Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jakie słuchawki do iPod'a / iPhone?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 08 stycznia 2009 - 17:40

ej, słuchajcie: Jakie polecilibyście mi Sennheise'ry, kanałowe za ok. 200zł? Moje cx 300 już się mocno zjechały i mam chrapkę na nowe. Widziałem różne modele np. 300 II, 350, 400 (i 500, ale to chyba za drogo), ale nie bardzo wiem czym się różnią ;/ (na pewno ceną..) I jeszcze jedno.. jak to jest możliwe, że na allegro są Senn'y po ok. 70 zł.??

#2 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 08 stycznia 2009 - 18:30

Podpinam się pod temat :)

jak to jest możliwe, że na allegro są Senn'y po ok. 70 zł.??

Ano tak, że są to podróbki... Znajomy kupił i się przejechał ;)

#3 kubuszek

kubuszek
  • 136 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 stycznia 2009 - 20:38

a ja na twoim miejscu to bym odpuscil sobie dokanalowe sluchawki. uszy bolą, jakość dźwięku taka sobie. Lepiej zainwestuj te pieniądze w jakieś zamknięte słuchawy. Ja używam DENON AH-P372 i jestem bardzo zadowolony.

#4 nazgul06

nazgul06
  • 44 postów
  • SkądZabrze

Napisano 08 stycznia 2009 - 20:52

A ja jak najbardziej polecam dokanałowki, kolega wyżej chyba nigdy nie używał, uszy to bolą raczej od "pchełek". A chyba mało komu uśmiecha się paradować po mieście z nausznymi słuchawkami - iphone/ipod to przenośny odtwarzacz muzyki

#5 kubuszek

kubuszek
  • 136 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 stycznia 2009 - 20:58

kolega wyżej jak najbardziej używał dokanałówek, kolega wyżej wie co to pchełki( standardowe słuchawki do iPhone, popraw jeśli się mylę). Co do paradowania w słuchawkach po mieście, ja lubię i nie moge się doczekac kiedy będzie cieplej, i znów będę mógł słuchać muzy w normalnej jakości.

#6 deepack

deepack
  • 242 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 stycznia 2009 - 21:08

senn'y mx760 tanio i pięknie strasznie polecam

#7 M4nfr3D

M4nfr3D
  • 200 postów

Napisano 08 stycznia 2009 - 22:54

Ja natomiast polecę Creative ep-630. Co prawda porównanie jakości dźwięku mam porównanie tylko z tymi od iPoda ale powiem Ci że jakość dźwięku jest straszna, jeszcze nigdy nie miałem okazji słuchać takiego czystego i pełnego basu jak i tych wyższych tonów dźwięku (choć to także duża zaleta iPhone ;) )

#8 iJa

iJa
  • 57 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 08 stycznia 2009 - 23:03

ja szczeze polecam Pioneer MJ 3. koszto to 209zl ale na prawde warto.
Pioneer SE-MJ3 - www.pioneer.eu

#9 Boken

Boken
  • 138 postów
  • SkądŁowicz

Napisano 09 stycznia 2009 - 00:25

A te dokanałowe firmy Apple? Złe są?

#10 plato

plato
  • 252 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 00:39

Sorry,ale ep-630 to jest troche lipa. Sa przebasione. Byl czas kiedy sam je chwalilem,ale uslyszalem jak graja inne sluchawki i zmienilem zdanie. Polecam creativy aurvana live. Muszle nie sa takie duze,a jakosc dzwieku jest naprawde bardzo bardzo dobra. Robi je firma foster i sprzedaje creativowi i denonowi. Tylko roznica polega na tym ze creative sprzedaje je za 200zl,a denon dolozyl drewniane muszle i sprzedaje za ok 700zl. Zreszta bylo wiele testow i porownan tych sluchawek(aurvana live) i wiele ludzi twierdzi,ze graja lepiej a przynajmniej tak samo jak senki za ok 700zl.

#11 M4nfr3D

M4nfr3D
  • 200 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 00:43

Ja na większy budżet nie mogłem sobie wtedy pozwolić niż na ep'ki. Jakimś melomanem także nie jestem więc jak dla mnie creativki dają radę ;)

#12 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 stycznia 2009 - 08:55

jakiś czas temu też miałem ten problem, bo chciałem słuchawki do toucha 2g. czytałem, oglądałem i szukałem. też na początku chciałem dokanałowe, ale jak już ktoś pisał, nie są to słuchawki zdrowe a poza tym mają strasznie dużo basu, podczas chodzenia poza muzyką słyszysz również swoje ciało (zatkaj mocno uszy i spróbuj coś jeść to zobaczysz o co chodzi). Ja ostatecznie wziąłem kossy porta pro i jestem baardzo zadowolony. jakość dźwięku super, dopiero na nich słychać pełnię dźwięków utworu, niektóre piosenki to tak, jak bym pierwszy raz słyszał!polecam, cena niewielka 120 zł.

#13 chayenne

chayenne
  • 393 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland

Napisano 09 stycznia 2009 - 10:45

a ja polecam V-MODA Vibe - w wersji z mikrofonem do iphone'a :)

#14 miloszz

miloszz
  • 46 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 22:14

A jak jest ze słuchawkami z dużymi impedancjami? Nie robi to problemu? Takie duże słuchawki mają znaaaaacznie wiąkszą impedancję. Czy ipod/iphone im podoła?

