Witam.
Widziałem gdzieś na forum ale nie potrafię tego znaleźć czy idzie wykorzystać pamięć usb jako dodatkowego ram-u ,tak jak jest to możliwe bodajże w win vista.
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Wykorzystanie pamięci usb jako dodatkowy ram.
Started by
cyberspace1221
, 06 Jan 2009 13:52
5 replies to this topic
Posted 06 January 2009 - 13:52
Posted 06 January 2009 - 15:37
readyBoost, to nie jest wykorzystanie jako RAM, tylko pamięć jest przeznaczona na cache. Na dodatek wcale nie przyspiesza to systemu.
Jaki masz sprzęt, że tego potrzebujesz? i jaki system?
Co więcej ta funkcja ma też opcję zajęcia RAM - co oznacza, że tym bardziej nie jest to dodatkowy ram...
najlepiej zawsze sprawdzić wikipedię PL lub EN, żeby wiedzieć o czym się pisze;)
Posted 06 January 2009 - 15:50
Acha nie miałem pojęcia na jakiej zasadzie to działa sorki za kłopot i pozdrawiam.
Można usunąć ten temat niech nie śmieci forum.
Posted 06 January 2009 - 16:07
A ja czytalem ze niby system przyspiesza, standardowo RB jest wbudowany w Vista w Macu nie wiem jak to i jest i czy jest. Ja sam mam 2 GB RAMu i karte 2GB, jakos roznicy nie czuje z karta czy bez, chociaz podobno sie mowi ze 2GB karta przyspiesza tak komputer jak 1 dodatkowy GB RAMu.
Nie kazda karta czy USB stick ci zadziala, musi miec jakas minimalna predkosc.
Posted 06 January 2009 - 17:40
chociaz podobno sie mowi ze 2GB karta przyspiesza tak komputer jak 1 dodatkowy GB RAMu.
Tak, ale jak masz 1GB RAMu a nie dwa

Od 2 GB w górę ReadyBoost nie ma sensu.
Posted 06 January 2009 - 22:53
Nie zauważyłem różnicy, mam Vistę na PC z 1GB i wcale nic mu skrzydeł nie dodaje (wersja Biznes) + pen RB ready.
Tak powiadają chyba tylko fanboye, bo jak sam zauważyłeś, nic to nie daje.jakos roznicy nie czuje z karta czy bez, chociaz podobno sie mowi ze 2GB karta przyspiesza tak komputer jak 1 dodatkowy GB RAMu.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users