Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak zmienić język w Mac OS 10.4 Tiger

• Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 breja

breja
  • 200 posts

Posted 22 August 2006 - 21:36

witam wlasnie kupile maca mini i nie mam pojecia jak sie zmienia jezyk w angielski jestem komplena lipa prosz o szybka pomoc bo tu na leb dostane

#2 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5642 posts
Posted 22 August 2006 - 21:39

A z jakiego na jaki chcesz zmienić? Jeśli z polskiego na angielski to nie ma sprawy, jeśli odwrotnie to może byc problem jeśli nie masz zainstalowanego polnizatora.

#3 breja

breja
  • 200 posts

Posted 22 August 2006 - 21:40

probowale sam cos ustawic i lipa i chyba na niemiecki mam teraz a chce na polski!! pomocy... :(

#4 jar

jar
  • 228 posts
  • SkądWarszawa/Bydgoszcz

Posted 22 August 2006 - 21:41

spod menu Jablko (pierwsze u gory od lewej strony) System Preferences International languages English - kiedy nan najedziesz kursorem kursor zmieni sie w "lapke". Upewnij sie ze English jest na pierwszym miejscu od gory - a jesli nie - przeciagnij go tam w tymze Languages - ostatnia zakladka na prawo - Input Menu. tamze zakliknij - jesli chcesz pisac z polskimi znakami - klawiature Polish pro, wowczas bedziesz mogl pisac z polskimi znakami z alt/option. Ale jesli masz Polonizator - to byc moze mowie Ci cos nie tak, ufam ze rychlo ktos madrzejszy Ci pomoze. Mozesz sie tez dostac do International z gornego menu na prawo, sa takie flagi sygnalizujace aktywna klawiature czyli metody Input i tam Ci sie otworzy Scroll Down male menu z dostepem wprost do International BTW: czy masz wgrany tzw Polonizator ? jesli tak - to ja niestety nie mam wprawy w ustawianiu czegokolwiek z wgranym Polonizatorem jak zawsze Jacek A.R.

#5 breja

breja
  • 200 posts

Posted 22 August 2006 - 21:44

nie mam tego palaziatora czy cos tam ale sie denerwuje jest english na pierwszym miejscu

#6 MacTom

MacTom
  • 811 posts

Posted 22 August 2006 - 21:54

No to nie pozostaje Ci nic innego, jak wysłać kupon do SAD-u (o ile masz...), albo dogadać się z kimś, żeby go Ci pożyczył... ewentualnie przyzwyczaić się do english'a... więcej możliwości chyba nie ma...

#7 breja

breja
  • 200 posts

Posted 22 August 2006 - 22:16

oj jest dobrze..:) mam palatizator czy jakos tak jest na dysku widz ale jak to po wgrywac?

#8 MacTom

MacTom
  • 811 posts

Posted 22 August 2006 - 22:21

na początku radziłbym sprawdzić, czy wersja polonizatora jest zgodna z wersją systemu, a potem... powinieneś mieć instrukcje w .pdf jak polonizować wszystkie programy po kolei z tego co pamiętam... :)

#9 breja

breja
  • 200 posts

Posted 22 August 2006 - 23:06

ok juz mam po polsku :) oj maczek jak na pierwszą godzine uźytkowania to chodzi super :) jutro nie zejde z nigo cały dzień :) pozdrawiam i dziekuje :D

#10 Monika_M

Monika_M
  • 858 posts
  • Skądz Banowana

Posted 23 August 2006 - 10:54

No to nie pozostaje Ci nic innego, jak wysłać kupon do SAD-u (o ile masz...)

Co to jest kupon z SAD-u?

#11 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1852 posts
  • SkądOstrów Wielkopolski

Posted 23 August 2006 - 11:06

Co to jest kupon z SAD-u?

Aby otrzymac polonizator potrzbny jest kupon, ktory otrzymuje sie przy zakupie maczka. Jesli ktos nie ma moze go pobrac stad.

#12 nicomsw

nicomsw
  • 728 posts

Posted 23 August 2006 - 12:09

A jeśli ja kupiłem oba kompy na allegro to hasta la vista? Też chce polonizator (dla mamuśki)

#13 Monika_M

Monika_M
  • 858 posts
  • Skądz Banowana

Posted 23 August 2006 - 12:29

potrzbny jest kupon, ktory otrzymuje sie przy zakupie

Dziękuję, chyba przeoczyłam taki kupon, sprawdzę przy okazji czy mam.
II rozwiazanie nie jest możliwe, bo nie sądzę abym miała dowód zakupu, takie kwity wywalam od razu (na ogół) mam pewnie tylko podpięczętowana przez SAD gwarancję, ale to nie to samo, jak sądzę.

#14 Andrzej

Andrzej
  • 1975 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 August 2006 - 12:40

Nie wiem czy jeszcze to dają, ale kiedyś do zakupionego w SADzie komputera dodawany był kupon, ktory należało wypełnić i przesłać do nich, a oni wtedy podsyłali nam CD z polonizatorami. :-)

edit: masz ci los znowu inni byli szybsi...

[OT] Monika_M BTW Twój sig jest bardzo rozwojowy ;-)

#15 breja

breja
  • 200 posts

Posted 02 December 2006 - 00:01

a czy polonizator który mam do maca miinni będzie pasował również do np:MB z intele? czy do niego potrzeba innego?

#16 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 December 2006 - 00:53

Polonizator jest robiony dla konkretnego procesora, bo razem z Polonizatorem dostarczane są uaktualnienia programów i systemu. Jeżeli więc w jest to Mac mini na G4, to nie, nie będzie pasował do MacBooka. Jeżeli to Mac mini z Intelem to tak, będzie pasował. A że po sygnaturze widzę, że mamy do czynienia z drugim przypadkiem, to jedynym problemem będzie licencja - Polonizator jest licencjonowany na konkretny egzemplarz komputera.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users