#15 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 stycznia 2009 - 23:30

a ja polecam V-MODA Vibe - w wersji z mikrofonem do iphone'a :)

Bardzo fajne słuchawki, niezły dźwięk, tylko u nas nie do dostania i mają taki problem, ze się przeciera kabelek przy wtyczce. Z zewnątrz nic nie widać, a przestaje jeden kanał działać. Mnie i bratu uszkodzily się w ten sam sposób, a nie były katowane. Ale sprzęt jest ok.

#16 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 stycznia 2009 - 00:08

Aurvana live są po 300 a nie 200 zł, to zasadnicza różnica.

#17 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 10 stycznia 2009 - 00:19

A wiecie może czym się różnią cx 300 od cx 400? I czy warto dołożyć?

#18 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 10 stycznia 2009 - 00:24

Sorry,ale ep-630 to jest troche lipa. Sa przebasione. Byl czas kiedy sam je chwalilem,ale uslyszalem jak graja inne sluchawki i zmienilem zdanie. Polecam creativy aurvana live. Muszle nie sa takie duze,a jakosc dzwieku jest naprawde bardzo bardzo dobra. Robi je firma foster i sprzedaje creativowi i denonowi. Tylko roznica polega na tym ze creative sprzedaje je za 200zl,a denon dolozyl drewniane muszle i sprzedaje za ok 700zl. Zreszta bylo wiele testow i porownan tych sluchawek(aurvana live) i wiele ludzi twierdzi,ze graja lepiej a przynajmniej tak samo jak senki za ok 700zl.

Nieprawda, w AH-D 1000, 1001, 2000 muszle są plastikowe. Aurvany Live! wyglądają tak jak 1000 i 1001 podobno te drugie mają lepszy kabelek. Creativy grają jak 1001. AH-D 2000 i 5000 to, to samo, tyle że, w 5000 muszle są drewniane, no i kabel jest dużo lepszy. Denony z drewnianymi muszlami na pewno nie kosztują 700zł. 200zł Aurvany Live! kosztowały rok temu. A nawet mniej. Dopiero po pewnej recenzji ludzie zaczęli kupować je masowo i cena szybko się wywindowała. Do tej pory nie jestem w stanie uwierzyć jak jedna recenzja mogła tak wszystko zmienić.

#19 himan

himan
  • 149 postów

Napisano 10 stycznia 2009 - 00:48

A co powiecie o marce Skullcandy. Czy ktos uzywa ich? Jesli tak, to jaki model i jak sie sprawuja, jakies porownanie do tradycyjnych...?

#20 ferrari

ferrari
  • 818 postów

Napisano 10 stycznia 2009 - 08:41

ja mam seny HD 202 ;) jestem bardzo zadowolony :D

Dołączona grafika

Kliknijcie na zdjecie aby dowiedziec sie ceny... Ja kupiłem w Media Markt za 119 :D

#21 Boken

Boken
  • 138 postów
  • SkądŁowicz

Napisano 10 stycznia 2009 - 11:58

Mam takie same słuchawki jak ferrari.
TYlko kupowałem za 180, ale to baardzo dawno temu. Mam je z 2 lata...
Do tej pory świetnie działają.
Świetnie tłumią no i te bassy... ach!
Fajen jest też to że mozna wyjąc te 2 słuchawki na przykład na podróż - osobno spakować pałą i osobno słuchawki...

POLECAM!

#22 plato

plato
  • 252 postów

Napisano 10 stycznia 2009 - 12:50

Ja wlasnie aurvana live kupilem rok temu za 200zl przed recenzja... A jakis miesiac temu widzialem je za 249 w vobisie.

#23 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 13 stycznia 2009 - 15:41

Ostatnie pytanie do was:

Czy wartko kupić CX 500 w tym sklepie?
Sennheiser CX 500 white

200zł to nie za mało?

#24 KacperS

KacperS
  • 2 postów

Napisano 14 stycznia 2009 - 01:02

a ja polecam Kossy Porta Pro. świetnie przylegają do uszu, mają regulację (gdy uszy Ci się zmęczą możesz je poluzować), fajnie się składają, są nieduże, nie za drogie (ok. 150zł) i co najważniejsze jakość dźwięku jest super! Miałem wiele słuchawek, nawet Sennheisery, ale Kossy to poezja. No i mają dożywotnią gwarancję- trochę pogadasz w sklepie i wymienią Ci na nowe. sam sprawdzilem:)

#25 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 14 stycznia 2009 - 01:12

KPP to rzeczywiście dobre słuchawki. Ale weźmy pod uwagę, że to słuchawki otwarte. Więc wszyscy na około słuchają tego co my ;) . Nie tłumią, więc nie nadają się do komunikacji miejskiej. Dożywotnia gwarancja polega na tym, że po upływie zwykłej gwarancji, gdy słuchawki nam się zepsują, zostają wymieniane na nowe, ale za opłatą, co prawda dużo mniejszą, niż nowe słuchawki. Ale na pewno nie dostajemy ich za darmo ;) Natomiast jakość/cena jest przednia ;) . Po prostu grają dobrze. Nie wie niestety jak zgrywają się z iPhone bo nie miałem okazji sprawdzić.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych