Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 06 stycznia 2010 - 01:27
Napisano 06 stycznia 2010 - 01:48
Z wiekszoscia (czyli tym co usunalem i oznaczylem [...]) sie zgadzam z mniejszymi lub wiekszymi zastrzezeniami.[...]
Żeby porównać wydajność trzeba stosować te same testy.
A więc na tym samym systemie!
Więc albo montujemy na obu XP, albo na obu OSX.
Wtedy dopiero można porównać obie te platformy!
Wyniki tych testów były w dziale xBench, ale widocznie kogoś koliły w oczy (nie dziwię się) i zostały usunięte. [...]
Chocby w statystykach awaryjnosci prezentowanych na tym forum.2) Sorry ale gdzie wy widzicie jakość w Apple ? Może obudowa i ogólne wykonanie produktu nic więcej jeżeli patrzeć na zabawki typu iMac czy Mac Mini, a Maku Pro jakość rozumie doskonale. Jeżeli ktoś się ze mną nie zgadza a ma do tego prawo lub posiada większą wiedzę na temat struktury maków niech mi poda konkretne przykłady świadczące o większej jakości od komputerów DELL czy HP ?
Vista (a wlasciwie kazdy Windows) na PC identycznym z Mac (co jest raczej trudne do wykonanie) jest prawie zawsze szybsza. Po pierwsze Windowsy (a Vista z tego slynie) sa wrazliwe na wydajnosc dyskow (Vista wrecz niemilosiernie rzezbi po nim), a po drugie na Macu Windowsy sa najczsciej na partycji wydzielonej na koncu dysku (w przeciwienstwie do PC, gdzie sa na poczatku) dajac glodnemu Win ok. 50% mniejsza wydajnosc.3) Określenie PCet uruchamia szybciej Viste niż mój mak itd ... , no sorry ale Mak jest PCtem wyprodukowanym przez apple, tak samo jak to robi Dell, HP czy Lenovo, a z tego tytułu mogę zainstalować OS X który jest pseudo dedykowany tylko dla komputerów Apple.
100MB mniejszy sterownik nie robi praktycznie roznicy, antywirus tak.4) Co do Windy na wirtualu może i faktycznie robi ona wrażenie szybszej ale trzeba wziąść pod uwagę że sterowniki VMware razem ważą mniej niż jeden NVidi do grafiki, a do tego np ja na Virtualu nie instaluje Antywirusów i innych programów do ochrony systemu bo nie widzę takiej potrzeby przez co wydajność także wzrasta.
Napisano 06 stycznia 2010 - 09:48
Oj Roberto, gdzie możesz to piszesz o graniu na konsoli w porównaniu z graniem na komputerze. Obawiam się, że nijak się to ma do wina czy Apple vs. inne PC. Miałem PS3 i przed Świętami się jej pozbyłem z powodu... braku gier (!!!). Gier mnie interesujących. Jeden Fallout3 wiosny nie czyni (a i tak gra się w niego wygodniej na komputerze z myszką niż padem). Znajdź mi porządnego RTSa albo jakiekolwiek MMORPG na konsolę (obojętnie którą, nie musi być PS3).otóż to. ma i to całkiem spore. jak to ktoś ładnie napisał kiedyś na forum - różnica jest mniej więcej taka jak pić wino z kubka, a z kieliszka (coś w ten deseń ;])
niby wino to samo, ale jakoś tak całość jednak inna ;]
albo pomiędzy różnicą w graniu w grę na komputerze i na konsoli - też niby to samo, ale jednak inaczej.
a to BMW to auto tylko dla szpanu i lansu? no chyba nie.
przypadkiem - nie. przykre że tak przypadkiem szufladkujesz ludzi
Zgadzam się - wydawanie opinii na temat systemu operacyjnego po kilkuminutowym użytkowaniu jest kompletnie bez sensu i taka opinia w 99% będzie negatywna. Z powodu przyzwyczajeń głównie, których wytępienie zajmuje czasem lata a nie minuty.tak, kilka minut to naprawdę reprezentatywny okres czasu
Napisano 06 stycznia 2010 - 10:13
A o cenie licencji na zainstalowanie i użytkowanie OSX to co, nie ma? W 99% przypadkach porównując ceny zapomina się o cenie oprogramowania, które kosztuje i to niemało.Tak z biegu napisze jedno ciekawe porównanie bo jak wiadomo Mac jest droższy w tej samej konfiguracji od PC, i na PC także mogę* zainstalować OSX i do tego zaoszczędzić z powodzeniem 1000zł.
Napisano 06 stycznia 2010 - 10:37
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych