Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zablokowany Imei

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 MDM

MDM
  • 2 posts

Posted 25 December 2008 - 15:55

Witam Kupilem jakis czas temu od osoby trzeciej nowiutkiego Iphona z karta w Irlandzkiej sieci o2. Uzywałem go przez mieisiac az pewnego dnia wyskoczyl napis Brak Usług. Przekladalem rozne karty i dalej to samo. Poszedlem do salonu i powiedzieli mi że Imei tel. został zablokowany, gdyz osoba na ktora byl kupowany nie oplacila rachunkow na kilka tys euro. Nie wiem co ma do rzeczy karta do telefonu, przeciez to 2 odrebne rzeczy i powinni zablokowac jedynie karte a nie telefon ktory moze miec roznych wllascicieli. Nie wiem co teraz zrobic , mam oryginalny paragon i gwrancje a tel. nie moge uzywac. Co radzicie ? mozna go jakos odblokowac ?

#2 Remek.B

Remek.B
  • 463 posts
  • SkądKraków

Posted 25 December 2008 - 16:34

wydaje mi się że ciężko będzie z tym tematem ...

#3 kanarek76

kanarek76
  • 3 posts

Posted 25 December 2008 - 19:49

Witam. Jestem tu "świeży",ale mam nadzieję że pomogę ;) Po zakupie iPhone przy pierwszym uruchomieniu przypisał numer z o2 do danego urządzenia,i prawdopodobnie IMEI został zablokowany z tego powodu. Jeśli mam rację to fajnie,a jeśli się mylę to nie krzyczcie.

#4 123456

123456
  • 0 posts

Posted 25 December 2008 - 19:58

Rozumiem ze uzywasz go w sieci o2 czy innej (np. polskiej)?

#5 razr

razr
  • 1664 posts
  • SkądKatowice, SI

Posted 25 December 2008 - 20:03

A próbowałeś zrobić restore? Może akurat pomoże, nie zmieni IMEI, ale może pomoże z problemem braku usług…

#6 ujemny

ujemny
  • 45 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 25 December 2008 - 21:08

Jak operator zablokuje IMEI to lipa, nic nie zrobisz, albo wyczytasz jak zmienić IMEI telefonu, albo dogadasz się z O2 by ci sciągnęli bana. Ja tak miałem ze znalezioną nokią, wszysycy operatorzy zablokowali IMEI i mogłem wyrzucić sprzęt. Nokia była autentycznie znaleziona przy stoliku w McDonaldzie,a ten co zgubił zgłosił, że mu ukradli więc policja kazała operatorom zablokować IMEI. Telefon poszedł na allegro jako uszkodzony. W takim wypadku pogadaj z jakimś inteligentnym policjantem. Pzdr.

#7 ner0angel0

ner0angel0
  • 506 posts
  • SkądLeszno, PL

Posted 25 December 2008 - 21:25

Blokada IMEI dziala tylko na terenie panstwa, gdzie zostal on zablokowany. Zmiana IMEI jest nielegalna wiec odpada, chyba ze chcesz miec pozniej nieprzyjemnosci. Jak sprzedasz w polsce to mozesz miec klopoty z prawem, bo bedziesz posadzany o paserstwo.

#8 MDM

MDM
  • 2 posts

Posted 25 December 2008 - 21:33

wyczytałem wlasnie ze Imei jest blokowany w sieci danego kraju a nie w tel. wiec wlozylem przed chwilką karte o2 z abonamentem i roamingiem (jestem aktualnie w polsce) i iphone dziala pokazuje siec Plusa :) Wyglada tylko na to ze nie bedzie działal tylko w Irlandii. Szkoda bo tam go chciałem uzywac, no ale dobre i to. Bede musial teraz kupic nakładke omijajaca simlocka i uzywac go tu z polska karta.

#9 123456

123456
  • 0 posts

Posted 25 December 2008 - 21:34

Pisze ze kupil nowego, skoro on kupil to powinien isc na policje ze jemu zablokowali a faktur nie placi osofa od ktirej iphone zostal kupiony

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users