Witam, czy możecie napisać mi swoje doświadczenia z Iphonem-Orange-Edge ??? Znaczy się chodzi mi o to jak to wygląda w praktyce, ile ładują się stronki, jaki jest transfer, czy normalnie da się śmigać po necie. Wiadomo, że internet w komórce a stacjonarny to przepaść i jestem tego świadomy. Podzielicie się ze mną swoimi spostrzeżeniami na temat edge w orange? Fajnie by było jakbyście podali np. czas ładowania np. Wirtualna Polska - www.wp.pl itp. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Dodam również, że przeszukałem forum ale nie znalazłem jakiś konkretnych opisów dotyczących orange i edge.

Szybkość transferu EDGE w Orange.
Rozpoczęty przez
6600
, 21 gru 2008 17:03
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 grudnia 2008 - 17:03
Napisano 21 grudnia 2008 - 17:20
Nie wiem jak w Orange, ale w Plusie jest to kilka - kilkanaście sekund. Zazwyczaj stronki przy pełnym zasięgu Edge ładują się ładnie. Kiedyś mierzyłem szybkość przy pełnym zasięgu 3G i wyniki są dość ładne - D 413 kb/s i U 51 kb/s.
Napisano 21 grudnia 2008 - 17:27
W orange po samym Edge to mi się praktycznie nic nie ładuje, ale po 3G śmiga bardzo ładnie, stronki i youtube laduję się porównywalnie szybko z wifi, ale jak przypadkiem wpadnę w edge to koniec.
Napisano 21 grudnia 2008 - 17:33
W orange po samym Edge to mi się praktycznie nic nie ładuje, ale po 3G śmiga bardzo ładnie, stronki i youtube laduję się porównywalnie szybko z wifi, ale jak przypadkiem wpadnę w edge to koniec.
.... troche mnie to martwi, a jak innymi ??? czy każdy ma takie same problemy z edge w orange?
Napisano 22 grudnia 2008 - 01:12
W Bydgoszczy Edge i 3G w Orange działają dosyć nieżle. Od ok.200kb do 900kb. Zależy od miejsca.
Napisano 22 grudnia 2008 - 07:29
tak tylko ze ja dokladnie nie jestem z Bydgoszczy ale okolic, zasięgu 3g w orange u mnie nie ma, natomiast 3g w erze u mnie jest... wczoraj chciałem wejśc na wp.pl przez komórke dziewczyny która ma lg ku990 w orange i tragedia.... u mnie na e50 plus załadowało dosyc szybko, a tam nawet nie ruszyło.... po prostu boje się, że jak wezmę abo w orange i ten net ma tak chodzic na edge (bo najwięcej bedę przebywał w tym zasięgu) to oszaleje...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych