za radą forumowiczow zakupilem karte i router linksys wrt54gl
do swojego pmaca G4 , instalacja przebiegla bezproblemowo a wlasciwie jej brak
bo po wlozeniu karty i wlaczeniu routera urzadzenia sie dogadaly i wszystko dziala cacy. Nie wiem jedynie jak teraz zabezpieczyc swoja siec
ustawic autoryzacje typu WPA-PSK,
i wlaczyc iltrowanie numerów MAC w routerze
czytalem gdzies ze mozna dostac sie do ustawien przez www ale nie wiem co nalezy podac jakie Ip ma router ?
pozdrawiam,

wi-fi linksys wrt54gl
Rozpoczęty przez
lokator
, 17 sie 2006 18:38
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 sierpnia 2006 - 18:38
Napisano 17 sierpnia 2006 - 19:13
Sprawdz w instrukcji jakie ma IP, ale Linksys-y i Planety mają standardowo 192.168.1.1
Więc Safari lub FireFox wystarczy w pełni
acha jeszcze login i hasło, kombinacje:
log-admin
pass-admin
lub
log-admin
pass- (pusto)

Napisano 17 sierpnia 2006 - 19:23
zgadza sie zadzialalo. ale w instrukcji nie znalazlem o tym ani slowa login i haslo
tez nie jest mi znany wertowalem instrukcje ale nie ma tam nic o logowaniu sie w ten sposob wszysto za pomoca plytki Cd ktora jest tylko dla PC ;> trzeba ustawic,
na razie w system preferences znalazlem w konfiguracji polaczenia
cos co sie nazywa security:) ustawilom to na WPA2 Enterprise moze to o to chodzi

Napisano 17 sierpnia 2006 - 19:25
ja mam ten sam ruter i utawilem haslo do konfiguracji tym programem dolonczonym do rutera, a potem sie zalogowalem przez przegladarke safari do niego wpisujec 192.168.1.1 i musisz podac login i haslo. Masz tam o zabezpieczeniach haslem te WPA czy tam WEP ; nie wiem jak to sie nazywa.
a nie ja mam z ta sama ta samo naze tylko koncowke mam gc, ale mysle ze sie nie roznia duzo
Napisano 17 sierpnia 2006 - 19:25
dziala -
log-admin
pass-admin
pieknie dziekuje
w system preferences znalazlem w konfiguracji polaczenia
cos co sie nazywa security:) ustawilom to na WPA2 Enterprise moze to o to chodzi

Napisano 17 sierpnia 2006 - 21:44
wow ! dziekuje
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych