Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone widzi WiFi i się łączy ale go nie używa

• Please log in to reply
30 replies to this topic

#26 maxiak

maxiak
  • 8 posts
  • SkądKielce

Posted 05 January 2009 - 11:21

Mam D-Link 524

---- Dodano 05-01-2009 o godzinie 13:48 ----
Jak to jest mozliwe ze wszuskie PDA, telefony, laptopy - moje i znajmoych laczyly sie z moja siecia domowa bez problemu, bez mieszania w routerze i dopiero iPhone nie moze sobie poradzic ? A co ciekawe raz mu to wyszlo na 10 minut :(

#27 skorpion

skorpion
  • 29 posts

Posted 13 January 2009 - 20:52

Dzięki za odpowiedzi. Problem rozwiązał się sam albo to ja go rozwiązałem, już sam nie wiem. wpadłem na pewien pomysł. kiedy pierwszy raz łączył się mój Iphone z routerem, do routera podłączony był nbox (kabelkiem:). potem z powodu blokowania dostępu do neta przez nboxa, odłączyłem go i to wtedy właśnie ponownie próbowałem połączyć Iphona do Wifi. Tym razem znowu podłączyłem kablem nboxa, żeby wszystko było jak dawniej, znów zresetowałem połączenia sieciowe w Iphonie, i - CUD!!! Uzyskałem połączenie bez żadnego problemu. Fachowcy pewnie się uśmieją, bo to magiczne myślenie, ale - ważny skutek. Jeszcze raz dzięki. No i ponownie polecam Maclife, czyli Krzyśka, jeżeli chodzi o naprawy Iphona. Uratrował mnie i wiarę w technologię:)

#28 sienek

sienek
  • 139 posts

Posted 13 January 2009 - 22:17

ja posiadam iphone'a od niedzieli, wczoraj ustawilem to wszystko (MAC itp.) w routerze i wszystko ladnie smigalo. Dzisiaj w szkole kozystalem z neta (przez siec komorkowa) i tez wszystko smigalo ale jak wrocilem do domu to mialem to samo - router widzialo ale nie korzystalo z niego. ale wystarczylo ze wylaczylem i wlaczylem safari i juz korzystalo z wifi wiec jak dla mnie to wyglada jak jakies "widzimisie" iPhone'a :P

#29 yankes

yankes
  • 40 posts

Posted 16 January 2009 - 13:02

Panowe ten sam problem... resetuje... rozlaczam... w ustawieniach jest fajka przy sieci, ale nie pobiera danych, pobawie sie z resetem ustawien jeszce i przejde w poblize innej sieci wifi i zobaczymy EDIT: W innej sieci wifi dziala, dziwna dolegliwosc iphone;a

#30 ArthurGreen

ArthurGreen
  • 452 posts
  • SkądMszana Dolna, Poland

Posted 17 January 2009 - 17:03

Mam to samo i już mnie szlag trafia. Na początku działał bez problemu teraz lipa.. W dodatku mama router Pentagrama.. Resetuję, włączam, wyłączam i dalej nic!!

#31 kamil37

kamil37
  • 53 posts

Posted 19 January 2009 - 16:52

Wiozę go do Orange ... Nie będe się z tym problemem użerał .... Oni powinni to zrobić - Od tego jest GWARANCJA

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users