Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pobrane rzeczy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 xeon

xeon
  • 96 postów
  • SkądStockholm

Napisano 03 stycznia 2009 - 20:42

Witam. Czy istnieje jakaś możliwość by system nie pobierał każdego pliku .dok czy .pdf który chcę przeczytać? Podobnie jest np.z polskastacja.pl gdy chcę posłuchać radia to pobiera plik i potem odtwarza... a plik pozostaje na dysku i poprostu tworzy się bałagan. Obecnie to kazdy dokument który czytam w sieci lub plik pozostaje mi w katalogu Pobrane rzeczy i muszę je usuwać ręcznie a chciałbym by się tylko otworzył a po jego przeczytaniu już go nie było,jak np.w windowsie. Pozdrawiam. Mac OS X 10.5.6 Safari 3.2.1

#2 Tarmas

Tarmas
  • 30 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 03 stycznia 2009 - 22:12

Możesz w preferencjach ustawić "Save downloaded files to" do cache Safari, które siedzi sobie tutaj: ~/Library/Caches/Safari/ Minusem jest to, że na każdy link, który chcesz pobrać na dysk z premedytacją, musisz klikać "Save as..." Alternatywnie wrzuć sobie ściąganie wszystkiego na Desktop i tam rób porządki. Co potrzebne kopiujesz, co niepotrzebne - do kosza. Opera ma to fajnie rozwiązane. Pokazuje ci okno z wyborem - albo otwierasz plik (i idzie do cache), albo zapisujesz gdzie chcesz.

#3 xeon

xeon
  • 96 postów
  • SkądStockholm

Napisano 04 stycznia 2009 - 00:11

Dzięki Tarmas

#4 iMak

iMak
  • 81 postów

Napisano 26 października 2009 - 12:06

W Firefox udalo mi sie tez ustawic, aby wszystko "klikniete" ladowalo w katalogu TEMP (takie windowsowe przyzwyczajenie). Pliki, ktore chce zachowac na dluzej zapisuje sobie do katalogu "Pobrane rzeczy"/"Downloads". A jak sprawa wyglada z Thunderbirdem, gdy otwieramy zalacznik? Gdzie ustawic, aby przegladane tylko pliki byly zapisywane w wybranym przeze mnie katalogu TEMP. Nadal mi wszystko laduje do "Pobrane rzeczy"/"Downloads". Nadal robi sie balagan...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych