Od kiedy wysiadłem z PC, zrodziła się u mnie pewnego rodzaju awersja do ulepszaczy systemu. Mój kolega, który dostał PC-ta (jeszcze bez twardziela) posługiwał się na co dzień wyłącznie poleceniami DOS'a (starszyzna pewnie pamięta). Ja nie wyobrażałem sobie wtedy pracy bez Norton Commander'a, którego on uważał za zbędnego. Na Windowsie ulepszałem co tylko się dało. Tutaj (OS X) nie ma czego ulepszać. Testowałem ostatnio Path Findera. Fajne, funkcjonalne, wygodne narzędzie. Ale ja już się nauczyłem na Finderze i jestem szczęśliwy. Może takie "samoograniczanie" wygląda na dziwactwo, ale serio - goły system po krótkim czasie "adaptacji" okazuje się oferować niemal wszystko, co do codziennej pracy potrzebne. Poza tym nie będę się czuł jak bez ręki, kiedy usiądę na obcym Japcu a tam Path Finder'a nie będzie.proponuje zainstalować sprytna aplikację ... [...]
Posted 20 January 2009 - 13:51
Od kiedy wysiadłem z PC, zrodziła się u mnie pewnego rodzaju awersja do ulepszaczy systemu. Mój kolega, który dostał PC-ta (jeszcze bez twardziela) posługiwał się na co dzień wyłącznie poleceniami DOS'a (starszyzna pewnie pamięta). Ja nie wyobrażałem sobie wtedy pracy bez Norton Commander'a, którego on uważał za zbędnego. Na Windowsie ulepszałem co tylko się dało. Tutaj (OS X) nie ma czego ulepszać. Testowałem ostatnio Path Findera. Fajne, funkcjonalne, wygodne narzędzie. Ale ja już się nauczyłem na Finderze i jestem szczęśliwy. Może takie "samoograniczanie" wygląda na dziwactwo, ale serio - goły system po krótkim czasie "adaptacji" okazuje się oferować niemal wszystko, co do codziennej pracy potrzebne. Poza tym nie będę się czuł jak bez ręki, kiedy usiądę na obcym Japcu a tam Path Finder'a nie będzie.
spoko szanuje twoje zdanie;)
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users