Witam.
Czy istnieje jakaś możliwość by system nie pobierał każdego pliku .dok czy .pdf który chcę przeczytać?
Podobnie jest np.z polskastacja.pl gdy chcę posłuchać radia to pobiera plik i potem odtwarza...
a plik pozostaje na dysku i poprostu tworzy się bałagan.
Obecnie to kazdy dokument który czytam w sieci lub plik pozostaje mi w katalogu Pobrane rzeczy i muszę je usuwać ręcznie a chciałbym by się tylko otworzył a po jego przeczytaniu już go nie było,jak np.w windowsie.
Pozdrawiam.
Mac OS X 10.5.6
Safari 3.2.1
Pobrane rzeczy
Rozpoczęty przez
xeon
, 03 sty 2009 20:42
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 stycznia 2009 - 20:42
Napisano 03 stycznia 2009 - 22:12
Możesz w preferencjach ustawić "Save downloaded files to" do cache Safari, które siedzi sobie tutaj: ~/Library/Caches/Safari/
Minusem jest to, że na każdy link, który chcesz pobrać na dysk z premedytacją, musisz klikać "Save as..."
Alternatywnie wrzuć sobie ściąganie wszystkiego na Desktop i tam rób porządki. Co potrzebne kopiujesz, co niepotrzebne - do kosza.
Opera ma to fajnie rozwiązane. Pokazuje ci okno z wyborem - albo otwierasz plik (i idzie do cache), albo zapisujesz gdzie chcesz.
Napisano 04 stycznia 2009 - 00:11
Dzięki Tarmas
Napisano 26 października 2009 - 12:06
W Firefox udalo mi sie tez ustawic, aby wszystko "klikniete" ladowalo w katalogu TEMP (takie windowsowe przyzwyczajenie). Pliki, ktore chce zachowac na dluzej zapisuje sobie do katalogu "Pobrane rzeczy"/"Downloads".
A jak sprawa wyglada z Thunderbirdem, gdy otwieramy zalacznik? Gdzie ustawic, aby przegladane tylko pliki byly zapisywane w wybranym przeze mnie katalogu TEMP. Nadal mi wszystko laduje do "Pobrane rzeczy"/"Downloads". Nadal robi sie balagan...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych