Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

zablokowana 1 strona w internecie - dlaczego?????Blokowane IP??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 asta_nielsen

asta_nielsen
  • 4 postów

Napisano 14 stycznia 2009 - 09:02

Witam ,

mam duzy problem ktory probuje od kilku dni rozgryzc.
prosze o pomoc:

Od kilku dni nie moge otworzyc strony w internecie jestto adres sklepu internetowego [url=http://www.allsaintsshop.co.uk]AllSaints | AllSaints Clothing Online Store[/url] (dodam ze wczesniej z niego korzystalam) jest to dziwne bo na ogolna strone firmy moge wejsc natowmiast do sklepu jak probuje wejsc wyskakuje mi taki komunikat:

Safari could not open the page “[url]http://www.allsaintsshop.co.uk/”[/url] because the server stopped responding.

Grzebalam troche w sieci i doczytalam ze moze byc blokowane moje IP (ale dlaczego?)

Sprobowalam wejsc przez applehide.info i ...strona sie otwiera tylko gdy klikam na zdjecie , lub chce cos kupic - wyskakuje informacja

Not Found

The requested URL /product/javascript:; was not found on this server.

Apache/2.2.3 (CentOS) Server at [url=http://www.allsaintsshop.co.uk]AllSaints | AllSaints Clothing Online Store[/url] Port 80

juz nie mam pomyslow - prosze bardzo o pomoc
(dodam ze korzystam z internetu neostrada, live box)

Asta

#2 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 stycznia 2009 - 09:32

zresetuj livebox'a

#3 Smierc

Smierc
  • 379 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 stycznia 2009 - 09:57

virgin71 reset LB może nie pomóc, ostatnio zrobiło się głośno w internecie że teps'a "pomaga" zachować bezpieczeństwo użytkownikom neostrady przed odcinanie ich od różnych stron internetowych i usług, np. irc'a taki ich drobny bonus, było o tym zdaje się na Interii

#4 asta_nielsen

asta_nielsen
  • 4 postów

Napisano 14 stycznia 2009 - 10:18

resetowalam LB wiele razy i nic, ale dlaczego mam zablokowana tylko ta jedna strone? A moze jest jakis inny sposob - ten z applehide byl dobry , bo juz weszlam na strone ale z kolei wyskakuje: requested URL /product/javascript:; was not found on this server i nie wiem dlaczego , jak moge to naprawic??

#5 Redviking

Redviking
  • 583 postów

Napisano 14 stycznia 2009 - 10:20

Sprawdzilem od siebie, tez mi sie z neostrady nie otwiera.
Bylem ciekaw czy to aby nie ta blokada o ktorej wspominal poprzednik. sprawdzenie na stronie TPNET - Looking Glass ale nie, niezablokowane pomimo ze normalne pingi nie dochodza.
Wpisalem w przegladarce proxy tpsa (w3cache.tpnet.pl port 8080) i o cudzie - dziala.
Cos panowie z TPSA znow sp.. zepsuli.

#6 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 14 stycznia 2009 - 10:22

Naprawić można edytując zawartość plików HTML na tej stronie. Mówiąc prościej nie Ty to możesz naprawić, ale firma, której się coś z www pokiełbasiło.

#7 Redviking

Redviking
  • 583 postów

Napisano 14 stycznia 2009 - 10:44

Sprobuj to proxy jak pisalem wczesniej powinno zadzialac.

#8 asta_nielsen

asta_nielsen
  • 4 postów

Napisano 14 stycznia 2009 - 10:45

Firma ktorej sie pokielbasilo czyli ten sklep? Czy TPSA ? ps Witos czy ty klikasz z trojmiasta?

#9 Smierc

Smierc
  • 379 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 stycznia 2009 - 10:47

Panowie i panie, proponuję przeczytać ten tekst a wiele z waszych problemów wyjaśni się, ale niestety nie rozwiąże

Blokowanie części sieci - Internet - NT w INTERIA.PL - nowe technologie, komputery, gadżety, wynalazki, technologia, telekomunikacja, testy, komputer, test

#10 Redviking

Redviking
  • 583 postów

Napisano 14 stycznia 2009 - 10:58

Wpisz w przegladarce proxy tpsa "w3cache.tpnet.pl" port 8080 Ruszy ci wtedy ta strona, mi zadzialalo. W mozilli: narzedzia, opcje, siec, ustawienia, reczna konfiguracja serwerow proxy, wpisac w3cache.tpnet.pl port 8080 i zaznaczyc uzyj tego serwera proxy dla wszystkich protokolow - i smiga.

#11 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 14 stycznia 2009 - 10:59

Firma ktorej sie pokielbasilo czyli ten sklep? Czy TPSA ?
ps
Witos czy ty klikasz z trojmiasta?

Sklep.
Tak, z trójmiasta.

A co do wpisywania jakichś zaklęć w preferencjach to może i zadziała, nie wiem, ale wiem, że skoro na standardowych ustawieniach strona nie chce się wyświetlić to znaczy, że twórca strony o czymś zapomniał.

Gdyby Safari było tak czułe, wtedy reszta sklepów też by nie działała, albo miała problemy, a wszystkie sklepy, które przynajmniej ja odwiedzałem do tej pory działają.

#12 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 stycznia 2009 - 11:37

ale co ty gadasz, strona normalnie mi wchodzi:) tylko koleżanka w drugim linku dała cudzysłów do adresu;)

#13 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 14 stycznia 2009 - 11:41

U mnie oba linki nie działają.

#14 gizmo3800

gizmo3800
  • 1 906 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 stycznia 2009 - 12:02

ja problemu nie widze z dzialaniem strony

#15 asta_nielsen

asta_nielsen
  • 4 postów

Napisano 14 stycznia 2009 - 12:29

Redviking chyle czola ;) zadzialalo :)))))))))))))))) pozdrawiam serdecznie i dziekuje

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych