Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wykorzystanie pamięci usb jako dodatkowy ram.

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 cyberspace1221

cyberspace1221
  • 172 posts
  • SkądM-kw

Posted 06 January 2009 - 13:52

Witam. Widziałem gdzieś na forum ale nie potrafię tego znaleźć czy idzie wykorzystać pamięć usb jako dodatkowego ram-u ,tak jak jest to możliwe bodajże w win vista. Z góry dziękuję za odpowiedź.

#2 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 06 January 2009 - 15:37

readyBoost, to nie jest wykorzystanie jako RAM, tylko pamięć jest przeznaczona na cache. Na dodatek wcale nie przyspiesza to systemu. Jaki masz sprzęt, że tego potrzebujesz? i jaki system? Co więcej ta funkcja ma też opcję zajęcia RAM - co oznacza, że tym bardziej nie jest to dodatkowy ram... najlepiej zawsze sprawdzić wikipedię PL lub EN, żeby wiedzieć o czym się pisze;)

#3 cyberspace1221

cyberspace1221
  • 172 posts
  • SkądM-kw

Posted 06 January 2009 - 15:50

Acha nie miałem pojęcia na jakiej zasadzie to działa sorki za kłopot i pozdrawiam. Można usunąć ten temat niech nie śmieci forum.

#4 rokipat

rokipat
  • 172 posts
  • SkądFrankfurt am Main

Posted 06 January 2009 - 16:07

A ja czytalem ze niby system przyspiesza, standardowo RB jest wbudowany w Vista w Macu nie wiem jak to i jest i czy jest. Ja sam mam 2 GB RAMu i karte 2GB, jakos roznicy nie czuje z karta czy bez, chociaz podobno sie mowi ze 2GB karta przyspiesza tak komputer jak 1 dodatkowy GB RAMu. Nie kazda karta czy USB stick ci zadziala, musi miec jakas minimalna predkosc.

#5 misioslaw

misioslaw
  • 1595 posts
  • SkądTychy

Posted 06 January 2009 - 17:40

chociaz podobno sie mowi ze 2GB karta przyspiesza tak komputer jak 1 dodatkowy GB RAMu.

Tak, ale jak masz 1GB RAMu a nie dwa :D
Od 2 GB w górę ReadyBoost nie ma sensu.

#6 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 06 January 2009 - 22:53

Nie zauważyłem różnicy, mam Vistę na PC z 1GB i wcale nic mu skrzydeł nie dodaje (wersja Biznes) + pen RB ready.

jakos roznicy nie czuje z karta czy bez, chociaz podobno sie mowi ze 2GB karta przyspiesza tak komputer jak 1 dodatkowy GB RAMu.

Tak powiadają chyba tylko fanboye, bo jak sam zauważyłeś, nic to nie daje.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users