Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

przeniesienie calego okna aplikacji na drugi monitor

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Qbs

Qbs
  • 214 postów

Napisano 06 stycznia 2009 - 12:47

witam pracuje na MacBooku 15" (Mac OS X) + drugi monitor no i czesto gesto dziele sobie aplikacje miedzy dwa monitory np. na lapku jest wlaczony Dreamweaver a na drugim monitorze Firefox tak zebym na zywo widzial czy sie cos nie sypnelo ;) pytanie moje jest takie czy razem z oknem aplikacji da sie w jakis sposob przeniesc listwe na ktorej sa menu aplikacji (File, Edit, View, History itp...) albo jesli nie da sie jej przeniesc to czy moze jest opcja zeby dalo sie ja zduplikowac na drugim monitorze? z gory dzieki za pomoc

#2 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 stycznia 2009 - 13:35

nie da się niestety

#3 tszmit

tszmit
  • 9 postów

Napisano 13 stycznia 2009 - 13:40

A może są jakieś programy, które coś takiego potrafią? Mam jeszcze jedno pytanie: jak włączyć film w trybie pełnoekranowym (QT) tak żeby wyświetlił się na monitorze, a nie na notebooku?

#4 bartosz

bartosz

• 1 644 postów

Napisano 13 stycznia 2009 - 13:54

nie bardzo rozumiem pytanie - menubar jest zawsze widoczny na ekranie glownym. mozesz go przeniesc w system preferences/displays zwyczajnie przeciagajac ale nie wiem czy o to ci wlasnie chodzi... pod qt film na pelnym ekranie wyswietli sie na ekranie z menubarem

#5 tszmit

tszmit
  • 9 postów

Napisano 13 stycznia 2009 - 14:42

Dobrze mnie zrozumiales ;) tak na marginesie troche niedopracowana ta mozliwosc podlaczenia monitora...

#6 Qbs

Qbs
  • 214 postów

Napisano 13 stycznia 2009 - 14:46

nie bardzo rozumiem pytanie - menubar jest zawsze widoczny na ekranie glownym. mozesz go przeniesc w system preferences/displays zwyczajnie przeciagajac ale nie wiem czy o to ci wlasnie chodzi...

no wlasnie chodzilo mi o to czy ten menu bar da sie przeniesc na drugi ekran tak zeby na glownym zostal dock a najlepsze byloby zduplikowanie menubar na obydwu wyswietlaczach a dock zostaje tylko na glownym ;) ale juz Virgin71 odpowiedzial na moje pytanie :)

#7 tszmit

tszmit
  • 9 postów

Napisano 13 stycznia 2009 - 14:47

No dobra, wlasnie sprawdzilem - menubar na monitorze, wlaczem qt, pelen ekran i film przesuwa sie na wyswietlacz macbook. Co zrobic, zeby wyswietlal sie na monitorze?

#8 bartosz

bartosz

• 1 644 postów

Napisano 13 stycznia 2009 - 14:56

zajrzyj do preferences/full screen

#9 tszmit

tszmit
  • 9 postów

Napisano 13 stycznia 2009 - 15:07

Wielkie dzieki bartosz!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych