Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sterowniki do Audio i Wi-Fi pod XP na MacBook-u 2.1

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 sunlux

sunlux
  • 6 postów

Napisano 04 stycznia 2009 - 17:41

Witam. Proszę bardzo o sterowniki do Audio oraz Wi-Fi do Windows XP Pro PL 32-bit SP3 do: MacBook 2.1 White/2.16/2x512/160/SD/AP/BT-DNK lub chociaż szczegółowy opis (nazwa,model odczytany z waszych XP) na podstawie którego znajdę je w internecie. Niestety nie posiadam od klienta nawet płyty od Leo, mac był kompletnie wyczyszczony (usunięta cała zawartość HDD) - z likwidacji w jakies skandynawskiej firmie. Wersja Leo na PC nie chce sie uruchomić na tym MacBook-u - zatrzymuje sie po wejściu w tryb graficzny - widoczna jest tylko myszka. Po wsadzeniu tej płyty do XP brak reakcji (zapewne dlatego bo to wersja na PC) Rozpakowałem aktualnego BootCampa (plik BCUpdateXP.msp) i większość sterowników była w środku (pliki Binary) ale do audio i Wi-Fi wciąż brakuje. Wszystkie pozostałe sterowniki juz wgrałem - brakują tylko audio i Wi-Fi: Kontroler sieci Urządzenie audio na High Definition Audio Przy okazji jedno pytanie jeszcze - poza Audio i Wi-Fi są już zainstalowane wszystkie sterowniki a wciąż brak BlueTooth-a - czy ten MacBook 2.1 ma BlueTooth-a ? Z instalacją XPeka i Visty na tym MacBook-u 2.1 nie ma żadnych problemów ale po zainstalowaniu visty również nie wykrywa Wi-Fi a audio rozpoznaje jako uniwersalne audio na HDA a i tak brak dzwięku. Sterowniki do audio do MacBook-a znalezione w internecie (AUD_allXP_5682_PV_IDT_v006_IAS) (IDT High Definition Audio CODEC) nie instalują się prawidłowo poza tym ponoć nie obsługują wewnętrznych głośników. A sterowniki Atheros do Wi-Fi znalezione w internecie wcale nie są wykrywane. Z góry dziękuje za pomoc.

#2 cimonj

cimonj
  • 593 postów
  • SkądHorsham, UK

Napisano 04 stycznia 2009 - 17:59

..hmm ..nie powinienes ich miec na orginalnym CD od Maca? ..moge sie mylic (ja mialem) - MBP poOzdrawiam

#3 sunlux

sunlux
  • 6 postów

Napisano 04 stycznia 2009 - 19:12

..hmm Pisałem wyraźnie, że nie ma płyty od tego Maca - jest tylko Mac, zasilacz, słuchawki i torba - tak jak został zezłomowany. Jeśli trzeba to mogę ją ściągnąć - podajcie proszę jakiegoś linka jeśli to możliwe. Choć łatwiej jest wysłać opis jaki to konkretnie model audio i Wi-Fi lub kilkanaśnie megabajtów samych sterowników. Po podłączeniu tego MacBook-a 2.1 do internetu (przez LAN lub zewnetrzną na USB Wi-Fi) instaluje on automatycznie z internetu karte audio: IDT High Definition Audio CODEC Dostawca sterownika: IDT Data sterownika: 2007-09-05 Wersja sterownika: 5.10.5607.0 ale po zainstalowaniu sterownik nie uruchamia karty audio i zgłasza błąd: Nie można uruchomić tego urządzenia (Kod 10) W przypadku Wi-Fi nie znajduję system żadnego sterownika przez internet. Przy okazji sprawa z bluetoothem już sie wyjaśniła - po zainstalowaniu sterowników z BootCampa system znalazł urządzenie bluetooth i zainstalował je prawidłowo - mimo, że wcześniej nie miał żadnych urządzeń niezainstalowanych pod Menadżerem Urządzeń.

#4 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 stycznia 2009 - 00:45

napisz na matlosz.pl (skype)

#5 sunlux

sunlux
  • 6 postów

Napisano 05 stycznia 2009 - 13:28

Problem rozwiązany dzięki pomocy matlosz.pl Temat do zamknięcia

#6 Science

Science
  • 1 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 22:48

Witam, mialem taki sam problem z maczkiem white ale z 2010r, problem sie rozwiazal dzieki uzytkownikowi virgin71, bardzo go polecam. Jeszcze raz bardzo polecam, obywiecej takich ludzi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych