Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Superdrive w Mac'u Pro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lymon

Lymon
  • 3 postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 13:11

Witam! To mój pierwszy wpis i już mam problem. Superdrive w Macu Pro nie chce nagrywać DVD (CD jeszcze jakoś nagrywa). Zastanawiam się zatem nad wymianą napędu, ale nie wiem jaki napęd wybrać. Superdrive wyglada aż nazbyt banalnie i na moje laickie oko to każdy inny napęd powinien pasować. Różnica w wyglądzie to tylko taka, że Superdrive nie ma klapki maskującej szufladę. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam!

#2 photomellow

photomellow
  • 8 postów
  • SkądMelbourne Australia

Napisano 07 stycznia 2009 - 13:31

ALOHA Lymon Ja mam MBP i tez mi sie pojawia ten problem od czasu do czasu. Zauwazylem ze SuperDrive nie nagrywa "dziadowskich" plyt - kupuje tzw. "firmowe" renomowanych firm. Sprawdz czy masz podobny problem.

#3 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 stycznia 2009 - 14:48

MBP to nie MP, wymieniaj na dowolny napęd:)

#4 Lymon

Lymon
  • 3 postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 14:55

Ha! No właśnie też szedłem tym tropem, ale u mnie sytuacja była wręcz odwrotna: pierwsze problemy z wypaleniem DVD pojawiły się w przypadku Verbatim'ów, więc przerzuciłem się na TDK; później również TDK zostały uznane przez Superdrive jako "disc non grata", więc uciekłem się do Sony, a pod koniec było tylko tak, że udawało się wypalić tylko DVD "firmy"... (wait - musze znaleźć, bo nazwy jakoś nie pamiętam :)... jest - Shivaki! No a teraz to już w ogóle nie chce wypalać żadnego DVD.
Zrobiłem eksperyment i wymontowałem ze starego PC całkiem świeży napęd Samsunga i podpiąłem do drugiej "półeczki" w Mac'u. Okazało się, że Mac widzi ten napęd, choć określa go jako "unsupported", ale widzi go również DVD Studio Pro. Problem jest tylko taki, że tacka na płyty nie może się wysunąć; w Macach Pro są aluminiowe zaślepki na szuflady napędów i fabryczny Superdrive wygląda tak, że ma oczywiście tackę, ale ona nie ma tej klapki maskującej. Zastanawiam się zatem czy jest możliwość dokupienia innego napędu z tak wyglądającym frontem.

---- Dodano 07-01-2009 o godzinie 15:56 ----

MBP to nie MP, wymieniaj na dowolny napęd:)

Dzięki, ale zatem co z tą konstrukcją przedniej ścianki napędu?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych