Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

I jak z tym jailbreak

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
60 odpowiedzi w tym temacie

#1 mc7

mc7
  • 60 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 grudnia 2008 - 17:58

Posiadalem starego ipka oczywiscie jb. Ale w jakis spoob padl mi i nie da sie z tym nic zrobic. Na szczescie w lutym bede mial 3g. Teraz po tym co sie stalo z moim starym telefonem czy warto robic jailbreak? Przeciez jest appstore. Jedyna zaleta jb jest ssh. Jakie sa wasze opinie?

#2 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 24 grudnia 2008 - 18:06

Jak dla mnie dostęp do plików na iPhone to ogromna mozliwość. Dzięki temu mogę dostosować swojego iPhone do własnych potrzeb, jestem estetykiem, więc czasami głupie ikonki mi przeszkadzają, a wtedy mogę zmienić ich wygląd na taki, który będzie ciszył moje oczy. Poza tym dzięki JB mam słowniki do WeDict. Mam MxTube które u mnie wyparło wbudowane YouTube. Mam pięc ikonek w docku, BossPref's i ukryte ikonki, z których nie korzystam ;). Dla mnie to są zalety JB.

#3 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 grudnia 2008 - 11:49

dla mnie JB jest bezsensowny - iP taki jaki jest, ma wystarczającą funkcjonalność jak dla mnie

#4 bebas13

bebas13
  • 106 postów

Napisano 25 grudnia 2008 - 12:08

Niewiem kto ale ktoś bardzo fajnie powiedział na temat JB: iPhone bez JB to tylko iPod z funkcją telefonu - i w 100% się z tym zgadzam.

#5 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 grudnia 2008 - 12:38

i z założenia, tym ma być (więc ja bym powiedział, że jest to "aż iPod z telefonem"). Dopóki nie ma JB raczej nie ma problemów.

#6 Wildzone

Wildzone
  • 80 postów
  • SkądZG

Napisano 25 grudnia 2008 - 12:46

JB to podstawa...chyba, że kogoś stać na appstore to wtedy traci sens. Jak już wyżej ktoś nadmienił daje możliwość SSH co jest bardzo wygodne, ale wszystko sprowadza się, jak zawsze, do pieniędzy. Gdyby było mnie stać to wszystkie aplikacje miałbym z appstore, ale ponieważ nie jestem bogatym człowiekiem, musiałem znaleźć alternatywę dla appstore, z której jestem zadowolony. JB się spisuje, a jak coś, zawsze można przywrócić poprzednie-fabryczne ustawienia telefonu ;)

#7 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 grudnia 2008 - 12:49

przecież jest masa darmowego softu w AS ;]

#8 bebas13

bebas13
  • 106 postów

Napisano 25 grudnia 2008 - 18:50

i z założenia, tym ma być (więc ja bym powiedział, że jest to "aż iPod z telefonem"). Dopóki nie ma JB raczej nie ma problemów.

No widzisz nie każdemu wystarcza 'podstawowy' iPod z telefonem (przesłaniem iPhone nie jest iPod z telefonem, a telefon z iPodem ;) ). iPhone ma bardzo duże możliwości, a oficjalnie nie da się ich wykorzystać, więc dlatego jest JB. Jeżeli chcesz nadal cieszyć się nadal swoim 50-procentowym iPhone to prosze bardzo. Ja wole korzystać z niego na 100%.
Apropo problemów to nie miałem żadnych od pierwszego odblokowania.

#9 Altagor

Altagor
  • 19 postów
  • SkądJelenia Góra

Napisano 25 grudnia 2008 - 19:48

Mam JB nie z powodu cen (które aż tak wysokie nie są) ale z powodu braku aplikacji jak PDAnet czy xGPS bo na tym polu to Apple strasznie dało ciała.

#10 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 grudnia 2008 - 12:13

Większość rzeczy wychodzących na rynek jest taka, jaka miała być z założenia... i z założenia Opel Calibra miał być taki jaki jest, a mimo to jest to aktualnie chyba najczęściej przerabiane auto. Ktoś wstawi sobie radio CD, a Ty powiesz: "Ale po co Ci? Z założenia miał być kaseciak! To "aż radio z odtwarzaczem kaset."

Ja wychodzę z założenia, że jeśli czegoś mi brakuje, a mogę daną rzecz ulepszyć - robię to. Nie patrzę na to, że ktoś twierdzi inaczej - twierdzi, że funkcjonalność danej rzeczy jest wystarczająca. Dla mnie nie jest - mam się męczyć tylko dlatego, że takie były założenia?

#11 Karmazynowy

Karmazynowy
  • 362 postów

Napisano 27 grudnia 2008 - 12:31

Wczoraj w nocy właśnie zrobiłem JB mimo, że wcześniej się zarzekałem, że tego nie zrobię. Zrobiłem to nie ze względu na aplikacje - akurat 3 złote na aplikację to nie jest dużo - jak kogoś stać na iphona to i na aplikacje wyda te 50-100 złotych rocznie. Zrobiłem JB ze względu na uciążliwość związaną z "call forwarding active", które niestety jest normą przy zdjętym simlocku i sieci innej niż era/orange (mam plusa). I jak już zrobiłem JB to dograłem jeszcze klawiaturę, która ma tylko polskie znaki. To na razie tyle. Co do aplikacji to nie mam szczególnych potrzeb, więc raczej to kwestia zmian w funkcjonalności.

Może ktoś ma jakiś jeszcze pomysł na zmiany w funkcjonalności?

---- Dodano 27-12-2008 o godzinie 14:34 ----
Dodam jeszcze, że zrobiłem JB oraz zmiany (klawiatura i call forwarding bug) dzięki instrukcjom dostępnym na forum! Gdyby nie to forum, na pewno bym tego nie zrobił! Dzięki!

#12 EmotiCon

EmotiCon
  • 355 postów
  • Skądmam wziąć kasę na iPad'a?

Napisano 27 grudnia 2008 - 12:53

A ja nie zrobie JB bo po co? Mój Iphone ma ładną skórkę. Nie ma napisu: "call forwarding active" Potrafie zrobić tak, że mój Iphone nie przesyła danych i płacę tylko za SMS i połączenia. MMS nie używam. App Store ma dużo darmowych programów które ja używam. Jeżeli zrobię JB stracę gwarancję. To są moje argumenty ja bym tego nie robił.

#13 Karmazynowy

Karmazynowy
  • 362 postów

Napisano 27 grudnia 2008 - 12:55

A ja nie zrobie JB bo po co?
Mój Iphone ma ładną skórkę.
Nie ma napisu: "call forwarding active"
Potrafie zrobić tak, że mój Iphone nie przesyła danych i płacę tylko za SMS i połączenia.
MMS nie używam.
App Store ma dużo darmowych programów które ja używam.
Jeżeli zrobię JB stracę gwarancję.

To są moje argumenty ja bym tego nie robił.

Gdybym miał telefon w erze/orange'u nie robiłbym JB - nie wykluczam, że jeśli naprawią ten bug w następnym sofcie to wrócę do oryginalnego oprogramowania.

#14 mc7

mc7
  • 60 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 stycznia 2009 - 18:57

Opinie podzielone ale chyba jednak JB to rzecz warta stracenia gwarancji

#15 M4nfr3D

M4nfr3D
  • 200 postów

Napisano 14 stycznia 2009 - 19:09

Opinie podzielone ale chyba jednak JB to rzecz warta stracenia gwarancji

Tym bardziej że nie psuje się aż tak często ;)

#16 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 15 stycznia 2009 - 08:28

jak to właśnie jest z tym jailbreak-gwarancja?? ktoś pisał na forum, że idzie to ominąć, albo jak sprawdzić czy tel ma zrobiony jailbreak?? (po restore)

#17 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 15 stycznia 2009 - 10:25

jak telefon się rozwali tak ze nie będziesz mógł zrobić restore a masz zrobiony jailbreak to gwarancja do kosza

#18 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 15 stycznia 2009 - 16:14

jak telefon się rozwali tak ze nie będziesz mógł zrobić restore a masz zrobiony jailbreak to gwarancja do kosza

czyli do póki mogę zrobić restore to gwarancja jest ok??
bo ktoś pisał, że grzebanie w sofcie i po gwarancji

#19 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 stycznia 2009 - 16:24

Pewnie sam nie grzebał i chciał przekonać Cię co do swojego zdania. Tak to jest - jak ktoś czegoś nie robi, to mówi, że to jest złe.

#20 SebNET

SebNET
  • 242 postów

Napisano 15 stycznia 2009 - 22:41

jeśli naprawią ten bug w następnym sofcie to wrócę do oryginalnego oprogramowania.

Jaki bug?

#21 podly78

podly78
  • 100 postów
  • SkądGdynia

Napisano 15 stycznia 2009 - 23:01

SebNET - chodzi o Call Forwarding Active wystepujacy przy korzystaniu z PlusGSM na iphonie (nie ma znaczenia czy z nakladka na SIM czy bez simlocka fabrycznie).

#22 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 08:02

hi!. czy po jailbreak: 1). w szybszym tempie spada bateria czy nie ma to wplywu ?. 2). czy iphone zaczyna wolniej chodzić, nie wiem, np poprzez zapchanie pamięci ram ?. 3). jak zmienie theme na niestandardowe, pozniej na jeszcze inne to to zapycha iphona czy stare zwyczajnie zostaje nadpisane poprzez nowe i mozna tak w nieskończoność ?. 4). jak odinstalowywać aplikacje i themesy z cydii ?.

#23 M4nfr3D

M4nfr3D
  • 200 postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 12:08

1. Pewno spada szybciej bo jest więcej fajnych rzeczy po jb i się non stop bawisz, a tak na serio to raczej nie. 2. Po samym jb raczej nie ale jak instalujesz dużo appsów może chyba coś takiego wystąpić z tym że po respringu jest czyszczona pamięć (chyba) 3. W plikach iP, np, jak wejdziesz przez WinSCP to możesz zobaczyć że do każdego themesa tworzy się osobny folder. 4. Wchodzisz do Cydii->Menage->Packages->Wybierasz co chcesz usunąć (tap na tą pozycję)->Modify->Remove/Reinstall Dziękuję ;)

#24 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 18 stycznia 2009 - 12:22

Ja tam jak dostałem iP odrazu JB oczywiście nie obyło sie z problemami.....winna była Winda... ale po JB poprostu możemy robić co nam sie podoba :P ...mówię też o nielegalnych sposobach na apps'y z AppStore.. ;) ale nie wypowiem sie więcej bo regulamin. :) Mam takie pytanie trochę z innej beczki...ale czy instalacja Winterboard'a dodaje jakieś procesy w tle ,które pracują cały czas przy włączonym iP ?

#25 SebNET

SebNET
  • 242 postów

Napisano 18 stycznia 2009 - 13:12

Mam pytanie. Da się zrobić PwnageTool pod Windowsem? Czy to jedynie JB dla Mac'a?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych