Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Automator] konwersja pdf do tiff

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 maciex

maciex
  • 45 postów
  • SkądJaworzno / Gliwice /Mainz

Napisano 16 sierpnia 2006 - 20:23

Mam taki problem. Ustawilem sobie prosty workflow w Automatorze: 1) get selected items, 2) Copy Finder Items, 3) Change type of Image -> tiff. Wydawalo mi sie, ze jezeli zaladuje mu plik .pdf, ktory sklada sie z 3 stron, to za jego pomoca stworzy mi plik .tiff, ktory takze bedzie sie skladal z 3 stron, ktore mozna potem latwo przegladac w Preview. Po wykonaniu skryptu, plik .tiff owszem zostal utworzony, lecz skladal sie tylko z pierwszej strony z pliku .pdf. Czy ktos na forum wykonywal kiedys cos podobnego ? z jakim rezultatem ?

#2 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 17 sierpnia 2006 - 22:19

a ja myślę że powinieneś użyć funkcji PDF -> Render PDF Pages as Images. Przykładowego workflowa (plugin findera) mam w załączniku do tego wpisu.

#3 dareks9

dareks9
  • 268 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 sierpnia 2006 - 10:00

Wydawalo mi sie, ze jezeli zaladuje mu plik .pdf, ktory sklada sie z 3 stron, to za jego pomoca stworzy mi plik .tiff, ktory takze bedzie sie skladal z 3 stron, ktore mozna potem latwo przegladac w Preview.

Nie ma możliwości zapisania wielostronicowego dokumentu w formacie TIFF.
Podziel plik PDF na trzy osobne strony i wtedy przekonwertuj.

#4 maciex

maciex
  • 45 postów
  • SkądJaworzno / Gliwice /Mainz

Napisano 18 sierpnia 2006 - 12:07

a ja myślę że powinieneś użyć funkcji PDF -> Render PDF Pages as Images.

Przykładowego workflowa (plugin findera) mam w załączniku do tego wpisu.

Dzieki za rade i plik. Wyprobuje pozniej w domu.

#5 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 18 sierpnia 2006 - 21:54

Nie ma możliwości zapisania wielostronicowego dokumentu w formacie TIFF.
Podziel plik PDF na trzy osobne strony i wtedy przekonwertuj.

Jak nie ma jak jest : D lol Spróbuj mojego pluginu do automatora. Z jednego pliku PDF robi tyle plików Tiff, jpg, BMP, PNG i co tam tylko chcesz ile stron ma dany pdf, trza tylko umieć znaleźć odpowiednie akcje automatora, jak nie wbudowane w program to gotowe do importu do automatora na google.com. Ja akurat bardzo często korzystam z takich akcji automatora jak scalanie/dzielenie PDF czy przerabianie ich na inne formaty lub wydobywanie z nich pewnych rzeczy (obrazki/text/przypisy) i eksportowanie je do inszych formatów bardziej przystępnych dla moich znajomych.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych